Reviews

Onze dochter Mia is nu bijna 10 jaar en inmiddels hoort ze bij de bovenbouwgroep van Kleinlab. Toen ze net naar school ging was er nog weinig keus in Amsterdam Noord wat betreft de BSO. Eigenlijk was er maar 1 opvangadres waar we na een tijdje wat minder tevreden over waren.

We waren zo blij verrast toen we Kleinlab bezochten. Wow, zo kon het ook! Veel creatieve activiteiten waar de kinderen aan kunnen deelnemen, hele enthousiaste en kundige leidsters. Veel vrijheid voor de kinderen, maar daarbij ook een rustige sfeer en regelmaat.

Onze dochter gaat met heel veel plezier naar Kleinlab. Meestal tref ik haar driftig knutselend aan of spelend met de grote kinderen in de computerruimte of speelzaal. Binnenkort krijgen de bovenbouwkinderen zelf een eigen nieuwe ruimte of ‘honk’ :-). Ik ben heel benieuwd hoe dat er uit gaat zien. We zijn supertevreden!

Monique, moeder van Mia, 9 jaar


Sinds de eerste openingsdag (maart 2012) breng ik mijn kinderen met een heel fijn gevoel naar Kleinlab. Het is een warme, veilige en mooie plek: het is voor hen een tweede ‘thuis’, een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Er wordt rekening gehouden met het feit dat elk kind anders is. Mijn kinderen zien het niet als een opvang, maar als een uitje. Mijn zoon van 3 vraagt zelfs in de vakantie of hij naar Kleinlab mag.

Als de kinderen willen kunnen ze bv dansen, yogales volgen of in het atelier experimenteren, maar als ze daar geen zin in hebben, kunnen ze ook gewoon lekker (binnen of buiten) spelen. Het enige probleem is dat zowel mijn dochter van 6 (BSO) als mijn zoon van 3 eigenlijk nooit naar huis willen. Ze moeten altijd nog even iets afmaken, nog even iets onderzoeken of gewoon nog even kletsen met de lieve leidsters.

Tine


Mijn zoon van 2,5 zit sinds 3 maanden op de dreumesgroep van Kleinlab. We zijn onlangs naar het Java-eiland verhuisd vanuit een ander deel van de stad. Hoewel Kleinlab zich in eerste instantie richt op ouders in Amsterdam Noord, blijkt de opvang ook vanuit dit deel van de stad goed bereikbaar.

Ik zocht voor mijn zoon een opvang met een duidelijke visie die bij mijn eigen overtuigingen aansloot, en die heb ik hier gevonden. Wat een lieve, vrolijke en wijze leidsters werken hier! Ze denken met me mee en durven ook oplossingen buiten de gebaande paden aan te dragen als dat het beste is voor mijn kind.

Het is ook heel fijn om mijn kind achter te laten in zo’n mooie en inspirerende omgeving; de groepsruimte voelt heerlijk vertrouwd en mijn zoontje vindt de natuurspeelplaats helemaal te gek, ik krijg hem vaak niet meteen mee naar huis omdat hij nog even een rondje wil fietsen.

Ik ben verrast door hoe snel mijn zoon gewend is bij Kleinlab. Op zijn vorige crèche huilde hij altijd bij het afscheid nemen en bij het ophalen, zelfs toen hij er al een half jaar zat. Nu lacht hij al na drie maanden breeduit als ik vertrek en als ik of zijn vader hem ophaalt. Hij voelt zich duidelijk erg op zijn gemak. Daardoor zit ik een stuk relaxter op mijn werk; ik weet dat mijn kind in goede handen is.

Maria


3 dagen per week genieten onze meisjes van een heerlijke dag bij Kleinlab. De rust, creatieve activiteiten, originele uitjes, biologisch eten, brand schoon maar bovenal de sterke persoonlijke band met een vaste club leidsters en directie maken Kleinlab uniek wat ons betreft. Onze dochters gaan er met heel veel plezier heen en wij als ouders ook. De sfeer bij Kleinlab is heel gemoedelijk maar voert ook duidelijke structuur en regels, een fantastische combinatie.
We raden Kleinlab zeker aan, een plekje waar je je kindjes met een goed gevoel kan toevertrouwen.

Familie Mulders

 

@