De groepsruimte

Bij Kleinlab hebben we de groepsruimtes aangepast aan op de verschillende behoeftes gedurende de dag. Voor iedere leeftijdsgroep zijn die weer anders.

In de babykamer liggen zachte en warme materialen op de vloer, zodat de baby’s veilig en warm kunnen kruipen en spelen. De dreumesgroep, de peutergroep en de groepen van de BSO hebben een grotere speelruimte, waarin verschillende ‘speelhoeken’ zijn ondergebracht. Deze kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Zo kan de ‘huishoek’ worden omgevormd naar een winkeltje of een kapsalon. Daarnaast zorgen wij voor verbinding tussen de verschillende speelhoeken, als kinderen bijvoorbeeld een ruimteschip willen bouwen in de bouwplaats kunnen ze hiervoor een ontwerp maken in het miniatelier.

Bij Kleinlab bieden we kinderen de mogelijkheid om te verkennen en te verbeelden. Op de begane grond is een groot atelier voor het KDV en de BSO. Iedere groep heeft ook een eigen ‘miniatelier’, waar kleine groepjes kinderen rustig kunnen werken aan hun eigen projecten. Daarnaast beschikken zowel de BSO als het KDV over een speel/ sport ruimte en heeft de BSO een eigen toneelkamer.

De baby- en de dreumesgroep grenzen aan de tuin. De peuterruimte grenst aan de patio. Op die manier zorgen we voor verbinding met ‘buiten’ voor kinderen die de hele dag bij ons verblijven. De BSO is gevestigd op de eerste verdieping, maar de kinderen spelen vaak in de tuin of de patio.


@