Externe kindercoach

Als een kind een hulpvraag toont op de groep, kan het de moeite waard zijn om een externe kindercoach te raadplegen. Bij Kleinlab werken we samen met Rishu Veldhuis, die vanuit dezelfde visie werkt als wij. De kosten voor inzet van de externe kindercoach zijn voor rekening van de ouders.

Rishu stelt zich hieronder aan je voor:

Mijn naam is Rishu Veldhuis. Ik ben moeder van twee zonen en een dochter, en ik woon en werk in Amsterdam Noord.

In mijn integratieve kindercoaching- en counselingpraktijk Studio Zwieper begeleid ik kinderen en ouders die zelf even niet weten hoe ze verder moeten. Je kunt bij mij terecht voor allerlei soorten problemen, zoals woedeaanvallen, faalangst, slaapproblemen, pesten omgaan met rouw en verlies en nog veel meer (op mijn website vindt je uitgebreidere informatie).

Kinderen maken door angstig, teruggetrokken of juist boos of grensoverschrijdend gedrag duidelijk dat het zich niet prettig voelen. Dit gevoel heeft erkenning en heling nodig en daar ga ik met het kind op creatieve en speelse wijze mee aan de slag.

Ik werk net als Kleinlab kindvolgend. Ieder kind is uniek en verdient dus ook een benadering die geheel op hem of haar is afgestemd. Ik ga ervan uit dat het kind ‘deskundig is op zichzelf’ en zelf vaak (onbewust) weet wat hij of zij nodig heeft. In de praktijk kunnen we zwaardvechten, darten, bordspellen spelen, verkleden, op ontdekkingstocht gaan of praten, alles kan. Op die manier verkennen we samen welk onderliggend gevoel het probleemgedrag veroorzaakt.

Ik werk vanuit de aanwezige kwaliteiten van het kind. Door het kind te helpen zich bewust te worden van de al aanwezige eigen kracht en hulpbronnen. Hiermee kan het kind zelf oplossingen vinden en de gewenste verandering bewerkstelligen. Zo help ik het kind zichzelf te helpen. Hierdoor ervaart het kind meer grip, zelfrespect en zelfvertrouwen, en zal hij of zij gelukkiger in het leven staan.

Om de gewenste verandering bij het kind te ondersteunen worden de sessies afgewisseld met oudergesprekken. Hierin geef ik ouders begeleiding en opvoedtips, zodat zij de ideale hulpbron voor hun kind kunnen worden en er weer meer balans en verbinding in het gezin kan ontstaan.

Neem voor meer informatie een kijkje op mijn website: www.studiozwieper.nl.

@