Kleinlab team
Werken bij Kleinlab
KDV team
BSO team
Invalpool
Directie
Ondersteunend
Pedagoog
 • Personeel

  De organisatie van Kleinlab bestaat uit de directie, de pedagogisch medewerkers, het ondersteunend personeel, de pedagoog en een aantal externe partijen, zoals de kinderkapster en workshopdocenten. Zij vormen samen het team dat het pedagogisch werken met de kinderen vormgeeft, ontwikkelt en evalueert, reflecteert en plant. We beschouwen intensieve samenwerking als een voorwaarde: de verschillende gezichtspunten zorgen voor een brede kijk op de kinderen en dus voor een verrijking van het pedagogisch proces.
  De pedagogisch medewerkers van Kleinlab zien dat kinderen van jongs af aan al vol mogelijkheden en talenten zitten. Zij kunnen kinderen de ruimte geven voor hun eigen ‘ontdekkingstocht’. Zij kunnen goed samenwerken en zoeken naar een dialoog met ouders. Zij baseren hun werk op pedagogische documentatie en staan open voor nieuwe activiteiten. Zij hebben affiniteit met creativiteit en kunstzinnige activiteiten, zijn betrokken, warm en willen zichzelf graag verder ontwikkelen.  Kleinlab biedt haar medewerkers een sociale thuisbasis door het werken in teams. Hierbinnen is ruimte voor samenwerking maar ook voor zelfstandigheid. Door de inzet van coördinatoren en zelfsturende teams bieden wij medewerkers erkenning en zelfontwikkeling. Er is veel ruimte voor nieuwe ideeën van medewerkers. Medewerkers worden gestimuleerd een bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van de kinderopvang. Er worden veel mogelijkheden geboden om opleidingen te volgen en je als medewerker te specialiseren in een bepaald onderdeel van het werkveld. Dit wordt gerealiseerd door adequate en persoonlijke personeelsbegeleiding en een opleidingsbudget. Kleinlab volgt de CAO Kinderopvang van de MOgroep. Deze CAO beschrijft de rechten en plichten van de medewerkers.
  Alle bij Kleinlab werkende pedagogische beroepskrachten beschikken over het diploma Sociaal Pedagogisch Werk niveau 3 en/of 4, of zij hebben een andere relevante pedagogische mbo- of hbo-kwalificatie. Een overzicht van geschikte opleidingen is opgenomen in het functieboek CAO Branchevereniging Kinderopvang Nederland. Daarnaast moeten zij in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
  Kleinlab ziet een goed personeelsbeleid als essentieel voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige kinderopvang. De medewerker moet het DOEN! Kleinlab besteedt daarom veel zorg en aandacht aan het aannemen, trainen en begeleiden van haar personeel. Wij willen bij Kleinlab onze medewerkers aan ons binden, ze inspireren en behouden door het bieden van uitdagend werk, afwisseling, zekerheid, contact met collega’s en zelfstandigheid.
  Ben je benieuwd hoe de sfeer bij Kleinlab is, en heb je interesse in een baan bij ons? Klik op de button ‘Werken bij Kleinlab’ hierboven.

 • Werken bij Kleinlab


  De ochtendzon schijnt de hoge ruimte in. Het is nog rustig op de groep. Twee kinderen hebben een stad gebouwd van allerlei spullen die ze zelf verzameld hebben. Op een omgekeerde emmer staat een beker uit het keukentje en daarop hebben ze een klosje gezet. Een hooggehakte schoen fungeert als glijbaan, want een trap heeft het gebouw niet nodig. Ze verzinnen er samen de mooiste verhalen bij. Je laat ze lekker hun gang gaan.
  Bij het houten pakhuis zit een kind wat stilletjes voor zich uit te kijken. Je vraagt of hij het naar zijn zin heeft. Zijn onderlip trilt. ‘Waar is mama?’ vraagt hij. Je spreidt je armen en hij komt naar je toe. Je houdt hem vast en voelt hem meteen al een beetje ontspannen. ‘Mama komt straks weer,’ leg je hem uit. Samen kijken jullie naar buiten, naar de vogeltjes in de bomen. En jullie zwaaien naar de BSO-kinderen die een studiedag hebben en op weg gaan naar het Vliegenbos. Een paar minuten later vraagt hij of hij mag kleien.


  In de kinderopvang is geen dag hetzelfde, maar werken met kinderen geeft altijd voldoening. Omdat ze de wereld stapje voor stapje ontdekken en jij ze daarbij mag helpen. Omdat je ze kunt troosten als ze boos of verdrietig zijn. Omdat je de kwartjes kunt horen vallen. Omdat ze je steeds weer verrassen. Omdat ze prachtige dingen verzinnen en maken. Omdat ze jou zo veel leren over wat het is om mens te zijn.
  Bij Kleinlab realiseren we ons wat een voorrecht het is om een rol te spelen in het leven van opgroeiende mensen. We beseffen ook dat de invloed die we uitoefenen heel groot kan zijn. Daarom zijn we zorgvuldig in hoe we met de kinderen omgaan, wat we ze aanbieden en hoe hun leefomgeving is ingericht. Kinderen moeten veilig kunnen opgroeien, én ze moeten zich kunnen ontplooien tot hun eigen, individuele zelf. Dat vraagt van ons dat we ze met respect behandelen. We laten ze altijd weten dat ze goed zijn zoals ze zijn, inclusief hun eigenaardigheden, want die heeft ieder mens. En dat is maar goed ook, anders werd het maar een saaie boel.
  Dit respect voor ieders eigenheid dragen we natuurlijk niet alleen uit naar de kinderen, maar zéker ook naar elkaar. Want: it takes a village to raise a child. Dat is niet alleen omdat de verzorging en begeleiding van kinderen soms best veel werk met zich meebrengt, maar vooral omdat kinderen verschillende rolmodellen nodig hebben. Van de een leren ze veters strikken, van de ander hoe ze een ruzie het beste kunnen bijleggen. De een let op dat ze genoeg eten, de ander dat ze leren hun plek in de groep op te eisen. De een is jong en bruist van de energie, de ander kan op basis van haar jarenlange ervaring steeds weer verrassende activiteiten bedenken. De een draagt een hoofddoek, een ander heeft blauw haar en een tatoeage. Bij Kleinlab snappen we dat we alleen met een gevarieerd team alle kinderen tot bloei kunnen laten komen.
  Als mensen vanuit respect hun krachten bundelen, kunnen ze elkaars zwakke punten opvangen en elkaars talenten doen groeien. Dat is altijd ons uitgangspunt bij Kleinlab: samen zijn we sterker. En samen kunnen we het gezellig maken, een warm nest voor de kinderen bouwen én gekke plannen maken. Samen kunnen we huilen als omstandigheden daarom vragen, maar vooral heel veel lachen.
  Wil jij ook deel uitmaken van ons team en je elke dag verwonderen om al die bijzondere mensen, groot en klein? Bekijk dan onze vacatures.
   

  Vacatures

   
  Kleinlab zoekt een PEDAGOGISCH MEDEWERKER INVALPOOL kinderdagverblijf (KDV) en/of buitenschoolse opvang (BSO), met uitzicht op vaste invaluren
  Ben je kunstzinnig, enthousiast en warm? Ken je de Reggio Emilia-pedagogiek? Ben je drie dagen per week (en in de schoolvakanties) beschikbaar? Dan zoeken we jou!
  Kleinlab biedt opvang aan jonge onderzoekers van 0 tot 12 jaar. De individuele ontwikkeling van de kinderen staat bij ons centraal. Een huiselijke sfeer, oprechte betrokkenheid en creativiteit vormen onze pijlers.
  Naast onze groepsruimtes hebben we een groot atelier, een kinderkeuken, een speelruimte en een natuurspeelplaats. We zijn gevestigd in het Hamerstraatgebied in Amsterdam Noord.
  Jij ziet dat kinderen van jongs af aan al vol mogelijkheden en talenten zitten. Je geeft ze de ruimte voor hun eigen ontdekkingstocht, maar ondersteunt ze als ze dat nodig hebben. Je bent sensitief, stressbestendig en kunt om jezelf lachen. Je spreekt perfect Nederlands en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je hebt tenminste één relevante HBO- of MBO-opleiding afgerond, affiniteit met kunst en cultuur, en ervaring met de Reggio Emilia-pedagogiek.
  Match je goed met ons? Overtuig ons! Stuur je schriftelijke motivatie en CV met foto naar Suzanne Huis: sollicitatie@kleinlab.nl, onder vermelding van ‘Vacature Kleinlab Invalpool’.

 • Babygroep


  Barbara Löhnen

  Ik ben Barbara Löhnen. Ik woon met mijn man en twee dochters in Amsterdam Noord. Ik werk graag met mensen. Ik heb een goed inlevingsvermogen en ik vind het belangrijk om de aandacht te geven die mensen nodig hebben; een luisterend oor te bieden, aan zowel kinderen als volwassenen.
 Tijdens mijn werk als schoonheidsspecialiste en in de kinderopvang, maar later ook bij het geven van workshops, heb ik veel ervaring opgedaan in de omgang met verschillende mensen in alle leeftijden.
  Ik ben dol op mijn twee dochters. Wat is het een rijkdom om ze zo van dichtbij te zien opgroeien, al gaat het jammer genoeg erg snel.
 Een aantal jaren geleden heb ik van mijn hobby – haken en breien – mijn werk gemaakt. Ik heb samen met een collega/vriendin een viertal boeken geschreven en voor vele leuke opdrachtgevers mogen werken, zoals voor Zeeman, Linda Magazine en Hema.


  Josita de Waal

  Schermafbeelding 2016-04-20 om 16.15.40Ik ben Josita de Waal. Na een tijd in andere landen te hebben gewoond, ben ik weer terug in Amsterdam, waar ik ben geboren. Ik vind het leuk om deel uit te maken van Kleinlab. Het spreekt me aan om steeds opnieuw op onderzoek te gaan en te blijven leren. Zo kijk ik ook naar kinderen. Kinderen boeien mij door hun wijsheid en hun vaak open, onbevangen blik op de wereld. Hun creativiteit stimuleer ik graag en ik doe dit op een positieve en uitnodigende manier. In mijn werk heb ik altijd creativiteit en zorg gecombineerd. Op de Kunstacademie waren tekenen en keramiek mijn specialisaties. Ik ben de trotse moeder van een volwassen zoon en dochter en maak graag muziek.


   Ilona Smallenburg

  Ik ben Ilona Smallerburg, moeder van Joshua en Shinouk, en getrouwd met Roelof. Vanaf augustus 2015 ben ik te vinden op de babygroep. Ik geniet van het contact met mensen, groot en klein. Verder houd ik van lekker eten, lezen, fietsen, steden en dorpen verkennen, film en musea. Ik ben opgeleid tot jeugdwelzijnswerker en speltherapeut, en heb ik ruim twintig jaar ervaring als pedagogisch medewerker. Mijn hele werkzame leven staat in het teken van mijn passie voor (het werken met) mensen, groot maar vooral klein. Ik kan mij niets mooiers voorstellen dan samen op ontdekkingsreis te gaan met deze kleine levenslustige onderzoekertjes, die zo open en nieuwsgierig in het leven staan. Door hun verwondering over alles wat leeft, groeit en bestaat, zie ik zelf vaak de wereld weer opnieuw en anders, in al haar facetten. Ik houd van de fascinatie van een kleintje met het ruisen van de blaadjes van de boom in de tuin, en van het ingespannen volgen van een lieveheersbeestje in de zandbak. Hun verrassende vragen, interesses en verbeelding inspireren me. De kracht en doorzettingsvermogen van een baby die zijn hele lijfje inzet om bij dat ene speeltje te komen… Dat ik als aangever van dit soort ervaringen op deze rijke, uitnodigende en sfeervolle plek mag fungeren en hen intensief mag verzorgen, zie ik als voorrecht!


   Mariechella Punt

  Het werken met kinderen heeft mij altijd geïnspireerd. Het zien van kinderen die bezig zijn met het ontdekken van de wereld is indrukwekkend. Ik deel Kleinlabs visie dat ieder kind uniek is en zelf bepaalt hoe het zichzelf wil ontwikkelen. Ik heb tijdens verschillende opleidingen (en de hbo-opleiding die ik momenteel volg) al veel ervaring mogen opdoen in het werken met kinderen. Zo heb ik gewerkt op een buitenschoolse opvang, diverse kinderdagverblijven (waar ook de Reggio Emilia-benadering werd gehanteerd) en in een jongerencentrum. Op dit moment ben ik werkzaam bij de Kindertelefoon, waar ik kinderen een luisterend oor bied. Als pedagogisch medewerker wil ik een bijdrage leveren aan het  ontwikkeling van ieder kind, en hen helpen hun eigenheid te bewaren. Het bieden van een veilige en vertrouwde omgeving staat hierbij voorop. Tot ziens bij Kleinlab!


  Nancy Veling

  Mijn naam is Nancy Veling, getrouwd, moeder van twee dochters en al een paar jaar oma van kleindochter Zoey en sinds kort kleinzoon Jaze. Na het afronden van mijn opleiding kinderverzorgster ben ik zeven jaar werkzaam geweest bij een kinderdagverblijf. Hierna ben ik samen met mijn man dertien jaar zelfstandig ondernemer geweest. Sinds 1998 ben ik terug in de kinderopvang, en met veel plezier. Het leukste aan jonge kinderen vind ik dat ze zo lekker spontaan en onbevangen zijn, gek doen en opgaan in hun fantasie: heerlijk! Ik ben begonnen bij Kleinlab als invalkracht en sta nu als vaste medewerker op de babygroep. Ik zie bij Kleinlab allemaal mensen die super gemotiveerd en vol passie met kinderen bezig zijn, in een leuke, gezellige en vertrouwde omgeving. Wat mij het meest aanspreekt bij Kleinlab is dat er in deze drukke en snelle wereld, rust en tijd voor het kind genomen wordt. Het kind kan zich ontwikkelen in zijn eigen tempo. Ik hoop jullie snel te zien bij Kleinlab.
   


   Dreumesgroep


  Amber Bladergroen

  Hoi! Ik ben Amber Bladergroen. Als kind was ik al gek op toverdrankjes maken, verkleden, toneelstukjes bedenken, zelf tijdschriften knutselen, hutten bouwen, bloemenkransen vlechten en nog heel wat meer. Nog steeds maken dit soort dingen me blij en heb ik hier warme herinneringen aan. Creatief spelen kan je vormen als mens, en ik gun elk kind de vrijheid om zijn eigen plezier en creativiteit te ontdekken!
  Ik krijg er veel energie van om kinderen en hun ontwikkeling en gedachtegang te observeren, vandaar dat ik de opleiding pedagogiek heb gevolgd. Inmiddels heb ik ruim tien jaar ervaring in het werken met kinderen in verschillende sectoren, bijvoorbeeld als pedagoog in de jeugdzorg, maar ook in het theater, voor film en televisie en als sporttrainer.
  Bij Kleinlab is mijn doel vooral dat de kinderen zich veilig en vol plezier kunnen ontwikkelen tot de individuen die ze willen zijn.


  Barbara Bakker

  Hai! Mijn naam is Barbara en ik woon met mijn man en dochter in Purmerend. Ik werk ruim 10 jaar in de kinderopvang en ben sinds 2017 ook opvoedcoach. Ik ben een echt buitenmens, waardoor ik thuis veel in de tuin te vinden ben. Wij hebben een eigen moestuin en kas waar we veel plezier van hebben. Dit neem ik mee in mijn werk. Buiten zijn is voor een mens zo belangrijk, en met de juiste kleding is het altijd buitenspeelweer! Verder houd ik van schilderen, wandelen en tijd door brengen met mijn gezin. Mijn pedagogische stijl is een combinatie van Reggio Emilia & Rudolf Steiner. In mijn vrije tijd doe ik graag cursussen om (nog) meer bij te leren. Werken met kinderen is mijn passie en ik geniet enorm van mijn werk. Tot snel, bij Kleinlab! Liefs Barbara


  Ikram Chigri

  Mijn naam is Ikram Chigri en ik ben al acht jaar werkzaam in de kinderopvang. Ik heb dit beroep gekozen omdat ik het erg leuk vind om met kinderen te werken. Ik sta bij Kleinlab in de dreumesgroep, dat houdt in dat ik samen met mijn collega’s de kinderen tot 3 jaar opvang. Het leukste aan het verzorgen van kinderen is dat je een band met ze opbouwt. Kleinlab hecht heel veel waarde aan een vertrouwde omgeving voor de kinderen en dat vind ik als leidster ook erg belangrijk. Het doet mij erg goed om te zien hoe vrolijk en veilig de kinderen zich voelen bij ons. Uiteindelijk is Kleinlab een tweede huis voor de kinderen, en thuis voelen zij zich bij Kleinlab zeker!


   Hella van Rijn

  Ik ben Hella van Rijn, getrouwd en moeder van een volwassen dochter en zoon. Sinds enkele jaren werk ik in de kinderopvang. Hiervoor heb ik op een postkantoor gewerkt. Ik heb veel vrijwilligerswerk op de basisschool van mijn kinderen gedaan. Hierdoor weet ik hoe leuk het is om met kinderen te werken. Op latere leeftijd heb ik besloten de opleiding pedagogisch werk te doen en nu werk ik met veel plezier bij Kleinlab. De onbevangenheid van kinderen is prachtig. Individuele aandacht en het behoud van de eigenheid van het kind vind ik erg belangrijk.
   


  Carla Benvinda

  Olá, ik ben Carla, ik kom uit Sicilië, een mooi land in Zuid-Italië. Van origine ben ik Kaapverdiaanse en Portugees. Ik heb in Italië een diploma aan de kunstacademie behaald, en werk al meer dan 13 jaar met kinderen, als kunstlerares van creatieve workshops en als oppas. In mijn leven en ook in mijn werk heb ik altijd creativiteit en zorg gecombineerd. Individuele aandacht en het behoud van de eigenheid van het kind vind ik erg belangrijk. Kinderen, kunst, koken, reizen, muziek luisteren, opera, talen leren en nieuwe ervaringen opdoen zijn mijn grote passies. Ik vind het altijd geweldig die passies met de kinderen te delen en hun creativiteit te stimuleren. Zo blijf ik de kleine dingen waarderen, en voel ik me vrij en gewaardeerd.
  Tijdens mijn studie werkte ik  bij een organisatie voor vluchtelingen in Italië, Spanje en Portugal, en heb ik in Kaapverdië en  Afrika als vrijwilligster gewerkt. Deze ervaringen hebben mijn visie op het leven veranderd. Sinds maart 2015 woon ik in Nederland met mijn maatje Neruda, mijn slimme, mooie, lieve kat! Wij zijn al 10 jaar dikke vrienden. Ik heb besloten hier een leven op te bouwen en een opleiding pedagogisch medewerker gevolgd. Ook ben ik hard bezig te integreren en de taal helemaal onder de knie te krijgen. Amsterdam is een stad vol verrassingen. Ik houd van haar grachten en huizen. Ik heb hier de liefde van mijn leven gevonden én ik ben de trotse tante van twee mooie en lieve nichtjes geworden, die ook in Nederland wonen.
  Ik heb zin om mijn ervaringen te delen bij Kleinlab!


  Peutergroep


  Anne van Zoen

  Hoi! Ik ben Anne van Zoen en ben als vaste inval begonnen bij Kleinlab. Het is een inspirerende plek om te werken en ik sta helemaal achter de visie die wij hier volgen. Toen er een plekje vrijkwam op de peutergroep heb ik mij meteen aangeboden. Nu werk ik alweer sinds 2015 op de peutergroep met heel veel plezier! Ik word er blij van dat alle kinderen het hier zo naar hun zin hebben. Ze krijgen de ruimte om dingen te ontdekken en te onderzoeken. Hun creativiteit wordt gestimuleerd, wat ik erg belangrijk vind. Ik gun het ieder kind om op deze manier opgevoed te worden. Kleinlab is echt mijn tweede thuis geworden met fijne mensen om mij heen!


   Miriam van der Veldt

  Wat fijn: een kinderopvang waar de kinderen nog avonturen kunnen beleven à la Pippi Langkous 🙂 Lekker op ontdekking in de ‘woeste’ groene tuin met ‘riviertjes,’ modder, bakjes, pannetjes en een hut tussen de bomen. Een verkleedkamer met kostuums, een atelier vol materialen en een gezellige huiselijke keuken. Heerlijk dat de kinderen hier volop kunnen spelen, op onderzoek uit kunnen gaan en hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Ook viel ik voor de rust en ruimte die bij Kleinlab gecreëerd is, om de kinderen werkelijk die aandacht te kunnen bieden die zij verdienen. Ik ben opgeleid als vrij vormgever (mode en textiel) en als basisschooljuf. In 2010 ontdekte ik het kinderdagverblijfwerk en was meteen verkocht. Ik vind het leuk dat mijn passie voor creativiteit en kinderen bij Kleinlab samen komen. Naast het werken met kinderen doe ik performances in zelfontworpen kostuums. Onze jongste medemens inspireert, verrast, vertedert en verfrist mij mateloos. Ik vind het mooi en boeiend om bij de basis van het leven van een nieuw mensje aanwezig te mogen zijn. En om te volgen hoe zij zich ontwikkelt en steeds meer van haar karakter, fascinaties en talenten laat zien. Fantastisch om een band op te bouwen en in dit proces nieuwsgierig te zijn, opmerkzaam, goed te kijken en te luisteren. En datgene aan te bieden waardoor een kind zich nog lekkerder kan voelen, nog beter kan uiten en ontwikkelen. Ik geniet enorm van de leerdorst van kinderen, van de frisse kijk op hun omgeving en van de transparantie van hun emoties. Elke dag brengt wel een leuke verrassing met zich mee.


  Aisha Hanrinck-Knaap

  Mijn naam is Aicha Harinck-Knaap en ik ben aan komen waaien bij Kleinlab omdat ik benieuwd was  of ik de mooie visie die ik op de website las, ook in het echt zou ervaren. Het antwoord daarop is volmondig ja! Ik vind het super om bij Kleinlab de kinderen te mogen volgen en prikkelen bij hun ontdekkingsreis naar zichzelf, via hun omgeving. En een leerrijke omgeving biedt Kleinlab zeker! Ik hou van de puurheid en de kracht van kinderen om helemaal op te gaan in het moment en ik ga daar graag in mee. Ik vind het belangrijk om een veilig pedagogisch klimaat te scheppen, waarin ieder kind plezier heeft en tot bloei kan komen met zijn/ haar unieke talenten. Ik heb onder meer de PABO gedaan en Communicatie gestudeerd. Naast het invallen bij Kleinlab, werk in mijn eigen praktijk voor intuïtieve gezinscoaching. Ik heb zelf een zoon van vier en een dochter van zes, en woon samen met hen en mijn man met veel plezier op een woonark tussen de koeien, schapen en paarden in Oostzaan.


  Pascalle Nijman

  Ik ben Pascalle Nijman, geboren op 24 februari 1981 en moeder van twee hele lieve jongens. Sinds 2002 werk ik met veel plezier in de kinderopvang. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met kinderen van 0 tot 13 jaar, waardoor ik altijd wel iets weet te verzinnen om kinderen een hele leuke en leerzame dag te bieden. Het geeft mij een enorm fijn gevoel als kinderen met een blij gezicht naar huis toe gaan en een hele fijne dag hebben gehad. Ik vind het belangrijk dat kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen opgroeien, want dan kunnen ze zich goed ontwikkelen. Verder vind ik het geweldig om creatief bezig te zijn met kinderen. En dat kun je natuurlijk het beste doen in het mooie atelier van Kleinlab! Ook samen gezellig liedjes zingen, lachen, knuffelen of spelletjes doen vind ik altijd reuzeleuk. Met mij als leidster is het altijd een gezellige boel!


  Renée Veen

  Hey! Mijn naam is Renée Veen, samen met mijn huisgenoot woon ik in Amsterdam-West. Als kind genoot ik al ontzettend van het werken met mijn handen en buiten op avontuur gaan: hutten bouwen, schilderen of dansen. Het doet mij goed om te zien dat er bij Kleinlab zo veel ruimte is voor kinderen om zowel op individueel niveau als in groepsverband hun creativiteit verder te ontwikkelen.  Vanuit mijn opleiding Pedagogische Wetenschappen en werkzaamheden als Ambulant Hulpverlener heb ik ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van kinderen (en volwassenen). Ik krijg er onwijs veel energie van om samen met kinderen op ontdekkingsreis te gaan en mij in hun belevingswereld onder te dompelen.  Wat is er nu leuker dan met elkaar een heleboel te leren?  De mogelijkheden zijn eindeloos en ik zie het dan ook als mijn missie om onze jonge onderzoekers elke dag te stimuleren. Tot snel bij Kleinlab!


   

 • BSO onderbouwgroep


   Regula Maria Muller

  Mijn naam is Regula Maria Muller. Vele jaren geleden kwam ik naar Nederland voor de kunstacademie. Ik werk als beeldend kunstenaar, geef workshops in mijn atelier en doe als docent Beeldende Kunst en Vormgeving schoolprojecten op alle niveaus in het onderwijs. Ik ben altijd op zoek naar een goed evenwicht tussen werken met mijn handen en hoofd. Dit was ook de reden waarom wij voor onze kinderen de Vrije school kozen: leren met hoofd, hart en handen. Op hun school was ik niet alleen klassenmoeder maar ook klassenassistente bij handwerklessen. Textiel heeft gezien mijn opleiding en werkzaamheden als beeldend kunstenaar altijd een belangrijke rol gespeeld. Textiele handvaardigheid is goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen en laat ze kennismaken met diverse technieken en materialen. Bij diverse projecten als kunstdocent en in mijn eigen vrij werk als kunstenaar werk ik met allerlei materialen en de meest uiteenlopende technieken. Ik wil graag met kunsteducatie het ‘out of the box-denken’ stimuleren. Het is goed om kinderen aan te spreken op hun verschillende zintuigen en om ze het gevoel te geven dat ze iets kunnen, dat ‘goed’ of ‘fout’ niet bestaat. Nadenken en zelfstandig oordelen is meer dan kennis kunnen reproduceren. De maatschappij verandert snel. Wat vandaag nieuw is, is morgen verouderd. Mensen die creatief hebben leren denken, zijn op deze ontwikkelingen voorbereid.


  Stoika Vreeze

  Hoi, Ik ben Stoika. Ik maak en timmer en teken al zolang ik me kan herinneren, eerst samen met mijn vader, later met vrienden en toen de kinderen geboren werden ook met de jongens. Omdat ik zelf heel blij word van creëren (ik heb een heel ‘bezig’ hoofd, een creatief vulkaanhoofd volgens vrienden) heb ik mijn kinderen al van jongs af aan mee laten klussen, tekenen, naaien, timmeren en koken. Eigenlijk deden ze gewoon overal aan mee. Gezellig naast me, al doende lerend en ontdekkend. In 2013 kreeg ik de kans een kindertimmerclub op te zetten binnen het ‘open werkplaats’ concept van Ifabrica. Daar realiseerde ik mij ook hoe geweldig leuk ik het vind om met kinderen te werken, hoe ‘open’ zij kunnen denken, hoe vrij ze nog zijn in het vinden van oplossingen en hoeveel humor ze hebben. Ik groeide op op een schip in hartje Amsterdam, studeerde aan de Mode academie Charles Montaige, werkte bij de tv, studeerde Antropologie en Communicatie wetenschappen aan de UVA. Daarna reisde ik over land van Nederland naar India, werd gegrepen door ‘het reisvirus’ en werkte een paar jaar als reisbegeleider in India, Nepal, Pakistan en Sri Lanka. Terug in Nederland ben ik als freelance grafisch vormgever aan de slag gegaan. Ik woon met mijn gezin in Amsterdam Noord.


  Jimmy Schokker

  Mijn naam is Jimmy Schokker en ik ben sinds 2015 werkzaam als pedagogisch medewerker bij de buitenschoolse opvang van Kleinlab. In februari 2014 ben ik afgestudeerd als pedagogisch werker en ik heb de afgelopen jaren redelijk wat ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Voorheen heb ik vier jaar als pedagogisch medewerker in de buitenschoolse opvang gewerkt, en één jaar als jongerenwerker. Ik heb een zoontje waar ik volop van geniet. Verder houd ik me graag bezig met sporten, koken en mijn thuisstudie SPH. Als pedagogisch medewerker doe ik graag aan sport en spel, maar ook andere bezigheden, zoals creativiteit, koken, natuur, muziek en fantasie, spreken mij aan. Wat ik belangrijk vind is dat uw kind zich thuis voelt, veilig is en met veel plezier op de BSO verschijnt. Kinderen uitdaging bieden, motiveren en stimuleren in hun ontwikkeling, doe ik met veel passie en plezier.


  Marloes Schipper

  Hallo, ik ben Marloes Schipper. Ik ben afkomstig uit de Zaansteek. Als kind tekende ik al heel veel, dat was voor mij een vorm om mijn fantasie en gedachtes tot leven te brengen. Maar ook kleertjes maken voor de poppen op de oude naaimachine van mijn moeder deed ik graag. Ik ben gestart aan de kunstacademie St. Joost en heb daar een opleiding mode-illustratie gevolgd en vervolgens de lerarenopleiding beeldende vorming afgerond. Mijn kunstenaarschap heeft mij naar vele werkplekken gebracht. Ik heb onder andere op een BSO in de Jordaan gewerkt, als docent CKV binnen het onderwijs en als freelance illustrator voor verschillende uitgeverijen. Werken met kinderen geeft mij veel voldoening. Kinderen kijken door een andere bril de wereld in, dat maakt het werken met hen zo mooi en waardevol. Kinderen zijn bijvoorbeeld goed in het zien van kleine details, die door volwassenen vaak over het hoofd worden gezien. Kleinlab is een bijzondere opvang met veel mogelijkheden, een sfeervolle plek met veel aandacht en uitdaging voor ieder kind. Toen ik er voor het eerst een kijkje nam, dacht ik binnen enkele seconden al: dit wordt mijn tweede thuis.


  BSO tussenbouwgroep


  Barbara Verhoef

  Modder maken, elastieken, touwtje springen, hinkelen, schommelen, dansen, verkleden en optreden, zingen, racebaantjes maken, knippen, plakken, tekenen; dat is wat er bij me opkomt als ik aan mijn kindertijd denk. Ik was veel in beweging en buiten in de natuur: hutten bouwen, door het hoge gras rennen, buiten zwemmen. Ik ben opgegroeid in een mooi stuk van Gouda, vlakbij de Reeuwijk Plassen, waar ik veel buiten kon spelen. Van jongs af aan ben ik creatief bezig. Vanuit mijn interesse voor reizen en talen ben ik de opleiding Toerisme en Recreatie gaan doen. Tijdens mijn stagejaar in Frankrijk organiseerde ik creatieve activiteiten voor kinderen. Daar ontdekte ik hoe leuk ik het vond om met kinderen te werken. Ik ben me verder gaan verdiepen in creatieve technieken en materialen. De combinatie van creativiteit en werken met groepen smaakte naar meer. Daaruit kwam mijn keuze voor de studie Creatieve therapie beeldend. Het is zo mooi te zien hoe iemand kan opbloeien en zichzelf ontwikkelt door in dialoog met zijn beeldend werk te gaan. Ik heb veel geleerd over groeiprocessen en het werken met groepen. Na verschillende jaren met volwassenen gewerkt te hebben, begon ik het werken met kinderen te missen. Ik kreeg de kans om te werken bij een BSO in Den Bosch. Naast het groepswerk heb ik in een atelier gewerkt waar kinderen vrij konden werken. Mijn wens om kinderen te begeleiden met creativiteit en de ruimte te geven om zelf te onderzoeken en te ontdekken groeide. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een BSO waar dat mogelijk is. Toen is Kleinlab op mijn pad gekomen. De openheid van Kleinlab, waar kinderen zichzelf kunnen zijn, waar ruimte voor groei is en zij volop met creativiteit bezig kunnen zijn, spreekt me enorm aan. En bij Kleinlab voel ik zelf ook de vrijheid om mezelf te zijn. De verwondering die kinderen hebben en de natuurlijke ‘honger’ van willen ontdekken, creëren en ontwikkelen, daar geniet ik van. Ik ben blij dat ik de kinderen daarbij mag begeleiden. Kinderen zijn echt ‘in het moment’. Mijn passie in het werken met kinderen is om kinderen de ruimte en het vertrouwen te bieden zelf hun talenten te ontdekken en de wereld te verkennen. Bij Kleinlab krijg ik de kans om mijn kwaliteiten volop te ontplooien. Naast mijn werk hier volg ik een vierjarige bachelor-studie in management. Als coördinator van de BSO kan ik deze studie in praktijk brengen en dat doe ik met enorm veel plezier. In mijn vrije tijd dans en schilder ik graag. Ik geef workshops in IKYA Meditatie™ samen met mijn Noorse vriend.


  Nathalie van Dijk

  Opgroeiend in een dorp in Brabant speelde ik ‘grensje’ in de brandgangen tussen de doorzonwoningen en ‘vadertje en moedertje’ onder de wasmolen in de achtertuin, voetbalde ik op een bijna-hondenpoepvrij grasveldje, scoorde tussen een boom en een stapel jassen, bouwde hutten tussen de veertig bomen van ‘het enge bos’ en maakte zelf boekjes met verhalen en tekeningen op mijn zolderkamer. Op reis door Namibië, Mali, Peru en Bolivia zag ik: kinderen zijn overal kinderen, en in stad, dorp, woestijn of jungle vinden ze iets om te mee spelen. Na een opleiding aan de kunstacademie in Den Bosch verhuisde ik naar Amsterdam en werkte ik ruim dertien jaar bij BSO-groepen in Uithoorn. Toen ik daar met enkele kinderen filosofeerde over het verschil tussen volwassenen en kinderen zei een meisje: ‘Volwassenen moeten werken en wij spelen gewoon.’ Ik antwoordde: ‘Hm, moeten werken? Gewoon spelen? Ha! Gewoon het leukste werk van de wereld!’ Spelen, ontdekken, onderzoeken, leren kennen, kijken, vragen, kletsen, luisteren, delen, aanklooien, rondscharrelen, meedoen, proberen, verdiepen, opgaan, genieten, bouwen, bewegen, bloeien, denken, groeien, doorgaan, excelleren en vieren.


  Sander Bakker

  Mijn naam is Sander Bakker, 44 jaar en woonachtig in het Westfriese dorpje Westwoud, vlakbij Hoorn. Ik ben getrouwd met Margriet en samen hebben we twee zoontjes: Douwe (6 jaar) en Rinke (2 jaar). Sinds 1 maart 2018 werk ik maandag en vrijdag op de Tussenbouw-groep van de BSO van Kleinlab.
  Ik ben jarenlang werkzaam geweest als grafisch vormgever en heb educatieve leskisten en tentoonstellingen op het gebied van natuur- en milieueducatie ontwikkeld. Sinds augustus 2018 volg ik  de PABO-deeltijdopleiding bij INHolland te Alkmaar, omdat ik me pedagogisch/onderwijskundig verder wil ontwikkelen.
  Ik ben dol op muziek, ga graag met mijn kinderen de natuur in en ben als vrijwilliger in ons dorpje actief bij allerlei evenementen. Graag wil ik mijn bijdrage leveren om de kinderen van Kleinlab een veilige omgeving te bieden, waarin ik ze kan uitdagen bij  hun creatieve ontdekkingstocht.


  Claire Lintelo

  Hoi, ik ben Claire. Na de Filmacademie ben ik werkzaam geweest als decorbouwer en rekwisiteur in de film- en televisiewereld. Tijdens mijn werk bij de kinderserie SpangaS kwam ik erachter dat ik de kinderwereld enorm inspirerend vond. Het spelenderwijs leren sprak mij erg aan. De wereld ontdekken op je eigen, pure manier is belangrijk voor ieder kind. Naast mijn werk bij Kleinlab zal ik mij verder verdiepen in de wereld van het kind met de studie Pedagogisch medewerker. In mijn vrije tijd rijd ik graag met mijn busje naar het strand om te surfen en hou ik van muziek, yoga en reizen. Ik heb erg veel zin om bij Kleinlab aan de slag te gaan!


  BSO bovenbouwgroep


  Ies Noordhoek

  Hoi, ik ben Ies. Afkomstig uit Zeeland ben ik lang geleden aangespoeld in Amsterdam. In deze geweldige stad heb ik een vrouw gevonden, een dochter gekregen en altijd gewerkt als beeldend kunstenaar en als hulpverlener in de opvang voor zwerfjongeren en in de jeugdzorg. Daarnaast ben ik ook zzp’er/ klusjesman en zo kwam ik twee jaar geleden bij Kleinlab binnen. Ik ben blij om nu vast deel uit te mogen maken van het BSO-team en op deze bijzondere plek te mogen werken met en voor de kinderen van Kleinlab. Ik hoop dat ze zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen.
   


   Brechje Thissen

  Hallo! Ik ben Brechje Thissen. Na de Gerrit Rietveld Academie heb ik mijn creativiteit op meerdere terreinen in kunnen zetten, onder meer bij schilder- en tekenworkshops aan kinderen. Maar ook nieuwe vormen van media boeien mij. In mijn werk als vormgever ben ik op zoek naar verhalen, diversiteit, woorden en taal. In de wervelende omgeving van Kleinlab en de waarachtige wereld van kinderen, die een zee aan ideeën tot hun beschikking hebben, zie ik veel mogelijkheden. Proberen, erin duiken, onderzoeken, uitpluizen, ontdekken, verdiepen, documenteren, met goede zin en vooral humor; ik heb grote zin in het Kleinlab-avontuur!


   Willemijn Boogaard

  Vroeger woonde ik tegenover een weiland. Ik herinner me nog goed dat we op een dag slootje aan het springen waren en in het water belandden. Toen kwamen we erachter dat er een springveren bed in lag. We konden toen dus in de sloot, tussen de kikkers, op een bed springen! Totaal onder het kroos kwamen we thuis. Al spelend ontdekken, dat is ook de manier die ik in mijn eigen praktijk als speltherapeut gebruik. Kinderen hebben hun eigen oplossingen voor hun problemen en ze krijgen zelfvertrouwen van het zelf onderzoeken en ontdekken. Wel hebben alle kinderen aandacht nodig, ze moeten zich gezien en gehoord voelen, dat is wat mij betreft onze taak in de kinderopvang: een veilig, warm bad zijn voor de kinderen, zodat ze zich kunnen ontspannen, lol kunnen maken en zich kunnen ontwikkelen, alleen en samen met de anderen. Toen ik Kleinlab ontdekte wist ik meteen: dit is mijn plek, hier kan ik mezelf zijn. Zo moet het ook voor kinderen voelen.


   Ursula Metzler

  Ik ben een beeldend kunstenares met een passie voor zorg en onderwijs. Vanuit een klein Zwitsers dorpje begin ik al vroeg, gedreven door de behoefte om te ontdekken, aan mijn reis door het leven en vertrek ik naar de grote stad. Als heel jonge studente op de kunstacademie in Bazel ontdek ik de kracht van creativiteit. Het vermogen deze kracht in te zetten om een leven vorm te geven boeit mij nog steeds. Tijdens de kindertijd van onze dochter ben ik met veel plezier begonnen met kinderen te werken. Ook heb hier in Amsterdam de opleiding docent beeldende vorming gevolgd, en een paar jaar in het onderwijs en in de zorg gewerkt. Daarnaast ben ik buitenschoolse activiteiten voor kinderen blijven verzorgen op basisscholen in Amsterdam. De creativiteit van kinderen is sterk, haast onuitputtelijk, maar ook kwetsbaar en zeker de moeite waard om te beschermen. De kinderen verrassen mij daarbij steeds opnieuw met de energie waarmee zij zich vragen stellen en eigen oplossingen weten te bedenken.


  Zamira Jonker

  Ik ben opgegroeid in de Amsterdamse Bijlmermeer waar ik op scholen heb gezeten met veel aandacht voor creativiteit. Mijn studie begon met de lerarenopleiding handvaardigheid en textiel, vervolgd met de Rietveld Academie, afgestudeerd in keramische vormgeving. Ik heb gewerkt in het voortgezet speciaal onderwijs als docent creatieve vakken en drama. Nu geef ik met plezier keramiek lessen en workshops. Ruim 25 jaar heb ik een atelier in Amsterdam Noord, waar ik werk als keramisch vormgever. Regelmatig exposeer ik met mijn beeldende werk geïnspireerd op de natuur. In het atelier deel ik mijn passie voor kunst en klei met vele kinderen en volwassenen. Ik geniet ervan om mijn kennis van en liefde voor het ambacht door te geven. De speelse manier van werken van kinderen stimuleert mij altijd weer. Bij Kleinlab heb ik een fijne plek gevonden om dit onderzoeken.

 • Invalpool


  Bij Kleinlab werken wij met een ruime personele bezetting, mede om een groot deel van het ziekteverzuim en vakantie met vaste krachten op te kunnen vangen. Het komt echter wel eens voor dat er verschillende medewerkers ziek zijn of vrij hebben. Ook bij langdurig afwezigheid vanwege (zwangerschaps)verlof of een cursus kunnen wij terugvallen op de medewerkers uit onze vaste Invalpool. Zij stellen zich graag aan je voor.


  Nana Zoë Jovanovic

  Ik ben 31 jaar en afgestudeerd muziektherapeute. De laatste 3 jaar heb ik vooral veel opgetreden en gewerkt met het muziek-en tekst-performance duo Siti Bauw. Ik werk sinds 2 jaar in de kinderopvang omdat ik er vreselijk van houd om bij kinderen te zijn. Hoe zij in de wereld staan en alles voor het eerst ontdekken; nog zo puur in hun emoties, zo eerlijk in hun uiting daarvan, dat vind ik mooi en inspirerend. Ik probeer ze dan ook altijd te ontmoeten in hun eigen belevingswereld, ze begeleiding, warmte, steun en middelen aan te bieden zodat ze zichzelf meer tot uiting kunnen brengen, en zich daarbij veilig voelen dit zo volledig mogelijk te doen.


  Alice Ruijters

  Als kind stond ik uren in de verkleedkist van mijn opa en oma om mezelf te veranderen in prinsessen en heksen. Als vanzelf ging ik later verder in het theater. Ik vertrok voor een aantal jaren naar Amerika om een theateropleiding te volgen en ik verdiende mijn brood met het spelen van voorstellingen. Teruggekomen in Nederland richtte ik Kindertheater Basta op. Na een aantal jaren kreeg ik twee dochters en daarmee ging er een nieuwe wereld voor me open. Toen ik door hun school gevraagd werd om theaterlessen te geven, ontdekte ik hoe leuk ik het eigenlijk vind om met kinderen te werken. Ze zijn snel enthousiast en ze duiken zo met je de fantasiewereld in! Omdat ik meer wilde leren over het lesgeven aan kinderen ben ik de PABO gaan doen. Naast het invallen als juf in kleuterklassen en het spelen in kindervoorstellingen, werk ik nu ook als vaste invaller op de BSO van Kleinlab. Ik vind het inspirerend om bij Kleinlab te werken omdat er veel leuke kinderen komen, omdat het er zindert van de creativiteit en omdat de sfeer uitnodigt om samen op ontdekkingsreis te gaan…


  Angela de Rie

  ‘Wat is jouw verhaal?’ vraag ik regelmatig aan kinderen die ik ontmoet. Soms delen ze dan hun lievelingsverhaal, soms vertellen ze wat ze hebben meegemaakt, die dag of in hun leven, en soms verzinnen we samen een verhaal. Het zorgt ervoor dat we echt in verbinding komen met elkaar. En dat is wat er in deze tijd hard nodig is.
  Mijn eigen lievelingsverhaal is een oud verhaal van de Aboriginals. Het gaat over twee vogels die altijd ruzie met elkaar hadden. Ze leefden in het donker en zagen niet dat ze meer op elkaar leken dan ze dachten. De strijd werd zo hevig dat de een niet meer kon vliegen, omdat hij was aangevallen door de ander. Die ander lachte hem daarom uit. Totdat de zon ging schijnen, en ze de beste vrienden werden. Toen konden ze weer genieten van alle mooie dingen om hen heen. Ik vertel dit verhaal vaak aan de kinderen. Soms speel ik het verhaal na met handpoppen, soms tekenen we de vogels of doen we hun bewegingen na. Er zijn kinderen die, zich dit verhaal jaren later nog kunnen herinneren.
  Mijn naam is Angela de Rie. Ik ben pedagoog, en vanuit mijn praktijk help ik nu ruim tien jaar kinderen, ouders en leerkrachten om net als de vogels uit het verhaal weer in het licht te kunnen leven. Daarnaast ben ik raja yoga-docent en schrijf ik regelmatig weblogs over kinderen (www.angeladerie.blogspot.nl). Mijn hobby’s? Spelen, met de hond Saar de natuur in, verhalen schrijven, films kijken, lezen en vooral ook regelmatig helemaal niets doen.


  Linda Weltevreden-Nollen

  Ik ben geboren en getogen in Twente en, na het afronden van mijn SPW-opleiding, naar Utrecht getrokken. Daar heb ik jarenlang in de kinderopvang gewerkt. Samen met mijn vrouw en twee zoontjes woon ik in een sociale, ecologische wijk. Ik vind kwaliteit, beweging, natuur en vrije creativiteit heel belangrijk. Bij Kleinlab heb ik de opvang gevonden die daar perfect bij aansluit. Elke keer weer geniet ik ervan hoe kinderen zich ontwikkelen. Hetzelfde, maar toch steeds net iets anders. Zo mooi vind ik dat! Zo blijf ik van ze leren en geven ze mij de passie en energie om ieder van hen te bieden wat ze nodig hebben. Ik luister graag naar ze, hoe klein ze ook zijn. Ze hebben al zo veel te vertellen: over wat ze willen, wat ze kunnen, over de wereld om hen heen. Aan mij de eer om een bijdrage te leveren aan hun ontdekkingsreis in de wereld; om ze te begeleiden, voor ze te zorgen en ze te laten groeien vanaf het allereerste begin. En dat op zo’n prachtige plek als Kleinlab.


  Kasia Kielkiewicz

  Ik ben Kasia. Oorspronkelijk kom ik uit Polen, maar inmiddels woon en werk ik al weer twintig jaar in Nederland. Als pedagoog en coach motiveert het me om kinderen en volwassenen in hun kracht te zetten. Tijdens en na mijn opleiding pedagogiek heb ik jaren met de Reggio Emilia-benadering gewerkt bij een kindercentrum in Amsterdam. Daar is mijn interesse voor de ontwikkeling van kinderen nog verder aangewakkerd. Ik heb ervaren hoe essentieel een goede start in de eerste levensjaren is. Elk kind is uniek. Ik vind het fantastisch om te zien hoe kinderen de wereld op honderd verschillende manieren ontdekken. Door met hen in gesprek te gaan en ze te observeren, leer ik opnieuw hoe anders je naar de dingen kunt kijken. Ik wil aansluiten bij de onderzoeksvragen van kinderen door ze de ruimte, materialen en situaties te bieden. Dat en  de aandacht voor elk individueel kind is wat mij aanspreekt aan het werken bij Kleinlab.


  Aimee van Kleef

  Mijn naam is Aimée van Kleef. Ik woon sinds zeven jaar in Weesp, samen met Willem en onze hond Saartje. Voordat ik Willem leerde kennen woonde ik in Huizen, daar zijn ook Sanne (mijn dochter van 29) en Benji (mijn zoon van 27) geboren en grootgebracht. Tijdens deze jaren werkte ik veel als administratieve kracht. Rond mijn vijftigste heb ik het roer omgegooid en ben ik kraamverzorgster geworden. Een aantal jaren heb ik met veel plezier in de kraam gewerkt. Mijn dochter kreeg in 2015 een eigen kindje, Lotte. Daar zorg ik nu wekelijks één dag voor. Dat combineer ik met werken in de kinderopvang als oproepkracht. Ik krijg vaak te horen dat ik een lieve, zorgzame vrouw ben. Deze eigenschappen pas ik graag toe, zowel privé  als op de werkvloer. Verder leid ik een bourgondisch leven: wij gaan regelmatig uit eten, op vakantie en weekendjes weg. Bij ons is altijd iedereen welkom. Ik verheug me op een gezellige samenwerking bij Kleinlab!


  Manon Smit

  Mijn naam is Manon en ik woon samen met mijn twee katten in Amsterdam Noord. In 2016 heb ik de opleiding Pedagogiek met succes afgerond. Naast mijn werk bij Kleinlab ben ik werkzaam als creatief vrijwilliger bij VUmc Kinderstad. Ik ben steeds weer onder de indruk van hoe uniek en sterk kinderen zijn. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met kunst & cultuur. Ik ga bijvoorbeeld graag met mijn camera op stap. Ik ben ook bezig een eigen onderneming op te zetten; ik wil kinderen op een speelse manier kennis laten maken met kunst & cultuur. Want kinderen en jongeren motiveren om hun talent te ontwikkelen is mijn passie. Daarom ben ik bij Kleinlab ook helemaal in mijn element.
  Tot snel!


  Saskia Zijlstra

  Ik ben Saskia Zijlstra. Met Cultureel Maatschappelijke Vorming als achtergrond heb ik al heel veel gedaan in het culturele werkveld. Zo heb ik onder andere bij een poppodium, een muziekschool en een filmset gewerkt, maar ook op buitenschoolse opvang in Amsterdam West. Het Reggio Emilia-beleid dat Kleinlab hanteert spreekt mij erg aan. Het is bewezen dat creativiteit en creatief onderwijs de cognitieve ontwikkelingen ondersteunen en versterken. Ik was zelf al op jonge leeftijd erg creatief, maar bijvoorbeeld niet zo goed in rekenen. Daardoor ontstond onbewust uitsluiting. Iets wat in creatief onderwijs, waarbij word uitgegaan van de talenten van kinderen, niet zo snel zal gebeuren. Ik ben dan ook erg blij dat ik onderdeel mag uitmaken van deze organisatie!


  Monique Laurenssen

  moniqueHallo allemaal! Mijn naam is Monique en mijn bijnaam Moos, ik vind beide leuk! Ik woon in Amsterdam en dat vind ik een fantastische plek om te wonen. Ik heb veel energie en wil deze graag met de kids van Kleinlab delen. Daarnaast zorg ik graag voor kinderen en kan ontzettend genieten van de puurheid en ongeremdheid van kinderen. Ieder kind is uniek en dat maakt het werken met kinderen ieder dag tot een feestje. Ik ga als invaller werken bij Kleinlab omdat ik het werk in de kinderopvang mis. Ik heb veel ervaring in de kinderopvang, maar heb mij de laatste jaren meer beziggehouden met Voeding en Beweging: ik coach ik mensen naar een gezondere levensstijl. Ik vind Kleinlab een unieke plek, waar mijn passies voor kinderen, voeding en beweging prima samen kunnen gaan, ik vind het echt fantastisch dat hier met biologische voeding gewerkt wordt.


  Eline van Dam

  Ik geniet ontzettend van het enthousiasme, de openheid en de puurheid van kinderen. Ik respecteer de kinderen zoals ze zijn en heb oog voor de eigen unieke wijze waarop ze zich ontwikkelen. Tevens hecht ik veel waarde aan een positieve benadering van het kind. Het gaat er voor mij niet om wat een kind nog niet kan, maar om wat hij of zij al wél kan. In mijn werk in de kinderopvang heb ik gemerkt dat mijn sensitieve karakter geen nadeel hoeft te zijn; ik zie het steeds meer als mijn kracht in plaats van mijn valkuil. Ik ben door deze eigenschap namelijk goed in staat om te voelen wat de kinderen nodig hebben. De kleinschaligheid van Kleinlab spreekt me erg aan, net als de aandacht voor kunstzinnige activiteiten, biologische voeding en duurzaamheid. Ik heb dan ook heel veel zin om aan de slag te gaan.
   
   


 • Directie


  Suzanne Huis

  Suzanne zet zich al haar hele leven in voor de creatieve ontplooiing van jonge mensen. Ze werkte tien jaar als docent Beeldende Vorming en CKV op een grote middelbare school in Amsterdam West. In die hoedanigheid nam ze deel aan de werkgroep Denk Einstein. Hier gaf zij haar ideeën over de omgang met en begeleiding van kinderen voor het eerst echt vorm. De Reggio Emilia-methodiek hielp haar haar visie en missie verder te ontwikkelen, net als het gedachtegoed van Aletha Solter, Emmi Pikler, Jesper Juul, Rudolf Steiner en Maria Montessori.
  Ze merkte dat werken met thema’s vaak te sturend is. Haar ideaal is om de jonge onderzoeker juist zo veel mogelijk vrijheid bieden, een kans om zelf op ontdekkingsreis te gaan. Ze gaat ervan uit dat ieder kind een innerlijke drang heeft om zijn wereld te vergroten. In een veilige, huiselijke en stimulerende omgeving zal elk kind de ruimte nemen om zich tot zijn eigen zelf te ontplooien.
  Suzanne heeft daarnaast een passie voor schilderen, kunst en architectuur. Ze maakt zelf expressieve schilderijen in mixed media en exposeert deze zo nu en dan. Ook houdt ze zich intensief bezig met de inrichting en aankleding van alle ruimtes bij Kleinlab. Ze is altijd op zoek naar objecten ‘met een ziel’ om de omgeving van de kinderen te verrijken. Want bovenal wil ze kinderen en jongvolwassenen begeleiden in hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling.
  Vanuit haar vruchteloze zoektocht naar een warm en uitdagend kinderdagverblijf voor haar eigen kinderen ontstond het idee om zelf een kinderopvang in Amsterdam Noord op te richten. Gesprekken met ouders uit de buurt trokken haar over de streep.
  Kleinlab is ontstaan vanuit idealen en een positief mensbeeld, en dat merk je aan alles: van de aankleding van de ruimtes tot de betrokkenheid van de pedagogisch medewerkers. Suzanne’s aanstekelijke enthousiasme stimuleert hen iedere dag om het beste te halen uit zichzelf en de kinderen die aan hun zorg zijn toevertrouwd.
  Suzanne heet je van harte welkom bij Kleinlab.
   

 • Ondersteunend


  Maria Heesen | kindplanner

  Hoi, ik ben Maria. Ik woon samen met Allard en onze zoon Hidde. Bij Kleinlab ben ik verantwoordelijk voor de kindplanning. Ik werk voornamelijk vanuit huis, maar ben iedere dag bereikbaar op mijn mobiele nummer (06-28759341). Daarnaast help ik bij het samenstellen en schrijven van teksten voor Kleinlab en onderhoud ik samen met Suzanne deze website. Ik ben opgeleid als beeldend kunstenaar en kunstdocent en werk naast mijn bezigheden bij Kleinlab als kunstdocent, en als tekstredacteur en tekstschrijver. Ik ben vanaf het begin bij Kleinlab betrokken (eerst vooral bij de teksten, later ook even als Kleinlab-moeder) en ben heel blij dat ik deel mag uitmaken van zo’n mooi initiatief. De liefdevolle opvang en creatieve uitdaging van de kinderen zijn elke dag weer een inspiratie.


  Maike Jager | management assistent & personeelszaken

  Ik ben getrouwd met Enrico Poletti en samen hebben wij een zoon die Miro heet en we wonen in Amsterdam Noord.
  Ik werk vanaf mei 2012 bij Kleinlab. Binnen Kleinlab ben ik verantwoordelijk voor de personeelszaken, de algemene leiding, het vervoer van de kinderen en vervang ik Suzanne op dagen dat zij er niet is. Ook ben ik verantwoordelijk voor de klachtencoördinatie. Ik heb cultureel maatschappelijke vorming aan de Hogeschool van Amsterdam gestudeerd en heb vijftien jaar in de Amsterdamse hulpverlening gewerkt; van traditionele gezinsvervangende tehuizen voor mensen met een verstandelijke handicap tot het begeleiden van jonge tienermoeders en het opzetten van schuldhulpverleningstrajecten. De laatste drie jaar voordat ik bij Kleinlab kwam heb ik als overlastbemiddelaar bij woonstichting De Key gewerkt. Ik vind het heerlijk om eindelijk weer met kinderen te werken. Vrolijkheid en gezelligheid staan daarbij bij mij voorop. Schroom niet om op mij af te stappen voor vragen of opmerkingen.


  Evelijn Buter | office manager

  droppedImage_1Mijn naam is Evelijn Buter, ik ben getrouwd met Robbert de Goede en samen hebben we twee dochters, Noa en  Amber. Veel Kleinlab-ouders kennen mij waarschijnlijk als de huiskapper van Kleinlab. Sinds een paar jaar ben ik daarnaast werkzaam bij Kleinlab als office manager. Het knippen bij Kleinlab blijf ik gewoon doen, omdat ik het erg leuk vind op deze wijze in contact te blijven met de kinderen. Voordat ik aan de kappersopleiding begon, ben ik twaalf jaar werkzaam geweest op een reclamebureau in Amsterdam. Hier heb ik eerst op de receptie- en inkoopafdeling en daarna als media-executive op de media-afdeling gewerkt. Ik heb dan ook veel ervaring met administratieve, secretariële en organisatorische werkzaamheden. In mijn functie als management assistent hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de organisatie en pedagogische kwaliteit van Kleinlab. De sfeer bij Kleinlab spreekt mij enorm aan, de kwaliteit en creativiteit spatten ervanaf. Iedereen zet zich enorm in om het zo leuk en fijn mogelijk te maken voor ieder kind.


  Claudia Beck | facilitair medewerker

  Ik ben Claudia Beck, 43 jaar, en ben getrouwd met Charles Beck. Daaruit zijn twee geweldige dochters geboren: Charity (23) en Chelsea (16). Wij wonen gezellig met elkaar in het dorp Oostzaan. Ons gezin wordt gecompleteerd door de honden Chipie en Tipsy en de katten Matsoe en Squeezie. Ik heb twee grote hobby’s waar ik veel tijd in stop. Ieder jaar ga ik een week op zomerkamp met een grote groep kinderen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. Mijn andere grote hobby is OFC, een voetbalclub uit Oostzaan. Daar heb ik als trainster alle meidenteams onder mijn hoede. Verder doe ik het wedstrijdsecretariaat voor de jeugd, de kantine en verzorg ik het Zondag 1. Mede hierdoor denk ik me thuis te gaan voelen in de functie die ik bij Kleinlab krijg. Kinderen, activiteit, gezelligheid en organisatie. Mijn persoontje zal zeg maar ’het manusje van alles’ zijn, je zult mij daarom altijd ergens anders in het gebouw tegenkomen. Daar ben ik dan druk bezig  om het zo gezellig en leefbaar mogelijk voor de kinderen te maken. Ik heb er heel veel zin in en heb lang op deze kans gewacht om eindelijk te doen waar mijn hart ligt.


  Manon Baauw | facilitair medewerker

  Mijn naam is Manon Baauw en sinds kort ben ik werkzaam bij Kleinlab. Ik woon met mijn man en zoon in Landsmeer en ik ben dol op de natuur. Dagelijks ben ik buiten te vinden met onze hond en vaak met een camera om mijn nek om mooie plaatjes te schieten. Al jong wist ik dat ik later met kinderen wilde werken. Voordat ik mijn zoon kreeg heb ik bij een kinderdagverblijf gewerkt. Om nu bij Kleinlab te werken is voor mij een bonus, omdat ik denk dat dit kinderdagverblijf uniek is in zijn soort: een veilige plek waar kinderen de kans hebben zich op allerlei vlakken te ontwikkelen en daarin ondersteund te worden door het hele team van Kleinlab.

 • Pedagoog


  Catherine Delsing

  De pedagogisch medewerkers van Kleinlab worden maandelijks getraind door pedagoge Catherine Delsing. Op die manier zorgen we er voor dat iedereen bij Kleinlab de pedagogische visie ook echt begrijpt en uitdraagt.
  Catherine Delsing is orthopedagoog en  sinds 25 jaar werkzaam in en voor de kinderopvang en naschoolse opvang. Haar specialisatie is interactie tussen volwassenen en kinderen en tussen kinderen onderling. Vanuit haar eigen bureau verzorgt zij training, coaching en werkbegeleiding ter bevordering van deskundigheid in het handelen naar jonge kinderen. Ze gebruikt hierbij een trainingstraject dat zij als pedagogisch directeur van een KDV in Amsterdam en als docent binnen de kinderopvang heeft ontwikkeld op basis van vragen vanuit de werkvloer.

  Catherine Delsing ziet, net als Kleinlab, een kinderopvang als een samenleving van kinderen en volwassenen: een dynamisch geheel. Haar belangstelling en speerpunt zijn in het bijzonder het centraal stellen van de opvoeder in het proces van het leren werken met nieuwe opvoedingsideeën. In haar trainingen voor professionele opvoeders staan houding, (zelf)observatie en omgaan met gevoelens centraal. Deskundigheidsontwikkeling op de werkvloer vraagt ook om een andere omgang met de beroepsgroep. Nieuwe ideeën zijn niet zomaar in praktijk te brengen. Catherine besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van de individuele medewerker. Dit aspect neemt ze mee in het hele pedagogische veranderingsproces, zodat iedere medewerker zijn of haar vak met meer deskundigheid en plezier  uitoefent. Haar training is dan ook een flexibele leerroute, afgestemd op de individuele deelnemer.
  Kleinlab en haar medewerkers ervaren haar methode als positief en leerrijk.

@