Afmelden

We vinden het heel belangrijk om te weten welke kinderen we op een bepaalde dag kunnen verwachten. Een kloppende presentielijst is cruciaal bij uitjes en activiteiten. Ook in het geval van een calamiteit moeten we altijd na kunnen gaan of de groep compleet is.

Afmelden KDV

  • Geef afmeldingen voor dezelfde dag of week altijd door aan de groep:
    • Babygroep: 020-3033010
    • Dreumesgroep: 020-3033011
    • Peutergroep: 020-3031087
  • Afmeldingen die verder in de toekomst liggen, zoals vakanties, kun je via de ouderlogin of via de planning doorgeven: planning@kleinlab.nl / 06-28759341. We verwerken je afmelding dan in onze presentielijst.

Afmelden BSO

Het levert onze rijders veel zorgen op als een kind op de ophaallijst staat maar niet (meer) op school is. Omdat het ons veel tijd kan kosten om te achterhalen waar een kind is, kunnen we hierdoor te laat bij een volgende school aankomen.

  • Geef afmeldingen voor dezelfde dag of week altijd door via de afmeld-app: 06-43 46 94 45. Doe dit uiterlijk een uur voordat de school uitgaat.

Geef door welk dag(en) je kind niet komt, de voor- en achternaam, de school en de Kleinlab-groep van je kind.

NB: dit nummer kun je alleen gebruiken om te Whatsappen of te sms-en. Er is ’s ochtends geen collega op de BSO aanwezig om de telefoon aan te nemen.

  • Afmeldingen die verder in de toekomst liggen, zoals vakanties, kun je via de ouderlogin of via de planning doorgeven: planning@kleinlab.nl / 06-28759341. We verwerken je afmelding dan in onze presentielijst.

NB: De afmeld-app is alleen voor BSO-kinderen. De meldingen worden verwerkt door onze rijders. Heb je ook een kind op het KDV, meld die dan af volgens de procedure hierboven.


Gemiste dagen inhalen

Afwezigheid door ziekte en vakantie kun je bij Kleinlab niet een-op-een inhalen (met uitzondering van de zomervakantie). Wel krijgt ieder kind 3 gratis extra dagen/ ruildagen per kalenderjaar. Hieronder lees je er meer over.


Extra dagen

Ieder kind krijgt per kalenderjaar 3 gratis extra dagen, die in dat jaar vrij in te zetten zijn: om een dag te ruilen, of als extra dag. We bieden de 3 gratis extra dagen/ruildagen aan ter compensatie van de dagen die een kind wel eens mist: in onze sluitingsweek, door ziekte, een speelafspraak of vakantie (buiten de zomervakantie, waarvoor we een aparte regeling hebben). We houden dus geen administratie bij van gemiste dagen die je een-op-een kunt inhalen, maar in plaats daarvan bieden we deze 3 gratis dagen aan.

Je kunt een gratis extra dag aanvragen via planning@kleinlab.nl. We checken dan of er plaats is op de gewenste dag.
Eind december, als we onze sluitingsweek hebben voor groot onderhoud, vervallen de niet-gebruikte extra dagen voor dat jaar. Op 1 januari krijgt ieder kind weer 3 nieuwe dagen.

Heb je je 3 gratis extra dagen verzilverd en toch extra opvang nodig, dan kun een betaalde extra dag aanvragen via planning@kleinlab.nl. We geven deze extra uren door aan de Belastingdienst, zij nemen deze vervolgens mee in de jaarlijkse eindafrekening. Je ontvangt dus uiteindelijk ook over deze uren kinderopvangtoeslag.


Ruilen

Tijdens de officiële schoolvakanties kun je kosteloos dagen ruilen binnen dezelfde kalenderweek (ma – vr). Deze ruildagen kun je aanvragen via planning@kleinlab.nl. Ruildagen die binnen dezelfde vakantieweek vallen, gaan niet af van je tegoed aan gratis extra dagen/ ruildagen.

Tijdens reguliere schoolweken kun je ruildagen aanvragen met inzet van je gratis extra dagen. Heb je die al verzilverd, dan kun je alleen gratis dagen ruilen in het geval van een calamiteit: begrafenis, bezoek aan een medisch specialist et cetera. Is er geen speciale reden, maar wil je toch een dag ruilen, dan kun je een betaalde ruildag aanvragen. Ruildagen kun je aanvragen via planning@kleinlab.nl.


Zomervakantieregeling

In de zes weken zomervakantie is het mogelijk de dagen die je kind mist vanwege jullie vakantie, in te halen in de weken dat hij of zij wel komt. We noemen dit ‘inhaaldagen’, en we maken er een aparte planning voor.

Ongeveer een maand vóór de zomervakantie maken we een zomervakantieplanning. In juni mailen we alle ouders met het verzoek de afwezigheid door te geven en de dagen waarop ze de gemiste dagen willen inhalen. We kunnen de inhaaldagen pas inplannen als we een goed beeld hebben van de afwezigheid.

Onze kindplanner maakt een indeling en mailt die aan alle ouders individueel. We houden rekening met broers en zussen in andere groepen, en proberen inhaaldagen zo eerlijk mogelijk te verdelen. We kunnen echter niet garanderen dat we alle gewenste inhaaldagen kunnen aanbieden; dat is afhankelijk van hoeveel ruimte er op de gewenste dagen is op de groep. We bieden de zomervakantieregeling als service aan; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

 

 

 

@