Kleinlab-team
KDV-team
BSO-team
Atelierista's
Invalpool
Oprichter-eigenaar-directie
Ondersteunend team

 • Het Kleinlab-team

  De organisatie van Kleinlab bestaat uit de oprichter-eigenaar, de pedagogisch medewerkers, het ondersteunend personeel, de pedagoog en een aantal externe partijen, zoals de kinderkapster en workshopdocenten. Zij vormen samen het team dat het pedagogisch werken met de kinderen vormgeeft, ontwikkelt en evalueert, reflecteert en plant. We beschouwen intensieve samenwerking als een voorwaarde: de verschillende gezichtspunten zorgen voor een brede kijk op de kinderen en dus voor een verrijking van het pedagogisch proces.

  De pedagogisch medewerkers van Kleinlab zien dat kinderen van jongs af aan al vol mogelijkheden en talenten zitten. Zij kunnen kinderen de ruimte geven voor hun eigen ‘ontdekkingstocht’. Zij kunnen goed samenwerken en zoeken naar een dialoog met ouders. Zij baseren hun werk op pedagogische documentatie en staan open voor nieuwe activiteiten. Zij hebben affiniteit met creativiteit en kunstzinnige activiteiten, zijn betrokken, warm en willen zichzelf graag verder ontwikkelen.  Kleinlab biedt haar medewerkers een sociale thuisbasis door het werken in teams. Hierbinnen is ruimte voor samenwerking maar ook voor zelfstandigheid. Door de inzet van coördinatoren en zelfsturende teams bieden wij medewerkers erkenning en zelfontwikkeling. Er is veel ruimte voor nieuwe ideeën van medewerkers. Medewerkers worden gestimuleerd een bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van de kinderopvang. Er worden veel mogelijkheden geboden om opleidingen te volgen en je als medewerker te specialiseren in een bepaald onderdeel van het werkveld. Dit wordt gerealiseerd door adequate en persoonlijke personeelsbegeleiding en een opleidingsbudget. Kleinlab volgt de CAO Kinderopvang van de MO-groep. Deze CAO beschrijft de rechten en plichten van de medewerkers.

  Alle bij Kleinlab werkende pedagogische beroepskrachten beschikken over het diploma Sociaal Pedagogisch Werk niveau 3 en/of 4, of zij hebben een andere relevante pedagogische mbo- of hbo-kwalificatie. Een overzicht van geschikte opleidingen is opgenomen in het functieboek CAO Branchevereniging Kinderopvang Nederland. Daarnaast moeten zij in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

  Kleinlab ziet een goed personeelsbeleid als essentieel voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige kinderopvang. De medewerker moet het DOEN! Kleinlab besteedt daarom veel zorg en aandacht aan het aannemen, trainen en begeleiden van haar personeel. Wij willen bij Kleinlab onze medewerkers aan ons binden, ze inspireren en behouden door het bieden van uitdagend werk, afwisseling, zekerheid, contact met collega’s en zelfstandigheid.

  Ben je benieuwd hoe de sfeer bij Kleinlab is, en heb je interesse in een baan bij ons? Kijk dan snel bij onze vacatures.

 • Babygroep


  Ilona

  Ik ben Ilona, moeder van Joshua en Shinouk, en getrouwd met Roelof. Vanaf augustus 2015 ben ik te vinden op de babygroep. Ik geniet van het contact met mensen, groot en klein. Verder houd ik van lekker eten, lezen, fietsen, steden en dorpen verkennen, film en musea. Ik ben opgeleid tot jeugdwelzijnswerker en speltherapeut, en heb ik ruim twintig jaar ervaring als pedagogisch medewerker. Mijn hele werkzame leven staat in het teken van mijn passie voor (het werken met) mensen, groot maar vooral klein. Ik kan mij niets mooiers voorstellen dan samen op ontdekkingsreis te gaan met deze kleine levenslustige onderzoekertjes, die zo open en nieuwsgierig in het leven staan. Door hun verwondering over alles wat leeft, groeit en bestaat, zie ik zelf vaak de wereld weer opnieuw en anders, in al haar facetten. Ik houd van de fascinatie van een kleintje met het ruisen van de blaadjes van de boom in de tuin, en van het ingespannen volgen van een lieveheersbeestje in de zandbak. Hun verrassende vragen, interesses en verbeelding inspireren me. De kracht en doorzettingsvermogen van een baby die zijn hele lijfje inzet om bij dat ene speeltje te komen. Dat ik als aangever van dit soort ervaringen op deze rijke, uitnodigende en sfeervolle plek mag fungeren en hen intensief mag verzorgen, zie ik als voorrecht.


  Bo

  Hi ik ben Bo, ik woon in Monnickendam met mijn vriend en ben moeder van twee leuke en lieve meiden. Al op vroege leeftijd kwam naar voren dat ik graag met kinderen wilde werken. Ik werk al lang in de kinderopvang, en sinds april 2020 bij Kleinlab, en ik vind het nog steeds het leukste wat er is. Het is leuk om een kind te zien opgroeien en zichzelf te zien ontwikkelen in het beginstadium van zijn of haar leven. Ik vind het mooi om dit van dichtbij mee te mogen maken en hier deel van uit te maken. Voor mij zijn veiligheid en vertrouwen twee hele belangrijke punten. Zodat het kind zich prettig voelt en zichzelf kan en ook durft te zijn. Het mooie aan het werken met kinderen is dat elke dag anders is, maar ook hun puurheid en eerlijkheid. De liefde die je kan geven aan een kind vind ik erg bijzonder, maar nog mooier als je die liefde ook terugkrijgt van het kind.


  Mischa

  Hoi! Ik ben Mischa. Ik woon samen met mijn vriend in Zaandam. Ik werk sinds juli 2020 op de babygroep van Kleinlab. Op dit moment ben ik nog bezig met mijn studie tot pedagogisch medewerker. Ik ga één dag per week naar school en zal drie dagen te vinden zijn bij Kleinlab op de babygroep. Ik ben na de middelbare school naar de Theaterschool gegaan. Als 9-jarig meisje hebben mijn ouders mij op theaterlessen gezet. Ik ben dit met veel plezier blijven doen. Met zo veel plezier zelfs dat ik na mijn vmbo-T-diploma auditie voor de opleiding heb gedaan. Daarnaast heb ik veel opgepast, op verschillende plekken in de horeca en als receptioniste gewerkt. Maar al snel wist ik dat mijn passie ligt bij het werken met kinderen. Ik geniet ervan om de ontwikkeling van kinderen mee te mogen maken en om te zien hoe ze de wereld ontdekken. Ik vind het belangrijk dat je de kinderen een warme plek kan bieden waar ze zich veilig voelen en vrij kunnen opgroeien tot wie ze zijn.


  Anouk

  Hai ik ben Anouk! Sinds januari 2020 sta ik op de babygroep. Ik ga graag met ouders in gesprek over de ontwikkeling van en zorg voor hun kindje. Samen kunnen we ontdekken waar het kind behoefte aan heeft en hoe we daarin het beste kunnen voorzien. Ik ben door de jaren heen op zoek gegaan naar mijn eigen opvoedstijl en visie. De visie van Kleinlab sluit enorm aan bij hoe ik werk en naar kinderen kijk. Ik ben daarom blij om te werken bij een opvang als Kleinlab, een creatieve en huiselijke plek met lieve en gedreven collega’s.

   

   


  Linda

  Ik ben geboren en getogen in Twente en, na het afronden van mijn SPW-opleiding, naar Utrecht getrokken. Daar heb ik jarenlang in de kinderopvang gewerkt. Samen met mijn vrouw en twee zoontjes woon ik in een sociale, ecologische wijk. Ik vind kwaliteit, beweging, natuur en vrije creativiteit heel belangrijk. Bij Kleinlab heb ik de opvang gevonden die daar perfect bij aansluit. Elke keer weer geniet ik ervan hoe kinderen zich ontwikkelen. Hetzelfde, maar toch steeds net iets anders. Zo mooi vind ik dat! Zo blijf ik van ze leren en geven ze mij de passie en energie om ieder van hen te bieden wat ze nodig hebben. Ik luister graag naar ze, hoe klein ze ook zijn. Ze hebben al zo veel te vertellen: over wat ze willen, wat ze kunnen, over de wereld om hen heen. Aan mij de eer om al sinds juli 2015 een bijdrage te leveren aan hun ontdekkingsreis in de wereld; om ze te begeleiden, voor ze te zorgen en ze te laten groeien vanaf het allereerste begin. En dat op zo’n prachtige plek als Kleinlab.


  Nancy

  Mijn naam is Nancy, getrouwd, moeder van twee dochters en al een paar jaar oma van kleindochter Zoey en sinds kort kleinzoon Jaze. Na het afronden van mijn opleiding kinderverzorgster ben ik zeven jaar werkzaam geweest bij een kinderdagverblijf. Hierna ben ik samen met mijn man dertien jaar zelfstandig ondernemer geweest. Sinds 1998 ben ik terug in de kinderopvang, en met veel plezier. Sinds september 2015 heb ik bij Kleinlab een fijne plek gevonden. Het leukste aan jonge kinderen vind ik dat ze zo lekker spontaan en onbevangen zijn, gek doen en opgaan in hun fantasie: heerlijk! Ik ben begonnen bij Kleinlab als invalkracht en heb daarna als vaste medewerker op verschillende groepen gewerkt. Nu ben ik weer invaller, en kun je me op alle KDV-groepen tegenkomen. Ik zie bij Kleinlab allemaal mensen die super gemotiveerd en vol passie met kinderen bezig zijn, in een leuke, gezellige en vertrouwde omgeving. Wat mij het meest aanspreekt bij Kleinlab is dat er in deze drukke en snelle wereld, rust en tijd voor het kind genomen wordt. Het kind kan zich ontwikkelen in zijn eigen tempo. Ik hoop jullie snel te zien bij Kleinlab.


  IN MEMORIAM Ingeborg    (23 Mei 1963 – 13 dec 2022)  | Met onderstaande tekst stelde zij zichzelf voor.

  Ingeborg

  Vanaf de jaren ‘90 werk ik met veel plezier in de kinderopvang, en de laatste 10 jaar ook als kunstenaar. Sinds maart 2020 werk ik bij Kleinlab. Naast mijn werkzaamheden op de babygroep ben ik ook atelierista voor het KDV. Jonge kinderen kunnen zich enorm verwonderen over het leven en genieten van al hun ontdekkingen. Ik geniet op mijn beurt van hun verwondering en plezier in het ontdekken. Door het opdoen van ervaringen leren zij zichzelf en de wereld steeds beter te begrijpen. Ik zorg graag voor een veilige, prettige en stimulerende omgeving. Voorop staat dat elk kind graag naar het kinderdagverblijf gaat en zich goed voelt binnen de groep. Samen met collega’s en ouders een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kinderen geeft mij veel voldoening. Na werktijd vind ik het fijn om te genieten van muziek, film, een fijn gesprek, erop uit te gaan maar ook mijn rust te nemen.


   Dreumesgroep

  Hella

  Ik ben Hella, getrouwd en moeder van een volwassen dochter en zoon. Inmiddels werk ik al een hele tijd in de kinderopvang, en sinds oktober 2012 bij Kleinlab. Daarvoor heb ik op een postkantoor gewerkt. Ik heb veel vrijwilligerswerk op de basisschool van mijn kinderen gedaan. Hierdoor weet ik hoe leuk het is om met kinderen te werken. Op latere leeftijd heb ik besloten de opleiding pedagogisch werk te doen en nu werk ik met veel plezier bij Kleinlab. De onbevangenheid van kinderen is prachtig. Individuele aandacht en het behoud van de eigenheid van het kind vind ik erg belangrijk.

   


  Wies

  Ik ben Wies! Sinds 2007, na de opvoeding van mijn eigen drie kinderen, werk ik met veel plezier in de kinderopvang. Sinds 2020 werk ik bij Kleinlab. Het werken met kinderen geeft mij veel voldoening en energie. Het pure, het onbevangen zijn en het spontane wat kinderen hebben wil ik graag stimuleren. Met inzet van de eigen talenten kan dan gewerkt worden aan zelfvertrouwen en groei. Verder vind ik het prettig om een deel van de dag met de kinderen buiten te zijn en ze kennis te laten maken met al het moois van de natuur: de fluitende merels, de plassen en modder na een regenbui en de verandering van bomen in de verschillende seizoenen. Creatief bezig zijn en hierbij inspelen op wat de kinderen op dat moment bezighoudt is een manier van werken dat mij ligt en waar ik veel voldoening uit haal.


  Debby

  Hi! Ik ben Debby en woon met mijn man Tim en onze twee kinderen Morris & Lou in Purmerend. Ik werk sinds 2008 in de kinderopvang en ik heb hierdoor al heel wat ervaring met kinderen van diverse leeftijden. Elf jaar lang heb ik op een verticale groep gewerkt op een kdv in Amsterdam. Hierna werkte ik 3 jaar op een babygroep in de Middenbeemster op een boerderij. Dit was een mooie ervaring, en heb er een hoop geleerd. Vanaf oktober 2022 werk ik bij kleinlab op de dreumesgroep. Ik ben gek op de eigenheid van kinderen, en hou ervan om met ze de buitenwereld te ontdekken. Ik geniet ervan om kinderen te zien groeien in hun doen en laten, ik krijg hier energie van en begeleid ze graag in het groot worden in deze wereld. In mijn vrije tijd gaan wij als gezin graag naar het bos of strand, ik ben gek op etentjes met mijn vriendinnen en ga graag naar de sportschool voor wat tijd voor mijzelf.


  Anne

  Hi allemaal, mijn naam is Anne. In de zomer van 2023 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Pedagogiek op de Hogeschool van Amsterdam en in oktober van dat jaar ben ik begonnen bij Kleinlab. In mijn vrije tijd doe ik graag yoga, ga ik de natuur in of ben ik vaak lekker aan het koken. Ook allemaal super leuk om met kinderen te doen! Werken met kinderen geeft mij veel energie, omdat ik het mooi vind om te zien hoe kinderen de wereld nog aan het ontdekken zijn, puur zijn en open staan voor alles. Ik zou mezelf omschrijven als een rustige en sensitieve pedagoog en krijg er voldoening van als ik merk dat een kind zich écht gezien en gehoord voelt. Ik leer kinderen graag dat hun emoties er mogen zijn. Ook een positieve benadering naar het kind toe vind ik onwijs belangrijk. Ik ben zelf opgegroeid in een molen, waar mijn zus en ik alle ruimte en vrijheid hadden. We waren altijd buiten aan het spelen en kregen veel ruimte voor creativiteit. Ik gun elk kind zo’n fijne, liefdevolle jeugd en draag hier daarom graag aan bij. Kleinlab gaf mij gelijk een goed gevoel en voelde heel warm en huiselijk aan. Een mooie plek, voor mij om te werken, en voor kinderen om te ontdekken en groeien! Tot snel bij Kleinlab!


  Peutergroep


  Pascalle

  Ik ben Pascalle, moeder van twee hele lieve jongens. Sinds 2002 werk ik met veel plezier in de kinderopvang. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met kinderen van 0 tot 13 jaar, waardoor ik altijd wel iets weet te verzinnen om kinderen een hele leuke en leerzame dag te bieden. Het geeft mij een enorm fijn gevoel als kinderen met een blij gezicht naar huis toe gaan en een hele fijne dag hebben gehad. Ik vind het belangrijk dat kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen opgroeien, want dan kunnen ze zich goed ontwikkelen. Verder vind ik het geweldig om creatief bezig te zijn met kinderen. En dat kun je natuurlijk het beste doen in het mooie atelier van Kleinlab! Ook samen gezellig liedjes zingen, lachen, knuffelen of spelletjes doen vind ik altijd reuzeleuk. Met mij als leidster is het altijd een gezellige boel!


  Babette

  Mijn naam is Babette. Ik kom uit Hendrick Ido Ambacht. Op mijn tiende emigreerde ik naar Israël, maar inmiddels woon ik alweer heel lang in Nederland. Ik heb twee (grote) dochters. Oorspronkelijk ben ik beeldend kunstenaar. De laatste jaren heb ik een enorme passie voor beeldhouwen ontwikkeld. Ik heb Pedagogiek gestudeerd aan de HVA en heb een post-HBO-opleiding spelbegeleiding gevolgd (een soort speltherapie). Spelen is heel belangrijk, ook voor volwassenen. Gelukkig is er op Kleinlab alle ruimte voor het samen spelen! Ik werk al vele jaren in de kinderopvang, onder meer op een Reggio Emilia-BSO in de Pijp. De afgelopen jaren heb ik in de jeugdzorg gewerkt met kinderen met autisme. Ik vind het leuk om de bijzondere kwaliteiten te zien in elk kind (of elke volwassenen). In 2015 en 2016 werkte ik bij Kleinlab. Ik ben blij om sinds februari 2023 weer terug te zijn! Tot ziens bij de peuters!


  Corine

  Ik ben Corine, woon in Amsterdam-Oost met mijn vriend en ben de trotse moeder van een volwassen dochter. Sinds juli 2023 mag ik het peuterteam versterken, een baan waar ik veel zin in heb! Alles ademt creativiteit bij Kleinlab, iets wat me meteen aansprak toen ik het gebouw voor het eerst binnen stapte. De kunstwerkjes van de kinderen die overal hangen en staan en in alle ruimtes een gezellige bedrijvigheid van kinderen die spelen, ontdekken en creëren. Het borrelt en bruist bij Kleinlab, een mooie, inspirerende omgeving om te zijn! Het werken met kinderen is pas later op mijn pad gekomen, na lang gewerkt te hebben als kostuummaker in het theater. Ik kan erg genieten van de ondernemingslust en onbevangenheid van kinderen, het is heerlijk ze te volgen in hun fantasierijke spel en verhalen en het geeft een dankbaar gevoel een heel klein beetje bij te mogen dragen aan hun ontwikkeling tot autonome wereldburgers.


  Sylvia

  Ik ben Sylvia, moeder van drie dochters en oma van vijf kleinkinderen. Ik ben sinds 2010 met veel plezier werkzaam in de kinderopvang. De puurheid, openheid en enthousiasme van kinderen, de verwondering over de wereld om hen heen en hun eindeloze fantasie inspireren mij. Dat maakt het werken met kinderen voor mij tot een feestje.  Het welbevinden van kinderen zich veilig voelen zowel in de groep als bij mij, vind ik heel belangrijk, evenals zelfstandigheid en autonomie van het kind. Ik zie het als mijn taak de kinderen een “rijke omgeving” te bieden.

   


  Roos

  Ik ben Roos, ik woon samen met mijn dochter vlakbij het Westerpark in Amsterdam. Na heel wat verschillende doelgroepen van jong tot oud en verschillende werkvormen ben ik op zoek gegaan naar wat ik echt leuk vond om te doen. Toen mijn dochter het kinderdagverblijf verliet, ben ik in de kinderopvang gaan werken. Ik ben gestart op een peutergroep en heb daarna een aantal jaren op een verticale groep gewerkt. De snelle ontwikkeling, de onbevangenheid, de verwondering en het enthousiasme wat de kinderen dag in dag uit laten zien maakt dit werk voor mij het leukste wat er is. Op zoek naar een organisatie waar de nadruk ligt op de creatieve ontwikkeling kwam ik begin 2024 bij Kleinlab terecht. 

  In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, ga ik graag naar dans of theatervoorstellingen en musea.  Samen met mijn broer heb ik sinds twee jaar een stukje land waar we (proberen) groente, fruit en bloemen verbouwen. Een uitdaging waar zowel mijn creativiteit, geduld en oplossingsgerichtheid goed van pas komen. 


 • BSO onderbouwgroep


  Marloes

  Hallo, ik ben Marloes. Ik ben afkomstig uit de Zaansteek. Als kind tekende ik al heel veel, dat was voor mij een vorm om mijn fantasie en gedachtes tot leven te brengen. Maar ook kleertjes maken voor de poppen op de oude naaimachine van mijn moeder deed ik graag. Ik ben gestart aan de kunstacademie St. Joost en heb daar een opleiding mode-illustratie gevolgd en vervolgens de lerarenopleiding beeldende vorming afgerond. Mijn kunstenaarschap heeft mij naar vele werkplekken gebracht. Ik heb onder andere op een BSO in de Jordaan gewerkt, als docent CKV binnen het onderwijs en als freelance illustrator voor verschillende uitgeverijen. Werken met kinderen geeft mij veel voldoening. Kinderen kijken door een andere bril de wereld in, dat maakt het werken met hen zo mooi en waardevol. Kinderen zijn bijvoorbeeld goed in het zien van kleine details, die door volwassenen vaak over het hoofd worden gezien. Kleinlab is een bijzondere opvang met veel mogelijkheden, een sfeervolle plek met veel aandacht en uitdaging voor ieder kind. Toen ik er voor het eerst een kijkje nam, dacht ik binnen enkele seconden al: dit wordt mijn tweede thuis. En dat is het inmiddels sinds november 2017.


  Margot

  Hallo, ik ben Margot. Vanaf juli 2023 werk ik bij Kleinlab op de BSO onderbouwgroep. Na 1 dag meelopen wist ik meteen dat ik hier wilde werken. Wat een leuke sfeer! De creativiteit is overal voelbaar. Werken met kinderen is niet nieuw voor mij. Ik geef al jaren teken- en schilderles aan kinderen en volwassenen. Dat doe ik in mijn eigen atelier, in de Baarsjes in Amsterdam. Ik ben opgeleid als docent en heb onderzoek gedaan naar tekenen bij kinderen en hoe je lessen kunt maken die aansluiten bij de belevingswereld van een kind.Naast tekenen en schilderen hou ik ook erg van borduren. Ik borduur zelf, maak patronen en verzamel antieke borduurwerken. Ik woon in Amsterdam, heb twee grote kinderen en een kat. Ik ben vaak in Bergen NH te vinden waar mijn vriend woont en waar ik ook een klein atelier heb.


  Nathalie

  Bonjour, ik ben Nathalie, geboren in Parijs en moeder van drie jonge vrouwen en een bejaarde kat. Mijn passie voor kinderen, de natuur en kunst heeft me altijd gedreven in mijn werk en leven.
  Ik heb mijn opleiding genoten aan de école de puériculture in Parijs, waar ik heb gewerkt met gehandicapte en zieke kinderen. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan als gastouder. Ook heb ik gewerkt in een weeshuis en in een Montessori crèche.
  De pedagogiek van Kleinlab spreekt mij enorm aan en ik ben dan ook zeer enthousiast om mij bij het super team van onderbouwgroep aan te sluiten. Ik kijk ernaar uit om samen met u en uw kinderen een mooie tijd te beleven en hen te begeleiden in hun ontwikkeling.


  Toyah

  Hoi, ik ben Toyah, geboren en getogen in Amsterdam Noord en sinds kort woon ik in Weesp. In 2018 heb ik mij laten omscholen tot pedagogisch medewerker en ben ik werkzaam geweest bij een grote kinderopvangorganisatie. Daarvoor heb ik gewerkt bij een castingbureau en heb ik diverse stages gelopen in de theater/fotografie wereld. Ik zou mijzelf willen omschrijven als een veelzijdig mens.

  Hoog in het vaandel heb ik staan; humor, eerlijkheid, rechtvaardigheid en respect voor elkaar. Ik ga graag naar het theater of een concertzaal.

  BSO tussenbouwgroep


  Nathalie

  Opgroeiend in een dorp in Brabant speelde ik ‘grensje’ in de brandgangen tussen de doorzonwoningen en ‘vadertje en moedertje’ onder de wasmolen in de achtertuin, voetbalde ik op een bijna-hondenpoepvrij grasveldje, scoorde tussen een boom en een stapel jassen, bouwde hutten tussen de veertig bomen van ‘het enge bos’ en maakte zelf boekjes met verhalen en tekeningen op mijn zolderkamer. Op reis door Namibië, Mali, Peru en Bolivia zag ik: kinderen zijn overal kinderen, en in stad, dorp, woestijn of jungle vinden ze iets om te mee spelen. Na een opleiding aan de kunstacademie in Den Bosch verhuisde ik naar Amsterdam en werkte ik ruim dertien jaar bij BSO-groepen in Uithoorn. Toen ik daar met enkele kinderen filosofeerde over het verschil tussen volwassenen en kinderen zei een meisje: ‘Volwassenen moeten werken en wij spelen gewoon.’ Ik antwoordde: ‘Hm, moeten werken? Gewoon spelen? Ha! Gewoon het leukste werk van de wereld!’ Spelen, ontdekken, onderzoeken, leren kennen, kijken, vragen, kletsen, luisteren, delen, aanklooien, rondscharrelen, meedoen, proberen, verdiepen, opgaan, genieten, bouwen, bewegen, bloeien, denken, groeien, doorgaan, excelleren en vieren: sinds 2014 doe ik dat allemaal bij Kleinlab.


  Sander

  Mijn naam is Sander, woonachtig in het Westfriese dorpje Westwoud, vlakbij Hoorn. Ik ben getrouwd met Margriet en samen hebben we twee zoontjes. Sinds 1 maart 2018 werk ik maandag en vrijdag op de Tussenbouw-groep van de BSO van Kleinlab. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als grafisch vormgever en heb educatieve leskisten en tentoonstellingen op het gebied van natuur- en milieueducatie ontwikkeld. Sinds augustus 2018 volg ik  de PABO-deeltijdopleiding bij INHolland te Alkmaar, omdat ik me pedagogisch/onderwijskundig verder wil ontwikkelen.
  Ik ben dol op muziek, ga graag met mijn kinderen de natuur in en ben als vrijwilliger in ons dorpje actief bij allerlei evenementen. Graag wil ik mijn bijdrage leveren om de kinderen van Kleinlab een veilige omgeving te bieden, waarin ik ze kan uitdagen bij  hun creatieve ontdekkingstocht.


  Anne Marte

  Hoi, mijn naam is Anne Marte. Ik ben opgegroeid in Noordwijk (ZH), aan de rand van een woonzorginstelling voor gehandicapten, omdat mijn vader daar werkzaam was. Wij hadden een grote tuin met veel dieren. Daarnaast was de woonzorginstelling ook een soort “achtertuin”. Als kind kon ik eindeloos spelen in de speeltuinen, het bos, maar bijvoorbeeld ook met de dieren rondom ons huis en in het dierenpark op het terrein. Toen ik 9 jaar was kreeg mijn oudste broer een hersenbloeding en dit drukte een stempel op het gezin. Mijn emoties hierover kon ik goed kwijt in spel en creatief bezig zijn. Ik vind het mooi om te zien wanneer een kind zelf de regie weer weet te pakken als het zich veilig en geborgen voelt. Ik verwonder me over de onbevangenheid, liefde en groei van een kind. Niets is leuker dan mee te gaan in hun ontdekkingstocht. Bij Kleinlab mag ik dat sinds juli 2021. Daarnaast ben ik zelf ook graag actief en creatief bezig. Inmiddels woon ik vanaf mijn 19e jaar in het mooie Amsterdam en heb ik verschillende studies gedaan, waaronder specialist schilderen (restauratie en decoratie) en pedagogiek. Ondanks dat de stad altijd veel te bieden heeft, hou ik er nog steeds van om buiten te zijn en te genieten van de natuur. Daar kom ik altijd goed tot rust.


  IN MEMORIAM Tris   (4 Mei 1972 – 11 dec 2020)  Met onderstaande tekst stelde zij zichzelf voor.

  Tris

  Hallo, ik ben Tris. Geboren en opgegroeid in het mooie en landelijke Laren (NH) waar ik samen met mijn zus een heerlijke, creatieve en vrije opvoeding heb gehad. Ik ben een echte doener op het gebied van techniek, kunst en sport. En met een grote passie voor muziek, fotografie, natuur en dieren. Als 5 – jarige was ik al zeer actief op het gebied van keukenapparatuur.  Ik haalde bijvoorbeeld broodroosters en tafellampen uit elkaar met de intentie ze weer in elkaar te zetten. Tot frustratie van de andere familieleden lukte dit niet altijd. Maar uiteindelijk moest iedereen er om lachen. We hebben heel wat broodroosters versleten. En vanaf dat moment gaf ik voorwerpen en materialen een nieuw leven en vaak ook een heel andere, nieuwe functie. Mijn pubertijd heeft grotendeels in Amsterdam plaatsgevonden waar ik op de IVKO al met veel creatieve vakken te maken kreeg. Daarna, in 2000 studeerde ik cum laude af aan de Gerrit Rietveld Academie met als hoofdrichting Audiovisueel. Naast mijn kunstprojecten heb ik 9 jaar als veldwerker op straat gewerkt voor de GGD en de gemeente Amsterdam, waar ik de opdracht had om zo veel mogelijk kwetsbare mensen met zeer complexe problematiek de zorg in te krijgen. Een paar jaar geleden ben ik een B&B gestart in mijn huis in Amsterdam. Dus dit doe ik nu naast mijn werk bij Kleinlab.


  BSO bovenbouwgroep


  Brechje

  Hallo, ik ben Brechje. Na de Gerrit Rietveld Academie te hebben afgerond heb ik mijn creativiteit op meerdere terreinen in kunnen zetten. Ondermeer bij schilder- en tekenworkshops aan kinderen. In mijn werk als vormgever ben ik op zoek naar verhalen, diversiteit, woorden en taal. Sinds september 2017 werk ik met veel bevlogenheid en plezier op de bovenbouwgroep bij Kleinlab. De wervelende omgeving en de waarachtige wereld van kinderen inspireren mij om steeds met nieuwe ogen onze binnen en buitenwereld te bekijken. Kinderen beschikken over een zee aan ideeën, ik voel mij bevoorrecht om hen hierin te begeleiden tijdens mijn werk. De sfeer en de visie van Kleinlab, de creativiteit van de kinderen maar ook van de collega’s, maakt Kleinlab een plek waar ik heel graag ben.


  Isabel

  Ik ben Isabel, getrouwd (sinds een aantal jaar, maar al veel meer jaren samen), mama van drie dochters. Ik ben geboren in Paramaribo, als hele kleine baby geadopteerd, en opgegroeid in een klein dorpje in Zuid-Holland. Als tiener heb ik een paar jaar in Singapore gewoond en na het afronden van de internationale school ben ik gaan studeren in Utrecht. Ik heb Frans gestudeerd, maar toen ik zelf kinderen kreeg, inmiddels samen met mijn vriend in Amsterdam, ben ik een andere richting ingeslagen. Ik ontdekte dat mijn hart bij kinderen ligt, van klein tot groot, bij hoe zij groeien en bloeien. Ik volgde een opleiding tot kindercounselor en later tot kinderyogadocent. Ik geef inmiddels al vele jaren kinderyogalessen aan kinderen van alle leeftijden. Daarnaast werk ik een dag in de week in het AMC, waar ik kunst maak met kinderen aan het bed. Kleinlab kwam op mijn pad toen ik een stageplek zocht voor mijn studie pedagogisch werk/ Ik ben heel dankbaar dat ik sinds september 2021 op deze mooie, creatieve en inspirerende plek mag werken! Ieder kind bewandelt zijn of haar pad op geheel eigen wijze. Daar getuige van mogen zijn en soms een stukje mogen meewandelen is wat mij blij maakt. “Children see magic because they look for it” (Christopher Moore). De magie zien in een boom, in een melkdop, in een verdwaald veertje of in zomaar een snippertje papier, dat is het cadeau dat kinderen aan ons volwassenen geven, iedere dag weer. En dat is wat maakt dat ik iedere dag graag bij kinderen wil zijn, om door hun ogen te mogen kijken en samen te leren en te beleven.


  Claire

  Hoi, ik ben Claire. Na de Filmacademie ben ik werkzaam geweest als decorbouwer en rekwisiteur in de film- en televisiewereld. Tijdens mijn werk bij de kinderserie SpangaS kwam ik erachter dat ik de kinderwereld enorm inspirerend vond. Het spelenderwijs leren sprak mij erg aan. De wereld ontdekken op je eigen, pure manier is belangrijk voor ieder kind.

  Sinds februari 2019 ben ik daarom bij Kleinlab te vinden.

  In mijn vrije tijd rijd ik graag met mijn busje naar het strand om te surfen en hou ik van muziek, yoga en reizen.


 • Atelierista’s

  Bij Kleinlab staat de creatieve ontwikkeling van de kinderen centraal. We hebben op alle groepen mini-ateliers. Ook hebben we zowel op het KDV als op de BSO grote ateliers met alle mogelijke materialen en gereedschappen. Deze worden bestierd door onze ‘atelierista’s’: pedagogisch medewerkers van de groep, die de kinderen goed kennen, met een beeldende achtergrond. Vaak zijn zij naast hun werk bij Kleinlab actief als autonoom beeldend kunstenaar.De atelierista’s ondersteunen hun collega’s ook bij het ontwikkelen van creatieve activiteiten op de groep. Op deze website vind je bij ‘Visie’ meer informatie over ons creatief beleid.

  Suzanne (directie Kleinlab) heeft zelf ook een achtergrond als beeldend kunstenaar en kunstdocent, en stuurt het team van atelierista’s aan.


  Marloes

  Marloes is de atelierista voor de BSO. Naast haar werk bij Kleinlab (sinds 2017) is ze beeldend kunstenaar. Hieronder stelt ze zich voor:

  Als kind tekende ik al heel veel, dat was voor mij een vorm om mijn fantasie en gedachtes tot leven te brengen. Maar ook kleertjes maken voor de poppen op de oude naaimachine van mijn moeder deed ik graag. Ik ben gestart aan de kunstacademie St. Joost en heb daar een opleiding mode-illustratie gevolgd en vervolgens de lerarenopleiding beeldende vorming afgerond. Mijn kunstenaarschap heeft mij naar vele werkplekken gebracht. Ik heb onder andere op een BSO in de Jordaan gewerkt, als docent CKV binnen het onderwijs en als freelance illustrator voor verschillende uitgeverijen. Werken met kinderen geeft mij veel voldoening. Kinderen kijken door een andere bril de wereld in, dat maakt het werken met hen zo mooi en waardevol. Kinderen zijn bijvoorbeeld goed in het zien van kleine details, die door volwassenen vaak over het hoofd worden gezien.


  Brechje

  Brechje is de atelierista voor de BSO bovenbouw. Hieronder stelt ze zich voor:

  Hallo, ik ben Brechje. Na de Gerrit Rietveld Academie te hebben afgerond heb ik mijn creativiteit op meerdere terreinen in kunnen zetten. Ondermeer bij schilder- en tekenworkshops aan kinderen. In mijn werk als vormgever ben ik op zoek naar verhalen, diversiteit, woorden en taal. Sinds september 2017 werk ik met veel bevlogenheid en plezier op de bovenbouwgroep bij Kleinlab. De wervelende omgeving en de waarachtige wereld van kinderen inspireren mij om steeds met nieuwe ogen onze binnen en buitenwereld te bekijken. Kinderen beschikken over een zee aan ideeën, ik voel mij bevoorrecht om hen hierin te begeleiden tijdens mijn werk. De sfeer en de visie van Kleinlab, de creativiteit van de kinderen maar ook van de collega’s, maakt Kleinlab een plek waar ik heel graag ben.


  Carla

  Carla is de atelierista voor het KDV. Hieronder stelt ze zich voor:

  Hola, mijn naam is Carla. Van origine ben ik Kaapverdiaans en Portugees. Ik ben geboren en getogen op Sicilië, een prachtig eiland in Zuid-Italië. Tijdens mijn jeugd heb ik 5 jaar in Noord-Italië gewoond, en heb lagere en middelbare scholen bezocht met een brede visie en inspiratie van Montessori en Reggio Emilia. Italiaans is mijn moedertaal en ik spreek heel graag ook de talen van mijn beide ouders, ik ben a citizen of the world. Ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie in Italië en werk al erg lang met kinderen, als atelierista, kunstlerares en tijdens mijn studie en reizen als oppas. Sinds februari 2019 werk ik bij Kleinlab, eerst op de dreumesgroep, later op de peutergroep en nu als atelierista op het KDV.

  Kinderen, kunst, koken, reizen, muziek luisteren, fotografie, talen leren en nieuwe ervaringen opdoen zijn mijn grote passies. Ik heb altijd passie, creativiteit en zorg gecombineerd. Individuele aandacht en behoud van de eigenheid van het kind vind ik erg belangrijk. Ik vind het altijd geweldig mijn passies met de kinderen te delen en hun creativiteit te stimuleren, ik vind het heerlijk om mee te doen en mijn tijd met ze door te brengen. Zo blijf ik de kleine dingen waarderen en voel ik me geliefd, vrij en gewaardeerd.

  Tijdens mijn studie werkte ik voor een vluchtelingenorganisatie in Zuid-Europa, en deed ik vrijwilligerswerk in Kaapverdië en Afrika. Deze ervaringen hebben mijn visie op het leven veranderd. Sinds maart 2015 woon ik in Nederland. Amsterdam is een stad vol verrassingen, net als de andere Nederlandse steden. Ik hou van haar grachten, bossen, huizen, musea, het nachtleven en de lichten. Ik ben erg blij dat ik een plek in Amsterdam heb gevonden die werkt volgens een van de visies die mijn leven hebben beïnvloed, eerst als kind, daarna als kunstenaar en als leraar. Kleinlab is voor mij een tweede casa!


 • Invalpool

  Bij Kleinlab werken wij met een ruime personele bezetting, mede om een groot deel van het ziekteverzuim en vakantie met vaste krachten op te kunnen vangen. Het komt echter wel eens voor dat er verschillende medewerkers ziek zijn of vrij hebben. Ook bij langdurig afwezigheid vanwege (zwangerschaps)verlof of een cursus kunnen wij terugvallen op de medewerkers uit onze vaste Invalpool. Zij stellen zich graag aan je voor.


  Souad

  Hallo, ik ben Souad, geboren in Marokko. In Marokko heb ik een studie pedagogiek gevolgd en na mijn studie in 2002 ben ik voor de liefde naar Amsterdam verhuisd. Ik heb een lieve dochter samen wonen we in Amsterdam. Ik heb eerder 10 jaar in Brussel gewoond en gewerkt als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Sinds oktober 2020 werk ik bij Kleinlab als daginval. Je kunt me dus op alle groepen tegenkomen. Ik hou van kinderen, naast werken met kinderen heb ik de kinderen van mijn zussen en broers helpen grootbrengen. Ik ben een echt familiemens. Ik vind het leuk om samen met kinderen te koken, te spelen, te lachen en te kletsen. Ik voel mij thuis bij Kleinlab en het voelt als familie. Ik heb hier lieve collega’s, ouders en kinderen gevonden, een warm bad ofwel op zijn Arabisch “bhal daar”! Ik heb iedere dag zin om bij Kleinlab aan het werk te gaan. Besslama, Souad


  Regina

  Hallo lieve allemaal, ik ben Regina. Ik ben in het najaar van 2022 begonnen als vaste invaller bij Kleinlab. Ik ben zelf opgegroeid in Friesland, en op m’n 18e naar Amsterdam gekomen. Ik ben vele jaar geleden begonnen met werken op een kinderdagverblijf, op een verticale groep, dus daar had ik de leeftijden nul tot vier jaar door elkaar. Ook bij Kleinlab kan ik (nog) niet kiezen tussen de baby’s, dreumesen, peuters en grotere kinderen, ik vind het allemaal te leuk! Dus lijkt het afwisselen van de drie groepen mij op dit moment het best bij me passen. Ik vind het altijd weer bijzonder om de ontwikkelingen van baby tot kind mee te maken en een hechte band op te bouwen met de kinderen. Daarnaast is het zo fijn aan dit werk dat je lekker elke dag naar buiten kunt gaan en veel creatieve dingen kunt doen. In mijn vrije tijd houd ik ervan om leuke dingen te ondernemen in de stad; theater, muziek, uit eten gaan, dansen. Ik lees graag, speel (een beetje) piano, ga naar yogalesjes en zing in een koor. Ik kijk er naar uit jullie te leren kennen.


  Isis

  Ik ben Isis, en van alle mooie speelplekken van Kleinlab is de wilde tuin mijn favoriet. Hij is niet zo groot maar tussen de struiken en de bloemen zijn overal plekjes en hoekjes waar de kinderen zich in de vrije natuur kunnen wanen. In de schaduw van de vlinderstruik handjes in het zand en voeten in het water. Springen en klimmen of lekker fietsen in de zon. Zelf ben ik ook graag buiten. Ga regelmatig naar mijn vakantiehuisje in de polder en zoek de rust op in de natuur. Beetje mijmeren, veel lezen, vogels kijken/luisteren, wandelen, slootje springen. Maar eenmaal bijgekomen mis ik de stad al snel en kom gauw weer terug naar Amsterdam. Hier ben ik geboren en getogen en heb ik verschillende studies gedaan, waaronder Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie en Sociaal Pedagogisch Werk. Naast mijn werk als beeldend kunstenaar sta ik sinds juli 2020 als vaste inval op de groepen van de bso en het kdv van Kleinlab. Ik ben ontzettend blij met een plek op deze bijzondere opvang waar oprechte aandacht en volop de ruimte is voor alle kinderen en ieders eigenheid en waar ik op een waardevolle manier, en met heel veel plezier met de kinderen mag werken.


  Nola

  Mijn naam is Nola en ik woon samen met mijn man, zoon en dochter in het groene Diemen. Na de afgelopen twee jaar volledig te hebben kunnen focussen op mijn gezin, ben ik nu verheugd om mijn passie voor het werken met kinderen weer op te pakken. Vanaf mei 2024 zal ik het team van de baby- en dreumesgroep komen versterken als invalkracht. 

  Mijn ervaring in het werken met kinderen begon al vroeg, toen ik als oppas en nanny aan de slag ging. Na het afronden van mijn opleiding fysiotherapie ben ik de opleiding tot kindercoach gaan volgen en heb ik een mooie plek gevonden in de kinderopvang. Daar heb ik mij verdiept in ondersteunende kindergebarentaal, kinderyoga en methoden om de nieuwsgierigheid van kinderen te stimuleren in spel. Als voormalig teamleider van twee babygroepen heb ik geleerd hoe belangrijk het is om een veilige en inspirerende omgeving te creëren voor kinderen. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging en ik ben ervan overtuigd dat kleinlab de perfecte plek is om mij te richten op de creatieve ontwikkeling van kinderen. Naast mijn werk als invalkracht zal ik vanaf oktober de opleiding tot atelier pedagoog volgen.

  Ik haal mijn energie uit het werken met kinderen vanwege hun creatieve manier van denken, hun humor en de magische contactmomenten die je met hen kunt hebben. In mijn  vrije tijd geniet ik van de natuur met mijn gezin, schilderen, tekenen, mediteren en muziek. Ik kijk er enorm naar uit om mij aan te sluiten bij het warme team van Kleinlab.


  Manon

  Hoi! Ik ben Manon, ik woon samen met mijn vriend en zoontje in Amsterdam Noord.

  Misschien dat sommige ouders mij nog kennen; ik heb tussen 2014 en 2017 als vaste invalkracht bij Kleinlab gewerkt. De afgelopen 4 jaar heb ik in de jeugdhulpverlening gewerkt, maar ik bleef altijd de sfeer en collega’s van Kleinlab missen. Daarom ben ik zo ontzettend blij dat ik sinds eind 2021 weer 3 dagen op de peutergroep mag komen staan! Ik kijk ernaar uit om met liefdevolle aandacht naast te kinderen te staan, terwijl zij zich op hun eigen manier ontwikkelen tot autonome individuen. Ik kan niet wachten alle kinderen en ouders te ontmoeten. Tot snel!


  Lisa

  Hoi! Ik ben Lisa, ik kom uit een dorpje naast Nijmegen. Opgegroeid als klassiek VPRO-kind, struinend door de weilanden, bomen klimmend, hutten bouwend met kapotte knieën en altijd overal aan het knutselen. Toen ik klaar was met de HAVO wilde ik graag naar de grote stad. Dat was een goed besluit want ik voel me sindsdien helemaal thuis in Amsterdam (noord). Lang wist ik niet precies wat ik wilde worden, het enige dat ik echt zeker wist was dat ik ontzettend creatief ben en ik enorm veel plezier haalde uit het geven van zeilles aan kinderen. (Nog steeds ben ik in de zomers op het water te vinden om kinderen van 7-17 jaar te leren zeilen.) Na wat mislukte studies en plezierig werk in de horeca bedrijf ik sinds 2016 mijn eigen fotografiepraktijk en in de corona-periode ben ik daarnaast deeltijd Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem gaan studeren. Hier kwam ik erachter dat mijn creativiteit en mijn talent als docent een perfecte combinatie zijn! Bij Kleinlab kan ik daarom helemaal mijn ei kwijt! Sinds 2024 ben ik vaste invaller op de BSO. 


  Alice

  Als kind stond ik uren in de verkleedkist van mijn opa en oma om mezelf te veranderen in prinsessen en heksen. Als vanzelf ging ik later verder in het theater. Ik vertrok voor een aantal jaren naar Amerika om een theateropleiding te volgen en ik verdiende mijn brood met het spelen van voorstellingen. Teruggekomen in Nederland richtte ik Kindertheater Basta op. Na een aantal jaren kreeg ik twee dochters en daarmee ging er een nieuwe wereld voor me open. Toen ik door hun school gevraagd werd om theaterlessen te geven, ontdekte ik hoe leuk ik het eigenlijk vind om met kinderen te werken. Ze zijn snel enthousiast en ze duiken zo met je de fantasiewereld in! Omdat ik meer wilde leren over het lesgeven aan kinderen ben ik de PABO gaan doen. Naast het invallen als juf in kleuterklassen en het spelen in kindervoorstellingen, werk ik sinds november 2014 als vaste invaller op de BSO van Kleinlab. Ik vind het inspirerend om bij Kleinlab te werken omdat er veel leuke kinderen komen, omdat het er zindert van de creativiteit en omdat de sfeer uitnodigt om samen op ontdekkingsreis te gaan…


  Angela

  Jaren geleden besloot ik een sabbatical te nemen. Daarvoor had ik ruim 10 jaar als pedagoog vanuit mijn praktijk kinderen, ouders en opvoeders begeleid. Om toch met kinderen bezig te kunnen zijn, besloot ik in de zomer van 2017 te solliciteren bij Kleinlab. Wat een bruisende, inspirerende, liefdevolle plek! Twee dagen later was mijn eerste werkdag bij de BSO. We gingen naar het Vliegenbos om hutten te bouwen. Dit gun ik ieder kind, besefte ik. Inmiddels heb ik heel wat baby’s hun eerste stapjes zien zetten en zien opgroeien tot mooi basisschoolkind. Want mooi zijn ze allemaal: van buiten en van binnen. Energiek, grappig, creatief, muzikaal, bedachtzaam, eigenwijs. Ik zing met ze, dans met ze, observeer ze, teken met ze, help ze, bouw zandkastelen, verzin verhalen en natuurlijk kook ik op vrijdag pasta! Wat ik nu doe naast Kleinlab? Ik zet me in voor stilte-educatie in het basisonderwijs: verzorg studiedagen, workshops, retraites en een drietal jaaropleidingen Klassieke Yoga. Daarnaast maak ik de podcast Helende Verhalen voor kinderen. En… Ik ben Bruno. De hond die allerlei avonturen beleeft in het poppentheater Alice, waarmee we regelmatig met ontzettend veel plezier voorstellingen geven op scholen, BSO’s, campings en festivals. En natuurlijk ook bij ons eigen Kleinlab.


  Babette

  Van jongs af aan heb ik creativiteit gebruikt om mijn verhaal te vertellen en de wereld om me heen een plek te geven en te verbeelden. Ik was hierbij veel in de natuur te vinden. Intuïtief heb ik zo een scherp observatievermogen ontwikkeld, waardoor ik snel door heb wat er in mijn omgeving  leeft of in iemand omgaat. Deze interesse in creatieve relaties heb ik doorgevoerd in mijn volwassen leven, en ik ben nu multidisciplinair kunstenaar en kunstdocent, waarbij ik mij voornamelijk focus op schilderen en performance. Ik gebruik het proces van kunst om het zintuiglijke bewustzijn en het creatieve vermogen richting de (eigen) natuur te vergroten.In de begeleiding van projecten vind ik het inspirerend om te ervaren hoe open kinderen de wereld benaderen en wat voor verscheidenheid aan mogelijkheden er in hun koppies leven. Ik vind het erg belangrijk dat ze deze diversiteit aan perspectieven ontplooien en op een speelse manier in contact komen met hun omgeving. Kleinlab sluit aan bij mijn idealen. Kinderen worden gezien en mogen de werking van de (eigen) natuur ontdekken door creatief experiment en onderzoek. Dit maakt een herverbinding en een actieve positieve verandering naar de omgeving in mijn visie mogelijk voor nu en later. Ik ben trots dat ik al sinds juni 2021 deel uit mag maken van dit betrokken, diverse en gedreven team!


  Iza

  Hoi! Mijn naam is Iza en ik werk vanaf maart 2023 als invalkracht bij Kleinlab. Ik ben opgegroeid in Hoorn, maar ik ben naar Amsterdam verhuisd voor mijn studie. Toen ik nog jonger was, ging ik vaak oppassen bij gezinnen in de buurt en ik wist al snel dat ik later met kinderen wilde werken. Naast mijn werk bij Kleinlab ben ik bezig met een onderzoeksmaster en een master Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Dit geeft mij de kans om nog meer te leren over de ontwikkeling van kinderen en hoe ik hen hierbij het beste kan begeleiden. Ik nam als kind elk prentenboek in mij op en ook nu lees ik nog veel. Ik vind het heel leuk om aan de kinderen bij Kleinlab voor te lezen. Misschien tot snel!


  Itie

  Hoi, ik ben Itie. Samen met twee zussen ben ik opgegroeid in een dorp in het noordoosten van de provincie Groningen, in een huis met een grote tuin, waar ik veel tijd doorbracht. Vanaf mijn elfde begon ik met het oppassen op kinderen uit de buurt en ik vond dit zo leuk dat ik na de middelbare school eerst de HBO-Jeugdwelzijnswerk heb afgerond. Ook hield ik – naast buiten spelen – ontzettend veel van tekenen en schilderen. Op mijn tiende verjaardag kreeg ik een schilderkistje met verf, kwasten en palet en sindsdien ben ik niet meer gestopt. Na de HBO-Jeugdwelzijnswerk heb ik daarom ook de kunstacademie Minerva in Groningen afgerond, een uitstekende combinatie voor mij. Ik houd van het werken met kinderen en vind het heel belangrijk om bij hen de ontwikkeling van de verbeelding te stimuleren. Naast mijn werk als beeldend kunstenaar werk ik ook in de kunsteducatie en als pedagogisch medewerker in de BSO.
  Samen met mijn man woon ik nu 25 jaar in Amsterdam en omdat ik sinds een aantal jaren in Amsterdam Noord woon, ben ik op zoek gegaan naar een BSO in dit stadsdeel. Bij Kleinlab, waar ik sinds augustus 2023 werk, voelde ik me vanaf het eerste moment thuis bij de uitstraling van de ruimtes en bij de kinderen en collega’s die ik al heb ontmoet. Er is hier veel ruimte voor creativiteit en verbeelding. Kinderen gaan hier zelf op ontdekkingstocht, op welk gebied dan ook, en ik ga graag met ze mee.


  Relinde

  Hoi, mijn naam is Relinde. Ik werk sinds september 2020 bij Kleinlab, soms vast op een groep, soms als vaste invaller. Ik vind het belangrijk dat kinderen na een dag op school een plek hebben waar ze zich thuisvoelen en waar ze zichzelf mogen zijn. Een persoonlijke band opbouwen met de kinderen en hen vragen wat ze het liefste zouden willen, dáár wil ik me voor inzetten. Door ze echt te zien, naar ze te luisteren en ze in hun waarde te laten en ze daarin te ondersteunen. Spelen, kind kunnen zijn, mogen onderzoeken, uitvinden, uitproberen en andere kinderen ontmoeten in een fijne, vriendelijke omgeving is van groot belang, ook voor grote mensen. Ik ben opgegroeid in de mooie omgeving van Nijmegen. Onze achtertuin liep over in het bos, hierin kon ik eindeloos spelen. Op de Gerrit Rietveld Academie heb ik het belang van vrijheid in mijn eindexamen verwerkt. Ik heb lang lesgegeven aan kinderen, onder andere in het Tropenmuseum. Momenteel maak ik veel illustraties voor tijdschriften als Libelle en Margriet. En ik maak vrij werk in veel verschillende vormen, van keramiek tot knipkunst. Met alles wat ik zelf geleerd heb en met mijn creatieve talenten probeer ik de kinderen te enthousiasmeren, te inspireren en uit te dagen. Lachen en lol en alles niet te serieus nemen geeft daarbij lucht en ruimte.


  Lieke

  Mijn naam is Lieke en kom uit Alkmaar. Ik ben afgestudeerd aan de Breitner Academie en werkte twee jaar als docent beeldende vorming. Ook werkte ik enige tijd als au pair in Washington DC en New York, waar ik waardevolle ervaringen opdeed en mijn horizon verbreedde. Mijn reisavonturen brachten me ook naar Azië, waar ik 3,5 maand lang mocht genieten van nieuwe culturen en inspirerende ontmoetingen. In mijn vrije tijd geniet ik van lachen, vrienden, familie en mijn vele hobby’s zoals naaien, schilderen en het toevoegen van borduurwerk aan kledingstukken. Ook ben ik druk bezig met verhuizen naar Rotterdam in de nabije toekomst.

  Sinds maart 2024 werk ik bij Kleinlab als invaller op de BSO, waar ik mijn passie voor creativiteit kan delen met de kinderen. Ik werk graag met kinderen omdat ik hun enthousiasme aanstekelijk vind. Hun creativiteit inspireert mij. Ik hoop bij kleinlab de creativiteit van kinderen te ervaren én te stimuleren. Ik heb zin om te zien wat voor bijzondere dingen de kinderen hier meemaken en creëren.

   


  Karin

  Hoi ik ben Karin en ik woon en werk sinds 1990 in Amsterdam met mijn man. Mijn twee kinderen wonen en studeren in Utrecht. Ik hou van kunst kijken en musea bezoeken, van wandelen en dan kijken naar de dingen om mij heen, en lekker mijn gedachten alle kanten uit laten gaan. Ik ben opgegroeid in een dorp in Brabant. Vroeger speelde ik veel buiten en knutselde ik met alles wat we in huis hadden: stofjes en garen, maar ook papier en karton. Ik heb in Eindhoven de Design Academy gevolgd en ben als grafisch vormgever op zzp-basis werkzaam geweest voor diverse bedrijven, waaronder Hogeschool Eindhoven en Philips. Dit werk doe ik met veel plezier. Ik blijf naast mijn werk in de kinderopvang werkzaam als grafisch vormgever. Tijdens het knutselen met mijn kinderen en hun vriendjes merkte ik dat ik het overbrengen van kennis en vaardigheden heel leuk vond. Daarom ben ik in 2004 gestart met de PABO. Ik ben echter niet voor de klas beland, maar in de buitenschoolse opvang. Sinds 2021 doe ik dat bij Kleinlab; eerst in vaste dienst, sinds 2023 als invaller. Op de BSO ben ik vrijer om mee te gaan in de onderzoeksvragen van de kinderen en kan ik hen meer hun eigen gang laten gaan. Ik ga graag met de kinderen naar buiten: beestjes kijken of naar de bouw van een parkeergarage. Ik geniet van hun verhalen en kijk op de wereld. De werkwijze van Kleinlab is heel passend bij mijn manier van werken, maar dan nog leuker! Het kindvolgend werken, de aanwezigheid van allerlei aantrekkelijke materialen en de kernbegrippen ‘creativiteit’ en ‘ontdekken’ sprekende me heel erg aan.


 • Oprichter-eigenaar | directie


  Suzanne

  Suzanne is een van de oprichters van Kleinlab (zie de pagina ‘Onze oorsprong’ op deze website). Suzanne ziet dat ieder kind een innerlijke drang heeft om zijn wereld te vergroten. In een veilige, huiselijke en stimulerende omgeving zal elk kind de ruimte nemen om zich tot zijn eigen zelf te ontplooien.

  Suzanne heeft een passie voor schilderen, kunst en architectuur. Ze maakt zelf expressieve schilderijen in mixed media en exposeert deze zo nu en dan. Ook houdt ze zich intensief bezig met de inrichting en aankleding van alle ruimtes bij Kleinlab. Ze is altijd op zoek naar objecten ‘met een ziel’ om de omgeving van de kinderen te verrijken. Want bovenal wil ze kinderen en jongvolwassenen begeleiden in hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling.

  Vanuit haar vruchteloze zoektocht naar een warm en uitdagend kinderdagverblijf voor haar eigen kinderen in 2010 ontstond het idee om zelf een kinderopvang in Amsterdam Noord op te richten. Gesprekken met ouders uit de buurt trokken haar over de streep. Kleinlab is ontstaan vanuit idealen en een positief mensbeeld, en dat merk je aan alles: van de aankleding van de ruimtes tot de betrokkenheid van de pedagogisch medewerkers. Suzanne’s aanstekelijke enthousiasme stimuleert hen iedere dag om het beste te halen uit zichzelf en de kinderen die aan hun zorg zijn toevertrouwd.

  Suzanne heet je van harte welkom bij Kleinlab!


   

 • Organisatorisch team en andere ondersteunende functies


  huispedagoog 

  Catherine

  De pedagogisch medewerkers van Kleinlab worden maandelijks getraind door pedagoge Catherine Delsing. Op die manier zorgen we er voor dat iedereen bij Kleinlab de pedagogische visie ook echt begrijpt en uitdraagt. Catherine Delsing is orthopedagoog en  sinds 25 jaar werkzaam in en voor de kinderopvang en naschoolse opvang. Haar specialisatie is interactie tussen volwassenen en kinderen en tussen kinderen onderling. Vanuit haar eigen bureau verzorgt zij training, coaching en werkbegeleiding ter bevordering van deskundigheid in het handelen naar jonge kinderen. Ze gebruikt hierbij een trainingstraject dat zij als pedagogisch directeur van een KDV in Amsterdam en als docent binnen de kinderopvang heeft ontwikkeld op basis van vragen vanuit de werkvloer. Catherine Delsing ziet, net als Kleinlab, een kinderopvang als een samenleving van kinderen en volwassenen: een dynamisch geheel. Haar belangstelling en speerpunt zijn in het bijzonder het centraal stellen van de opvoeder in het proces van het leren werken met nieuwe opvoedingsideeën. In haar trainingen voor professionele opvoeders staan houding, (zelf)observatie en omgaan met gevoelens centraal. Deskundigheidsontwikkeling op de werkvloer vraagt ook om een andere omgang met de beroepsgroep. Nieuwe ideeën zijn niet zomaar in praktijk te brengen. Catherine besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van de individuele medewerker. Dit aspect neemt ze mee in het hele pedagogische veranderingsproces, zodat iedere medewerker zijn of haar vak met meer deskundigheid en plezier  uitoefent. Haar training is dan ook een flexibele leerroute, afgestemd op de individuele deelnemer. Kleinlab en haar medewerkers ervaren haar methode als positief en leerrijk.


  aanspreekpunt pedagogiek & organisatie werkvloer

  Barbara

  Ik ben Barbara. Modder maken, elastieken, touwtje springen, hinkelen, schommelen, dansen, verkleden en optreden, zingen, racebaantjes maken, knippen, plakken, tekenen; dat is wat er bij me opkomt als ik aan mijn kindertijd denk. Ik was veel in beweging en buiten in de natuur: hutten bouwen, door het hoge gras rennen, buiten zwemmen. Ik ben opgegroeid in een mooi stuk van Gouda, vlakbij de Reeuwijk Plassen, waar ik veel buiten kon spelen. Van jongs af aan ben ik creatief bezig. Vanuit mijn interesse voor reizen en talen ben ik de opleiding Toerisme en Recreatie gaan doen. Tijdens mijn stagejaar in Frankrijk organiseerde ik creatieve activiteiten voor kinderen. Daar ontdekte ik hoe leuk ik het vond om met kinderen te werken. Ik ben me verder gaan verdiepen in creatieve technieken en materialen. De combinatie van creativiteit en werken met groepen smaakte naar meer. Daaruit kwam mijn keuze voor de studie Creatieve therapie beeldend. Het is zo mooi te zien hoe iemand kan opbloeien en zichzelf ontwikkelt door in dialoog met zijn beeldend werk te gaan. Ik heb veel geleerd over groeiprocessen en het werken met groepen. Na verschillende jaren met volwassenen gewerkt te hebben, begon ik het werken met kinderen te missen. Ik kreeg de kans om te werken bij een BSO in Den Bosch. Naast het groepswerk heb ik in een atelier gewerkt waar kinderen vrij konden werken. Mijn wens om kinderen te begeleiden met creativiteit en de ruimte te geven om zelf te onderzoeken en te ontdekken groeide. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een BSO waar dat mogelijk is. Toen is Kleinlab op mijn pad gekomen. De openheid van Kleinlab, waar kinderen zichzelf kunnen zijn, waar ruimte voor groei is en zij volop met creativiteit bezig kunnen zijn, spreekt me enorm aan. En bij Kleinlab voel ik zelf ook de vrijheid om mezelf te zijn. De verwondering die kinderen hebben en de natuurlijke ‘honger’ van willen ontdekken, creëren en ontwikkelen, daar geniet ik van. Ik ben blij dat ik de kinderen daarbij mag begeleiden. Kinderen zijn echt ‘in het moment’. Mijn passie in het werken met kinderen is om kinderen de ruimte en het vertrouwen te bieden zelf hun talenten te ontdekken en de wereld te verkennen. Bij Kleinlab krijg ik als sinds augustus 2017 de kans om mijn kwaliteiten volop te ontplooien. Naast mijn werk hier volgde ik een vierjarige bachelor-studie in management. Als aanspreekpunt op het gebied van de pedagogiek en de organisatie kan ik deze studie in praktijk brengen en dat doe ik met enorm veel plezier. In mijn vrije tijd dans en schilder ik graag. Ik geef workshops in IKYA Meditatie™ samen met mijn Noorse echtgenoot.


  aanspreekpunt veiligheid & gezondheid | facilitair

  Sander

  Mijn naam is Sander, woonachtig in het Westfriese dorpje Westwoud, vlakbij Hoorn. Ik ben getrouwd met Margriet en samen hebben we twee zoontjes. Sinds 1 maart 2018 werk ik op de Tussenbouw-groep van de BSO van Kleinlab. Sinds 2023 ben ik ook verantwoordelijk voor veiligheid & gezondheid en facilitaire zaken.

   Ik ben jarenlang werkzaam geweest als grafisch vormgever en heb educatieve leskisten en tentoonstellingen op het gebied van natuur- en milieueducatie ontwikkeld. Sinds augustus 2018 volg ik  de PABO-deeltijdopleiding bij INHolland te Alkmaar, omdat ik me pedagogisch/onderwijskundig verder wil ontwikkelen.

  Ik ben dol op muziek, ga graag met mijn kinderen de natuur in en ben als vrijwilliger in ons dorpje actief bij allerlei evenementen. Graag wil ik mijn bijdrage leveren om de kinderen van Kleinlab een veilige omgeving te bieden, waarin ik ze kan uitdagen bij  hun creatieve ontdekkingstocht.


  aanspreekpunt kindplanning & beleidsmedewerker

  Maria

  Hoi, ik ben Maria. Ik woon samen met mijn vriend en onze zoon op het Java-eiland. Ik ben opgeleid als beeldend kunstenaar en kunstdocent. Ik ben vanaf de start van Kleinlab betrokken als beleidsmedewerker. In die rol help ik bij het actueel houden van de beleidsstukken en het schrijven van teksten voor Kleinlab. Ook onderhoud ik samen met Suzanne deze website. Sinds november 2018 ben ik ook verantwoordelijk voor de kindplanning. Naast mijn werk bij Kleinlab werk ik als kunstdocent, en af en toe nog als tekstredacteur en tekstschrijver.

  Ik ben heel blij dat ik deel mag uitmaken van zo’n mooie organisatie als Kleinlab. De liefdevolle en creatieve opvang van de kinderen is elke dag weer een inspiratie. Ik draag daar graag elke dag een steentje aan bij.


  aanspreekpunt HR

  Manon

  Hoi! Mijn naam is Manon en samen met mijn vriend en onze katten woon ik in Amsterdam Noord. Nadat ik in juli 2018 als invaller op alle groepen binnen Kleinlab heb mogen proeven, heb ik jarenlang op de peutergroep gewerkt. Kleinlab voelt voor mij als thuiskomen, een liefdevolle, ongedwongen omgeving waar je jezelf mag zijn. Dit gevoel wil ik ook graag aan de kinderen meegeven. Ik ben steeds weer onder de indruk van hoe uniek en veerkrachtig kinderen zijn, hoe zij blijven verbazen in al hun creativiteit, openheid en hun benadering van de wereld om zich heen.

  Naast Kleinlab volg ik de Masteropleiding Pedagogiek, in de richting van Management & Beleid vanwaar ik alle ins en outs van de pedagogische organisatieprocessen leer kennen en uitvoeren. Sinds februari 2023 werk ik op kantoor en handel ik alle HR-gerelateerde zaken af. Tot snel!


  Planningsmedewerker

  Sanne

  Hoi, ik ben Sanne. Ik woon samen met Dinesh en onze twee dochters, Ella en Luna, in Amsterdam Geuzenveld. Tot 2022 was ik werkzaam bij Kleinlab op de dreumesgroep. Toen ging ik met verlof, werd onze jongste geboren en zijn we voor bijna een jaar naar Sri Lanka vertrokken. Dinesh komt uit Sri Lanka en we hebben een heerlijke tijd met familie en vrienden gehad. Sinds december 2023 zijn we weer terug in Nederland en ben ik ook weer terug bij Kleinlab. Dit keer niet op de groep maar op kantoor. Ik ondersteun Maria bij de kindplanning. Voor nu zul je me op maandag en donderdag vinden bij Kleinlab. Heel fijn om weer bij Kleinlab terug te zijn. Ik vind het fijn om weer in deze warme en creatieve omgeving aan de slag te zijn.


  aanspreekpunt boekhouding & financiële administratie

  Claudia

  Ik ben Claudia. Ik ben getrouwd met Charles. Daaruit zijn twee geweldige dochters geboren: Charity en Chelsea. Wij wonen gezellig met elkaar in het dorp Oostzaan. Ons gezin wordt gecompleteerd door de honden Chipie en Tipsy en de katten Matsoe en Squeezie. Ik heb twee grote hobby’s waar ik veel tijd in stop. Ieder jaar ga ik een week op zomerkamp met een grote groep kinderen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. Mijn andere grote hobby is OFC, een voetbalclub uit Oostzaan. Daar heb ik als trainster alle meidenteams onder mijn hoede. Verder doe ik het wedstrijdsecretariaat voor de jeugd, de kantine en verzorg ik het Zondag 1. Mede hierdoor voel ik me thuis in de verschillende functies die ik bij Kleinlab al sinds november 20916 bekleed. Kinderen, activiteit, gezelligheid en organisatie. Ik ben ’het manusje van alles’, je zult mij daarom altijd ergens anders in het gebouw tegenkomen. Daar ben ik dan druk bezig  om het zo gezellig en leefbaar mogelijk voor de kinderen te maken.


  aanspreekpunt onderhoud gebouw 

  Ies

  Afkomstig uit Zeeland ben ik lang geleden aangespoeld in Amsterdam. In deze geweldige stad heb ik een vrouw gevonden, een dochter gekregen en altijd gewerkt als beeldend kunstenaar en als hulpverlener in de opvang voor zwerfjongeren en in de jeugdzorg.

  Daarnaast ben ik ook zzp’er/ klusjesman en zo kwam ik in september 2016 bij Kleinlab binnen. Ik ben blij om deel uit te mogen maken van het Kleinlab-team en op deze bijzondere plek te mogen werken met en voor de kinderen van Kleinlab. Ik hoop dat ze zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen.

   


  aanspreekpunt vervoer BSO & groepshulp BSO

  Manon

  Mijn naam is Manon en sinds oktober 2017 ben ik werkzaam bij Kleinlab.

  Ik woon met mijn man en zoon in Landsmeer en ik ben dol op de natuur. Dagelijks ben ik buiten te vinden met onze hond en vaak met een camera om mijn nek om mooie plaatjes te schieten. Al jong wist ik dat ik later met kinderen wilde werken. Voordat ik mijn zoon kreeg heb ik bij een kinderdagverblijf gewerkt. Om nu bij Kleinlab te werken is voor mij een bonus, omdat ik denk dat dit kinderdagverblijf uniek is in zijn soort: een veilige plek waar kinderen de kans hebben zich op allerlei vlakken te ontwikkelen en daarin ondersteund te worden door het hele team van Kleinlab.


  aanspreekpunt groepshulpen & facilitair medewerker

  Aimee

  Hallo, mijn naam is Aimée. Ik ben al een aantal jaren werkzaam binnen Kleinlab, als pedagogisch medewerker en als groepshulp. Jullie zijn mij waarschijnlijk al op meerdere plekken tegengekomen.

  Ik kom oorspronkelijk uit het Gooi, waar ik momenteel (na veel omzwervingen) ook weer woon met mijn man Willem. Wij hebben samen vier kinderen en inmiddels zes kleinkinderen. Op drie van deze kleintjes (8, 5 en 3) pas ik elke dinsdag. Op woensdag, donderdag en vrijdag ben ik op Kleinlab aanwezig. In het weekend en ’s maandags doe ik aan krachttraining. Ook ben ik vaak in ons tuintje te vinden om nieuwe plantjes te planten, en binnen in huis ben ik bezig met herdecoreren. De rest van onze vrije tijd besteden wij aan uit eten gaan of gezellig weekendjes weg. Ik vind het heel fijn om deel uit te maken van de Kleinlab family. Tot snel op Kleinlab!


  groepshulp & facilitair medewerker

  Ornella

  Mijn naam is Ornella.

  Ik ben geboren in San Remo in Italië. Sinds 1984 woon ik met veel plezier in Amsterdam met mijn man Ronnie en mijn dochters Fiammetta en Fiorenza. Lange tijd heb ik in de reiswereld gewerkt en zo heb ik vele mensen naar mijn prachtige land kunnen sturen. Vanaf de geboorte van mijn dochters heb ik met veel plezier en enthousiasme de wereld van kinderen ontdekt. Toen mijn dochters wat ouder werden, wilde ik graag in een omgeving met kinderen werken. Ik houd veel van kinderen en ik geniet van hun fantasie en openheid. Ze verbazen me met hun verhalen en ideeën en daar word ik blij van. Sinds februari 2020 ondersteun ik daarom bij Kleinlab het team in hun dagelijkse werk.


  aanspreekpunt ICT & wagenpark

  Maarten

  Ik ben Maarten. Vanaf de oprichting ben ik van een afstandje betrokken geweest bij Kleinlab. Ik heb een prachtig bedrijf zien ontstaan en uitgroeien tot een heerlijk warme, veilige en bovenal inspirerende plek voor de kinderen- en zeker ook voor de medewerkers. Ik woon met vrouw, twee kinderen en twee katten in mijn geliefde Amsterdam-Noord, op loopafstand van Kleinlab.

  Tegenwoordig draag ik zorg voor de servers van Kleinlab en probeer ik de ICT-voorzieningen naar een hoger plan te krijgen. Ook heb ik het wagenpark geheel vervangen. In plaats van met oude, gedeukte diesels worden de kinderen nu van school gehaald met vijf splinternieuwe en 100% elektrisch rijdende busjes!


  ondersteuning vervoer BSO & facilitair

  Morad

  Ik heet Morad en ik werk sinds 2017 met tussenpozen bij Kleinlab. Ik bied ondersteuning bij allerlei facilitaire klussen en het vervoer van de BSO kinderen. Waarschijnlijk hebben jullie me wel een keer op Kleinlab zien langslopen. Ik ben zelf een vader van 2 jongens en 2 meisjes in de tienerleeftijd. Ik groeide op in Amsterdam Zuid en woon nu alweer 15 jaar in Amsterdam Noord. Dat was even wennen, maar ik zou nu niet anders meer willen.

  Ik ben opgeleid als fotograaf aan de Koninklijke Academie in Den Haag waar ik in 1996 afstudeerde. Na mijn studie ben ik stage gaan lopen in New York en ben daar uiteindelijk 10 jaar blijven hangen. Ik werkte in die periode als reportage en portretfotograaf voor bladen als GQ, ESPN, NY magazine, Elle en Volkskrant. In 2008 ben ik definitief teruggekeerd naar Amsterdam. Ik werk naast Kleinlab aan mijn fotografieprojecten en ben leraar van een expertprogramma voor fotograferen die hun identiteit duidelijker terug willen zien in hun fotografie.  

  Mijn oudste twee kinderen hebben de eerste jaren van Kleinlab op de kleutergroep en BSO gezeten. Ik heb Kleinlab daardoor zien groeien tot wat het nu is. Omdat het gebouw en de ruimtes een belangrijk onderdeel zijn van de visie en pedagogiek van Kleinlab voelt het goed om hier als facilitair medewerker een kleine bijdrage aan te kunnen geven. Daarnaast haal ik op enkele dagen BSO-kinderen op bij school. Dat is best een verantwoordelijkheid, maar ontzettend leuk om te doen. Ik geniet van de spontaniteit, vragen en verhalen die de kinderen mij dan vertellen.

   

   

   

   

   

   

@