Kleinlab team
KDV team
BSO team
Atelierista's
Invalpool
Directie
Ondersteunend
Pedagoog
 • Personeel

  De organisatie van Kleinlab bestaat uit de directie, de pedagogisch medewerkers, het ondersteunend personeel, de pedagoog en een aantal externe partijen, zoals de kinderkapster en workshopdocenten. Zij vormen samen het team dat het pedagogisch werken met de kinderen vormgeeft, ontwikkelt en evalueert, reflecteert en plant. We beschouwen intensieve samenwerking als een voorwaarde: de verschillende gezichtspunten zorgen voor een brede kijk op de kinderen en dus voor een verrijking van het pedagogisch proces.

  De pedagogisch medewerkers van Kleinlab zien dat kinderen van jongs af aan al vol mogelijkheden en talenten zitten. Zij kunnen kinderen de ruimte geven voor hun eigen ‘ontdekkingstocht’. Zij kunnen goed samenwerken en zoeken naar een dialoog met ouders. Zij baseren hun werk op pedagogische documentatie en staan open voor nieuwe activiteiten. Zij hebben affiniteit met creativiteit en kunstzinnige activiteiten, zijn betrokken, warm en willen zichzelf graag verder ontwikkelen.  Kleinlab biedt haar medewerkers een sociale thuisbasis door het werken in teams. Hierbinnen is ruimte voor samenwerking maar ook voor zelfstandigheid. Door de inzet van coördinatoren en zelfsturende teams bieden wij medewerkers erkenning en zelfontwikkeling. Er is veel ruimte voor nieuwe ideeën van medewerkers. Medewerkers worden gestimuleerd een bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van de kinderopvang. Er worden veel mogelijkheden geboden om opleidingen te volgen en je als medewerker te specialiseren in een bepaald onderdeel van het werkveld. Dit wordt gerealiseerd door adequate en persoonlijke personeelsbegeleiding en een opleidingsbudget. Kleinlab volgt de CAO Kinderopvang van de MOgroep. Deze CAO beschrijft de rechten en plichten van de medewerkers.

  Alle bij Kleinlab werkende pedagogische beroepskrachten beschikken over het diploma Sociaal Pedagogisch Werk niveau 3 en/of 4, of zij hebben een andere relevante pedagogische mbo- of hbo-kwalificatie. Een overzicht van geschikte opleidingen is opgenomen in het functieboek CAO Branchevereniging Kinderopvang Nederland. Daarnaast moeten zij in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

  Kleinlab ziet een goed personeelsbeleid als essentieel voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige kinderopvang. De medewerker moet het DOEN! Kleinlab besteedt daarom veel zorg en aandacht aan het aannemen, trainen en begeleiden van haar personeel. Wij willen bij Kleinlab onze medewerkers aan ons binden, ze inspireren en behouden door het bieden van uitdagend werk, afwisseling, zekerheid, contact met collega’s en zelfstandigheid.

  Ben je benieuwd hoe de sfeer bij Kleinlab is, en heb je interesse in een baan bij ons? Kijk dan snel bij onze vacatures.

 •  

 • Babygroep


  Anouk Burrichter

  Hoi, ik ben Anouk. Ik kom uit Edam en ben moeder van twee heerlijke meiden. Ik werk nu bijna 20 jaar met baby’s en peuters in de kinderopvang. Ik kan echt genieten van de eigenheid van kinderen en het plezier dat zij kunnen hebben in hun spel of tijdens activiteiten. Wanneer ik zie dat ze iets nieuws ontdekken of leren geniet ik mee. Muziek maken en zingen met de kinderen vind ik heel leuk: ik geef graag muzieklesjes aan baby’s en peuters, waarin ik inspeel op hun initiatieven. Het leukste is om te observeren hoe ze elk op hun eigen manier reageren en met de instrumenten aan de slag gaan.
  Ik ga graag met ouders in gesprek over de ontwikkeling van en zorg voor hun kindje. Samen kunnen we ontdekken waar het kind behoefte aan heeft en hoe we daarin het beste kunnen voorzien.
  Ik ben door de jaren heen op zoek gegaan naar mijn eigen opvoedstijl en visie. De visie van Kleinlab sluit enorm aan bij hoe ik werk en naar kinderen kijk. Ik heb daarom veel zin om aan de slag gaan in deze creatieve en huiselijke inrichting met de lieve en gedreven collega’s.


   Ilona Smallenburg

  Ik ben Ilona Smallerburg, moeder van Joshua en Shinouk, en getrouwd met Roelof. Vanaf augustus 2015 ben ik te vinden op de babygroep. Ik geniet van het contact met mensen, groot en klein. Verder houd ik van lekker eten, lezen, fietsen, steden en dorpen verkennen, film en musea. Ik ben opgeleid tot jeugdwelzijnswerker en speltherapeut, en heb ik ruim twintig jaar ervaring als pedagogisch medewerker. Mijn hele werkzame leven staat in het teken van mijn passie voor (het werken met) mensen, groot maar vooral klein. Ik kan mij niets mooiers voorstellen dan samen op ontdekkingsreis te gaan met deze kleine levenslustige onderzoekertjes, die zo open en nieuwsgierig in het leven staan. Door hun verwondering over alles wat leeft, groeit en bestaat, zie ik zelf vaak de wereld weer opnieuw en anders, in al haar facetten. Ik houd van de fascinatie van een kleintje met het ruisen van de blaadjes van de boom in de tuin, en van het ingespannen volgen van een lieveheersbeestje in de zandbak. Hun verrassende vragen, interesses en verbeelding inspireren me. De kracht en doorzettingsvermogen van een baby die zijn hele lijfje inzet om bij dat ene speeltje te komen… Dat ik als aangever van dit soort ervaringen op deze rijke, uitnodigende en sfeervolle plek mag fungeren en hen intensief mag verzorgen, zie ik als voorrecht!


  Linda Weltevreden-Nollen

  Ik ben geboren en getogen in Twente en, na het afronden van mijn SPW-opleiding, naar Utrecht getrokken. Daar heb ik jarenlang in de kinderopvang gewerkt. Samen met mijn vrouw en twee zoontjes woon ik in een sociale, ecologische wijk. Ik vind kwaliteit, beweging, natuur en vrije creativiteit heel belangrijk. Bij Kleinlab heb ik de opvang gevonden die daar perfect bij aansluit. Elke keer weer geniet ik ervan hoe kinderen zich ontwikkelen. Hetzelfde, maar toch steeds net iets anders. Zo mooi vind ik dat! Zo blijf ik van ze leren en geven ze mij de passie en energie om ieder van hen te bieden wat ze nodig hebben. Ik luister graag naar ze, hoe klein ze ook zijn. Ze hebben al zo veel te vertellen: over wat ze willen, wat ze kunnen, over de wereld om hen heen. Aan mij de eer om een bijdrage te leveren aan hun ontdekkingsreis in de wereld; om ze te begeleiden, voor ze te zorgen en ze te laten groeien vanaf het allereerste begin. En dat op zo’n prachtige plek als Kleinlab.


  Bojoura Kuijpers

  Hi ik ben Bo, ik woon in Monnickendam met mijn vriend en ben moeder van twee leuke en lieve meiden. Al op vroege leeftijd kwam naar voren dat ik graag met kinderen wilde werken. Ik werk nu twaalf jaar in de kinderopvang en ik vind het nog steeds het leukste wat er is. Het is leuk om een kind te zien opgroeien en zichzelf te zien ontwikkelen in het beginstadium van zijn of haar leven. Ik vind het mooi om dit van dichtbij mee te mogen maken en hier deel van uit te maken. Voor mij zijn veiligheid en vertrouwen twee hele belangrijke punten. Zodat het kind zich prettig voelt en zichzelf kan en ook durft te zijn. Het mooie aan het werken met kinderen is dat elke dag anders is, maar ook hun puurheid en eerlijkheid. De liefde die je kan geven aan een kind vind ik erg bijzonder, maar nog mooier als je die liefde ook terugkrijgt van het kind.


  Mischa Tammens

  Hoi! Ik ben Mischa. Ik woon samen met mijn vriend in Zaandam. Op dit moment ben ik nog bezig met mijn studie tot pedagogisch medewerker. Ik ga één dag per week naar school en zal drie dagen te vinden zijn bij Kleinlab op de babygroep. Ik ben na de middelbare school naar de Theaterschool gegaan. Als 9-jarig meisje hebben mijn ouders mij op theaterlessen gezet. Ik ben dit met veel plezier blijven doen. Met zo veel plezier zelfs dat ik na mijn vmbo-T-diploma auditie voor de opleiding heb gedaan. Daarnaast heb ik veel opgepast, op verschillende plekken in de horeca en als receptioniste gewerkt. Maar al snel wist ik dat mijn passie ligt bij het werken met kinderen. Ik geniet ervan om de ontwikkeling van kinderen mee te mogen maken en om te zien hoe ze de wereld ontdekken. Ik vind het belangrijk dat je de kinderen een warme plek kan bieden waar ze zich veilig voelen en vrij kunnen opgroeien tot wie ze zijn.


  Ingeborg Nijssen

  Ik ben Ingeborg Nijssen, ik ben 56 jaar en ben moeder van 2 volwassen kinderen, die inmiddels op zichzelf wonen. Vanaf de jaren ‘90 werk ik met veel plezier in de kinderopvang, waarvan de laatste 10 jaar ook als kunstenaar. Ik ga bij Kleinlab naast mijn werkzaamheden op de peutergroep aan de slag als atelierista.Jonge kinderen kunnen zich enorm verwonderen over het leven en genieten van al hun ontdekkingen. Op mijn beurt geniet ik oprecht van hun verwondering en plezier in het ontdekken. Door het opdoen van ervaringen leren zij zichzelf en de wereld steeds beter te begrijpen.Ik zorg graag voor een veilige, prettige en stimulerende omgeving. Voorop staat dat elk kind graag naar het kinderdagverblijf gaat en zich goed voelt binnen de groep. Samen met collega’s en ouders een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kinderen geeft mij veel voldoening. Na werktijd vind ik het fijn om te genieten van muziek, film, een fijn gesprek, erop uit te gaan maar ook mijn rust te nemen.


   Dreumesgroep


  Hella van Rijn

  Ik ben Hella van Rijn, getrouwd en moeder van een volwassen dochter en zoon. Sinds enkele jaren werk ik in de kinderopvang. Hiervoor heb ik op een postkantoor gewerkt. Ik heb veel vrijwilligerswerk op de basisschool van mijn kinderen gedaan. Hierdoor weet ik hoe leuk het is om met kinderen te werken. Op latere leeftijd heb ik besloten de opleiding pedagogisch werk te doen en nu werk ik met veel plezier bij Kleinlab. De onbevangenheid van kinderen is prachtig. Individuele aandacht en het behoud van de eigenheid van het kind vind ik erg belangrijk.

   


  Eline van Dam

  Ik geniet ontzettend van het enthousiasme, de openheid en de puurheid van kinderen. Ik respecteer de kinderen zoals ze zijn en heb oog voor de eigen unieke wijze waarop ze zich ontwikkelen. Tevens hecht ik veel waarde aan een positieve benadering van het kind. Het gaat er voor mij niet om wat een kind nog niet kan, maar om wat hij of zij al wél kan. In mijn werk in de kinderopvang heb ik gemerkt dat mijn sensitieve karakter geen nadeel hoeft te zijn; ik zie het steeds meer als mijn kracht in plaats van mijn valkuil. Ik ben door deze eigenschap namelijk goed in staat om te voelen wat de kinderen nodig hebben. De kleinschaligheid van Kleinlab spreekt me erg aan, net als de aandacht voor kunstzinnige activiteiten, biologische voeding en duurzaamheid. Ik heb dan ook heel veel zin om aan de slag te gaan.


  Wies Nicolai

  Sinds 2007, na de opvoeding van mijn eigen drie kinderen, werk ik met veel plezier in de kinderopvang. Het werken met kinderen geeft mij veel voldoening en energie. Het pure, het onbevangen zijn en het spontane wat kinderen hebben wil ik graag stimuleren. Met inzet van de eigen talenten kan dan gewerkt worden aan zelfvertrouwen en groei. Verder vind ik het prettig om een deel van de dag met de kinderen buiten te zijn en ze kennis te laten maken met al het moois van de natuur: de fluitende merels, de plassen en modder na een regenbui en de verandering van bomen in de verschillende seizoenen. Creatief bezig zijn en hierbij inspelen op wat de kinderen op dat moment bezighoudt is een manier van werken dat mij ligt en waar ik veel voldoening uit haal.


  Sanne Tames

  Hoi, ik ben Sanne. Getrouwd met Dinesh en samen delen we twee grote liefdes, de eerste is voor onze dochter Ella en de tweede is het land Sri Lanka. De plek waar we elkaar ontmoet hebben.

  Nu genieten we samen in Amsterdam en ben ik super blij dat ik bij Kleinlab aan de slag mag gaan. Ik werk inmiddels al ruim 15 jaar in de kinderopvang. Liedjes zingen, grapjes maken, kletsen, spetteren met verf, koken, knutselen met wat er maar te vinden is, verstoppertje in de tuin, moddersoep maken en vies worden, ik hou ervan en doe het super graag met de kinderen. Elke dag is een feestje. Hoe fijn is het om als kind, kind te mogen zijn. En hoe leuk is het dat ik hier een steentje aan mag bijdragen.

  Ik heb er zin in en kijk er naar uit om aan de slag te gaan bij Kleinlab!


  Maartje Carmiggelt

  Na ruim tien jaar werkzaam te zijn in de kinderopvang begin ik met enthousiasme in februari op de dreumesgroep bij Kleinlab. Ik ben 51 jaar, en woon samen met mijn vriend en hond sinds kort in het noorden van Amsterdam. Graag stel ik mij voor als een sociaal werker. Na een HBO/SPH-opleiding zocht ik altijd naar een werkomgeving waar ik onderdeel kan zijn van een proces van verbinding met mensen in hun cultuur, maatschappij en omgeving. Zo heb ik eerder gewerkt bij producties voor lokale media, korte film en documentaire en daarnaast bij veel verschillende Amsterdamse horeca gelegenheden, zoals Paradiso en comedyclub Toomler. Mijn social intrest uit zich nu al een tijdje in het werken in de kinderopvang van kinderen van 0 tot 4 jaar, een afspiegeling van een kleine maatschappij in de grote maatschappij. Na bij verschillende kinderopvangorganisaties ervaring te hebben opgedaan, groot en klein en met verschillende werkwijzer, heb ik nu sterk het gevoel mijn plek te vinden bij Kleinlab. De visie en sfeer spreken mij zeer aan, en ook de locatie en de inrichting en materialen op de groepen. Ik kijk uit naar het verzorgen en ontmoeten van de kinderen en de samenwerking met alle medewerkers.


  Peutergroep


  Pascalle Nijman

  Ik ben Pascalle Nijman, geboren op 24 februari 1981 en moeder van twee hele lieve jongens. Sinds 2002 werk ik met veel plezier in de kinderopvang. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met kinderen van 0 tot 13 jaar, waardoor ik altijd wel iets weet te verzinnen om kinderen een hele leuke en leerzame dag te bieden. Het geeft mij een enorm fijn gevoel als kinderen met een blij gezicht naar huis toe gaan en een hele fijne dag hebben gehad. Ik vind het belangrijk dat kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen opgroeien, want dan kunnen ze zich goed ontwikkelen. Verder vind ik het geweldig om creatief bezig te zijn met kinderen. En dat kun je natuurlijk het beste doen in het mooie atelier van Kleinlab! Ook samen gezellig liedjes zingen, lachen, knuffelen of spelletjes doen vind ik altijd reuzeleuk. Met mij als leidster is het altijd een gezellige boel!


  Renée Veen

  Hey! Mijn naam is Renée Veen, samen met mijn huisgenoot woon ik in Amsterdam-West. Als kind genoot ik al ontzettend van het werken met mijn handen en buiten op avontuur gaan: hutten bouwen, schilderen of dansen. Het doet mij goed om te zien dat er bij Kleinlab zo veel ruimte is voor kinderen om zowel op individueel niveau als in groepsverband hun creativiteit verder te ontwikkelen.  Vanuit mijn opleiding Pedagogische Wetenschappen en werkzaamheden als Ambulant Hulpverlener heb ik ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van kinderen (en volwassenen). Ik krijg er onwijs veel energie van om samen met kinderen op ontdekkingsreis te gaan en mij in hun belevingswereld onder te dompelen.  Wat is er nu leuker dan met elkaar een heleboel te leren?  De mogelijkheden zijn eindeloos en ik zie het dan ook als mijn missie om onze jonge onderzoekers elke dag te stimuleren. Tot snel bij Kleinlab!


  Manon Smit

  Hoi! Mijn naam is Manon en samen met mijn vriend en onze katten woon ik in Amsterdam Noord. Nadat ik als invaller op alle groepen binnen Kleinlab heb mogen proeven, ben ik geland bij de peutergroep. Kleinlab voelt voor mij als thuiskomen, een liefdevolle, ongedwongen omgeving waar je jezelf mag zijn. Dit gevoel wil ik ook graag aan de kinderen meegeven. Ik ben steeds weer onder de indruk van hoe uniek en veerkrachtig kinderen zijn, hoe zij blijven verbazen in al hun creativiteit, openheid en hun benadering van de wereld om zich heen. Naast Kleinlab volg ik de Masteropleiding Pedagogiek, in de richting van Management & Beleid vanwaar ik alle ins en outs van de pedagogische organisatieprocessen leer kennen en uitvoeren. Daarom ben ik, naast de peutergroep, tegenwoordig ook te vinden op het kantoor van Kleinlab.  Tot snel!


  Manon Verdegaal

  Hoi! Ik ben Manon, ik ben 35 jaar en woon samen met mijn vriend en zoontje van 10 maanden in Amsterdam Noord. Misschien dat sommige ouders mij nog kennen; ik heb tussen 2014 en 2017 als vaste invalkracht bij Kleinlab gewerkt. De afgelopen 4 jaar heb ik in de jeugdhulpverlening gewerkt, maar ik bleef altijd de sfeer en collega’s van Kleinlab missen. Daarom ben ik zo ontzettend blij dat ik 3 dagen op de peutergroep mag komen staan! Ik kijk ernaar uit om met liefdevolle aandacht naast te kinderen te staan, terwijl zij zich op hun eigen manier ontwikkelen tot autonome individuen. Ik kan niet wachten alle kinderen en ouders te ontmoeten. Tot snel!


  Carla Benvinda

  Olá, ik ben Carla, ik kom uit Sicilië, een mooi land in Zuid-Italië. Van origine ben ik Kaapverdiaanse en Portugees. Ik heb in Italië een diploma aan de kunstacademie behaald, en werk al meer dan 13 jaar met kinderen, als kunstlerares van creatieve workshops en als oppas. In mijn leven en ook in mijn werk heb ik altijd creativiteit en zorg gecombineerd. Individuele aandacht en het behoud van de eigenheid van het kind vind ik erg belangrijk. Kinderen, kunst, koken, reizen, muziek luisteren, opera, talen leren en nieuwe ervaringen opdoen zijn mijn grote passies. Ik vind het altijd geweldig die passies met de kinderen te delen en hun creativiteit te stimuleren. Zo blijf ik de kleine dingen waarderen, en voel ik me vrij en gewaardeerd.

  Tijdens mijn studie werkte ik  bij een organisatie voor vluchtelingen in Italië, Spanje en Portugal, en heb ik in Kaapverdië en  Afrika als vrijwilligster gewerkt. Deze ervaringen hebben mijn visie op het leven veranderd. Sinds maart 2015 woon ik in Nederland met mijn maatje Neruda, mijn slimme, mooie, lieve kat! Wij zijn al 10 jaar dikke vrienden. Ik heb besloten hier een leven op te bouwen en een opleiding pedagogisch medewerker gevolgd. Ook ben ik hard bezig te integreren en de taal helemaal onder de knie te krijgen. Amsterdam is een stad vol verrassingen. Ik houd van haar grachten en huizen. Ik heb hier de liefde van mijn leven gevonden én ik ben de trotse tante van twee mooie en lieve nichtjes geworden, die ook in Nederland wonen.

  Ik heb zin om mijn ervaringen te delen bij Kleinlab!


  Nancy Veling

  Mijn naam is Nancy Veling, getrouwd, moeder van twee dochters en al een paar jaar oma van kleindochter Zoey en sinds kort kleinzoon Jaze. Na het afronden van mijn opleiding kinderverzorgster ben ik zeven jaar werkzaam geweest bij een kinderdagverblijf. Hierna ben ik samen met mijn man dertien jaar zelfstandig ondernemer geweest. Sinds 1998 ben ik terug in de kinderopvang, en met veel plezier. Het leukste aan jonge kinderen vind ik dat ze zo lekker spontaan en onbevangen zijn, gek doen en opgaan in hun fantasie: heerlijk! Ik ben begonnen bij Kleinlab als invalkracht en sta nu als vaste medewerker op de babygroep. Ik zie bij Kleinlab allemaal mensen die super gemotiveerd en vol passie met kinderen bezig zijn, in een leuke, gezellige en vertrouwde omgeving. Wat mij het meest aanspreekt bij Kleinlab is dat er in deze drukke en snelle wereld, rust en tijd voor het kind genomen wordt. Het kind kan zich ontwikkelen in zijn eigen tempo. Ik hoop jullie snel te zien bij Kleinlab.


   

 • BSO onderbouwgroep


  Marloes Schipper

  Hallo, ik ben Marloes Schipper. Ik ben afkomstig uit de Zaansteek. Als kind tekende ik al heel veel, dat was voor mij een vorm om mijn fantasie en gedachtes tot leven te brengen. Maar ook kleertjes maken voor de poppen op de oude naaimachine van mijn moeder deed ik graag. Ik ben gestart aan de kunstacademie St. Joost en heb daar een opleiding mode-illustratie gevolgd en vervolgens de lerarenopleiding beeldende vorming afgerond. Mijn kunstenaarschap heeft mij naar vele werkplekken gebracht. Ik heb onder andere op een BSO in de Jordaan gewerkt, als docent CKV binnen het onderwijs en als freelance illustrator voor verschillende uitgeverijen. Werken met kinderen geeft mij veel voldoening. Kinderen kijken door een andere bril de wereld in, dat maakt het werken met hen zo mooi en waardevol. Kinderen zijn bijvoorbeeld goed in het zien van kleine details, die door volwassenen vaak over het hoofd worden gezien. Kleinlab is een bijzondere opvang met veel mogelijkheden, een sfeervolle plek met veel aandacht en uitdaging voor ieder kind. Toen ik er voor het eerst een kijkje nam, dacht ik binnen enkele seconden al: dit wordt mijn tweede thuis.


  Karolien van Aken

  Hoi, mijn naam is Karolien en woon in het mooie Monnickendam. Ik geniet daar samen met mijn liefde en ons hondje Guusje van de rust, het vele water en de gezellige sfeer die deze kleine stad biedt. Ooit ben ik geboren in Amsterdam, opgegroeid in Almere en op mijn 18e ben ik de deur uitgevlogen op zoek naar avontuur. De drang naar nieuwe ervaringen die al mijn zintuigen prikkelde hebben ervoor gezorgd dat ik in veel steden gewoond, gestudeerd en gewerkt heb. Tijdens mijn studie Sociaal Pedagogisch Hulpverlening kwam ik erachter dat ik erg geboeid ben in filosofie, ethiek, bezinning en het boeddhisme. Het laatste heeft ervoor gezorgd dat ik mooie reizen heb gemaakt door India, Nepal en Sri Lanka, waarin ik vooral geleerd heb hoe belangrijk het is om dankbaar door het leven te gaan. Ik kan dan ook vaak verwonderlijk naar de wereld kijken omdat er zoveel moois te zien is. Dit is dan ook waarom ik werken met kinderen altijd zo fascinerend vind. Kinderen kijken met open ogen naar de wereld om zich heen. Alles is nog te ontdekken en te onderzoeken. Dit leren zij mij iedere keer weer opnieuw en probeer ik dit zoveel mogelijk vast te houden in het dagelijks leven. Als ik niet met kinderen bezig ben, dan maak ik graag een stevige wandeling in de natuur, draai ik een dansje op een festival of maak ik hoofddeksels van allerlei materialen. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met Kleinlab en de ontmoeting met alle kinderen en ouders, verzorgers. Een hele warme groet! ❤️


  Melianthe Hulsbergen

  Hoi! Mijn naam is Melianthe Hulsbergen en ik ben bijna afgestudeerd in de opleiding Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb hiervoor lang met studenten gewerkt. Daarnaast had ik altijd al de wens om met kinderen te werken. Daarom ben ik in 2017 met de opleiding Pedagogiek begonnen. Al mijn stages heb ik in de kinderopvang gedaan en ik heb er ook als invalkracht gewerkt. Ik vind het heerlijk om kinderen om me heen te hebben. Ik geniet er van om te zien hoe ze zich ontwikkelen en ik vind het leuk om samen bezig te zijn of gewoon gezellig wat te kletsen. Ik verheug me erop om bij Kleinlab te gaan werken, een fijne plek met veel ruimte voor creativiteit en huiselijkheid.


  Karin de Jonge

  Hoi, ik ben Karin de Jonge en ik woon en werk sinds 1990 in Amsterdam met mijn man. Mijn twee kinderen wonen en studeren beiden in Utrecht. Ik houd van kunst kijken en musea bezoeken, van wandelen en dan kijken naar de dingen om mij heen en lekker mijn gedachten alle kanten uit laten gaan. Ik ben opgegroeid in een dorp in Brabant. Vroeger speelde ik veel buiten en knutselde ik met alles wat we in huis hadden, veel met stofjes en garen, maar ook met karton en papier. Ik heb in Eindhoven de Design Academy gevolgd en ben als zzp-er voor diverse bedrijven – o.a. Hogeschool Eindhoven, TUE, Philips – werkzaam (geweest) als grafisch vormgever. Dit werk doe ik met veel plezier en ik zal, naast mijn drie middagen bij Kleinlab ook werkzaam blijven als grafisch vormgever.

  Tijdens het knutselen met mijn kinderen en hun vriendjes, merkte ik dat ik het overbrengen van kennis en vaardigheden erg leuk vond. Dit is dan ook de reden dat ik in 2004 ben gestart met de pabo. Uiteindelijk ben ik met mijn pabo-diploma niet voor de klas beland, maar in de naschoolse opvang gaan werken. Daar was ik vrijer om mee te gaan met de onderzoeksvragen van de kinderen en de kinderen hun eigen gang te laten gaan. Ik ga graag met de kinderen op onderzoek; in de tuin van de opvang kijken naar beestjes onder een pot, in de buurt kijken naar het bouwen van de parkeergarage en dan ruimte geven om hen vragen te laten stellen aan de bouwers, proefjes laten doen (voeldozen, verschillen laten proeven, groente laten zien en proeven) en ik geniet van hun verhalen en kijk op de wereld. De werkwijze van Kleinlab is zo passend bij mijn manier van werken, maar dan nog leuker! Het kindvolgend werken, de aanwezigheid van diverse aanlokkelijke materialen voor de kinderen en het werken met de kernbegrippen ‘creativiteit’ en ‘ontdekken’. Ik kijk er ontzettend naar uit om jullie allemaal te ontmoeten.


  BSO tussenbouwgroep


  Barbara Verhoef

  Modder maken, elastieken, touwtje springen, hinkelen, schommelen, dansen, verkleden en optreden, zingen, racebaantjes maken, knippen, plakken, tekenen; dat is wat er bij me opkomt als ik aan mijn kindertijd denk. Ik was veel in beweging en buiten in de natuur: hutten bouwen, door het hoge gras rennen, buiten zwemmen. Ik ben opgegroeid in een mooi stuk van Gouda, vlakbij de Reeuwijk Plassen, waar ik veel buiten kon spelen. Van jongs af aan ben ik creatief bezig. Vanuit mijn interesse voor reizen en talen ben ik de opleiding Toerisme en Recreatie gaan doen. Tijdens mijn stagejaar in Frankrijk organiseerde ik creatieve activiteiten voor kinderen. Daar ontdekte ik hoe leuk ik het vond om met kinderen te werken. Ik ben me verder gaan verdiepen in creatieve technieken en materialen. De combinatie van creativiteit en werken met groepen smaakte naar meer. Daaruit kwam mijn keuze voor de studie Creatieve therapie beeldend. Het is zo mooi te zien hoe iemand kan opbloeien en zichzelf ontwikkelt door in dialoog met zijn beeldend werk te gaan. Ik heb veel geleerd over groeiprocessen en het werken met groepen. Na verschillende jaren met volwassenen gewerkt te hebben, begon ik het werken met kinderen te missen. Ik kreeg de kans om te werken bij een BSO in Den Bosch. Naast het groepswerk heb ik in een atelier gewerkt waar kinderen vrij konden werken. Mijn wens om kinderen te begeleiden met creativiteit en de ruimte te geven om zelf te onderzoeken en te ontdekken groeide. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een BSO waar dat mogelijk is. Toen is Kleinlab op mijn pad gekomen. De openheid van Kleinlab, waar kinderen zichzelf kunnen zijn, waar ruimte voor groei is en zij volop met creativiteit bezig kunnen zijn, spreekt me enorm aan. En bij Kleinlab voel ik zelf ook de vrijheid om mezelf te zijn. De verwondering die kinderen hebben en de natuurlijke ‘honger’ van willen ontdekken, creëren en ontwikkelen, daar geniet ik van. Ik ben blij dat ik de kinderen daarbij mag begeleiden. Kinderen zijn echt ‘in het moment’. Mijn passie in het werken met kinderen is om kinderen de ruimte en het vertrouwen te bieden zelf hun talenten te ontdekken en de wereld te verkennen. Bij Kleinlab krijg ik de kans om mijn kwaliteiten volop te ontplooien. Naast mijn werk hier volg ik een vierjarige bachelor-studie in management. Als coördinator van de BSO kan ik deze studie in praktijk brengen en dat doe ik met enorm veel plezier. In mijn vrije tijd dans en schilder ik graag. Ik geef workshops in IKYA Meditatie™ samen met mijn Noorse vriend.


  Nathalie van Dijk

  Opgroeiend in een dorp in Brabant speelde ik ‘grensje’ in de brandgangen tussen de doorzonwoningen en ‘vadertje en moedertje’ onder de wasmolen in de achtertuin, voetbalde ik op een bijna-hondenpoepvrij grasveldje, scoorde tussen een boom en een stapel jassen, bouwde hutten tussen de veertig bomen van ‘het enge bos’ en maakte zelf boekjes met verhalen en tekeningen op mijn zolderkamer. Op reis door Namibië, Mali, Peru en Bolivia zag ik: kinderen zijn overal kinderen, en in stad, dorp, woestijn of jungle vinden ze iets om te mee spelen. Na een opleiding aan de kunstacademie in Den Bosch verhuisde ik naar Amsterdam en werkte ik ruim dertien jaar bij BSO-groepen in Uithoorn. Toen ik daar met enkele kinderen filosofeerde over het verschil tussen volwassenen en kinderen zei een meisje: ‘Volwassenen moeten werken en wij spelen gewoon.’ Ik antwoordde: ‘Hm, moeten werken? Gewoon spelen? Ha! Gewoon het leukste werk van de wereld!’ Spelen, ontdekken, onderzoeken, leren kennen, kijken, vragen, kletsen, luisteren, delen, aanklooien, rondscharrelen, meedoen, proberen, verdiepen, opgaan, genieten, bouwen, bewegen, bloeien, denken, groeien, doorgaan, excelleren en vieren.


  Sander Bakker

  Mijn naam is Sander Bakker, 44 jaar en woonachtig in het Westfriese dorpje Westwoud, vlakbij Hoorn. Ik ben getrouwd met Margriet en samen hebben we twee zoontjes: Douwe (6 jaar) en Rinke (2 jaar). Sinds 1 maart 2018 werk ik maandag en vrijdag op de Tussenbouw-groep van de BSO van Kleinlab.

  Ik ben jarenlang werkzaam geweest als grafisch vormgever en heb educatieve leskisten en tentoonstellingen op het gebied van natuur- en milieueducatie ontwikkeld. Sinds augustus 2018 volg ik  de PABO-deeltijdopleiding bij INHolland te Alkmaar, omdat ik me pedagogisch/onderwijskundig verder wil ontwikkelen.
  Ik ben dol op muziek, ga graag met mijn kinderen de natuur in en ben als vrijwilliger in ons dorpje actief bij allerlei evenementen. Graag wil ik mijn bijdrage leveren om de kinderen van Kleinlab een veilige omgeving te bieden, waarin ik ze kan uitdagen bij  hun creatieve ontdekkingstocht.


  Anne Marte den Ouden

  Hoi, mijn naam is Anne Marte. Ik ben opgegroeid in Noordwijk (ZH), aan de rand van een woonzorginstelling voor gehandicapten, omdat mijn vader daar werkzaam was. Wij hadden een grote tuin met veel dieren. Daarnaast was de woonzorginstelling ook een soort “achtertuin”. Als kind kon ik eindeloos spelen in de speeltuinen, het bos, maar bijvoorbeeld ook met de dieren rondom ons huis en in het dierenpark op het terrein. Toen ik 9 jaar was kreeg mijn oudste broer een hersenbloeding en dit drukte een stempel op het gezin. Mijn emoties hierover kon ik goed kwijt in spel en creatief bezig zijn.

  Ik vind het mooi om te zien wanneer een kind zelf de regie weer weet te pakken als het zich veilig en geborgen voelt. Ik verwonder me over de onbevangenheid, liefde en groei van een kind. Niets is leuker dan mee te gaan in hun ontdekkingstocht. Daarnaast ben ik zelf ook graag actief en creatief bezig.

  Inmiddels woon ik vanaf mijn 19e jaar in het mooie Amsterdam en heb ik verschillende studies gedaan, waaronder specialist schilderen (restauratie en decoratie) en pedagogiek. Ondanks dat de stad altijd veel te bieden heeft, hou ik er nog steeds van om buiten te zijn en te genieten van de natuur. Daar kom ik altijd goed tot rust.


  IN MEMORIAM Tris van Joost

  Tris heeft in 2020 bij Kleinlab op de tussenbouw gestaan. Eind 2020 werd zij ziek, en na een kort ziekbed is zij overleden. Tris was een stoere en krachtige vrouw, in de bloei van haar leven. Ze heeft diepe indruk op ons allemaal gemaakt; op de kinderen én op haar collega’s. We missen haar elke dag.

  Met onderstaande tekst stelde zij zichzelf voor.

  Hallo, ik ben Tris. Geboren en opgegroeid in het mooie en landelijke Laren (NH) waar ik samen met mijn zus een heerlijke, creatieve en vrije opvoeding heb gehad. Ik ben een echte doener op het gebied van techniek, kunst en sport. En met een grote passie voor muziek, fotografie, natuur en dieren. Als 5 – jarige was ik al zeer actief op het gebied van keukenapparatuur.  Ik haalde bijvoorbeeld broodroosters en tafellampen uit elkaar met de intentie ze weer in elkaar te zetten. Tot frustratie van de andere familieleden lukte dit niet altijd. Maar uiteindelijk moest iedereen er om lachen. We hebben heel wat broodroosters versleten. En vanaf dat moment gaf ik voorwerpen en materialen een nieuw leven en vaak ook een heel andere, nieuwe functie.

  Mijn pubertijd heeft grotendeels in Amsterdam plaatsgevonden waar ik op de IVKO al met veel creatieve vakken te maken kreeg. Daarna, in 2000 studeerde ik cum laude af aan de Gerrit Rietveld Academie met als hoofdrichting Audiovisueel.

  Naast mijn kunstprojecten heb ik 9 jaar als veldwerker op straat gewerkt voor de GGD en de gemeente Amsterdam, waar ik de opdracht had om zo veel mogelijk kwetsbare mensen met zeer complexe problematiek de zorg in te krijgen.

  Een paar jaar geleden ben ik een B&B gestart in mijn huis in Amsterdam. Dus dit doe ik nu naast mijn werk bij Kleinlab.


  BSO bovenbouwgroep


   Brechje Thissen

  Hallo! Ik ben Brechje Thissen. Na de Gerrit Rietveld Academie heb ik mijn creativiteit op meerdere terreinen in kunnen zetten, onder meer bij schilder- en tekenworkshops aan kinderen. Maar ook nieuwe vormen van media boeien mij. In mijn werk als vormgever ben ik op zoek naar verhalen, diversiteit, woorden en taal. In de wervelende omgeving van Kleinlab en de waarachtige wereld van kinderen, die een zee aan ideeën tot hun beschikking hebben, zie ik veel mogelijkheden. Proberen, erin duiken, onderzoeken, uitpluizen, ontdekken, verdiepen, documenteren, met goede zin en vooral humor; ik heb grote zin in het Kleinlab-avontuur!


  Relinde Peters

  Hoi, mijn naam is Relinde Peters. Met trots mag ik binnenkort het BSO team komen versterken. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen na een dag op school
  een plek hebben waar ze zich thuis voelen en waar ze zichzelf mogen zijn. Een persoonlijke band opbouwen met de kinderen en te vragen wat zij het liefst
  zouden willen, daar wil ik mij voor inzetten. Dit door ze echt te zien, naar ze te luisteren en ze in hun waarde te laten en ze daarin te ondersteunen. Spelen, kind kunnen zijn, mogen onderzoeken, uitvinden, uitproberen en andere kinderen ontmoeten in een fijne, vriendelijke omgeving is van groot belang, ook voor grote mensen.

  Ik ben opgegroeid in de mooie omgeving van Nijmegen, onze achtertuin liep over in het bos, hierin konden we eindeloos spelen. Die omgeving heeft mij gevormd tot wie ik nu ben, ik weet hoe belangrijk het is voor kinderen om je in alle vrijheid te kunnen ontwikkelen. Op de Gerrit Rietveld Academie heb ik het belang van deze vrijheid in mijn eindexamen verwerkt. Ik heb veel kleine dingen laten zien die voor mij van waarde zijn. Ik heb altijd les gegeven aan kinderen Het Tropenmuseum was mijn eerste werkplek, daarna ben ik gaan werken voor Globe, centrum voor kunst en cultuur in Hilversum, deed ik leesplezier projecten voor bibliotheken. Momenteel maak ik veel illustratiewerk voor tijdschriften als Libelle en Margriet en maak ik altijd vrij werk in veel verschillende vormen, van keramiek tot knipkunst.

  Met alles wat ik zelf geleerd heb en mijn creatieve talenten, hoop ik de kinderen te enthousiasmeren, te inspireren, maar ook uit te dagen. Lachen en lol hebben en niet alles te serieus nemen geeft ook lucht en ruimte.


  Jennifer Schmidt Ferreira

  Ik ben Jennifer Schmidt Ferreira, actrice en getrouwd met mijn lieve Amerikaanse man. Ik ben geboren in Amsterdam maar getogen in Enschede. Tijdens mijn studententijd ben ik uiteindelijk vanuit het oosten weer in het westen beland. Ik speel als sinds mijn achtste toneel en ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt. Ik heb erg veel goeie en warme herinneringen aan alle creatieve cursussen en dramalessen die ik vroeger als kind heb gevolgd. Nu ben ik zelf in de positie om soortgelijke dramalessen te verzorgen en krijg ik daarmee de mogelijkheid om de liefde voor mijn vak terug te geven aan de kinderen van nu, het cirkeltje is rond.

  Tijdens mijn eerste jaar van de acteursopleiding aan de Toneelschool Utrecht, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik auditie gedaan voor de acteursopleiding aan de Stella Adler Studio of Acting in New York. Toen ik werd aangenomen, kon mijn geluk niet op en ben ik met open armen aan een van de grootste avonturen van mijn leven begonnen! Sinds mijn afstuderen in 2015 ben ik werkzaam geweest als actrice in het Amerikaanse werkveld. Ik ben net sinds de zomer van 2020 weer terug in Nederland. Ik kijk er erg naar uit om naast mijn acteerwerk ook met kinderen aan de slag te gaan.

  Ik heb ook een diploma in Sociaal Cultureel Werk – Kunst & Cultuur. Met deze op zak heb ik drama- en muzieklessen gegeven op verschillende basisscholen, geholpen met het regisseren van groep 8 musicals en heb ik als kindercastingdirector & kinderbegeleidster bij Elskes Kast Casting gewerkt.

  De oprechtheid, nieuwsgierigheid en de onbevangenheid van kinderen zijn een van de grootste redenen waarom ik graag met kinderen werk. Speelplezier, het omarmen van hun eigenheid en unieke talenten staat centraal in mijn werk met kinderen. Het samen ontdekken en verkennen van de wereld om ons heen vind ik een bijzonder proces.


  Claire Lintelo

  Hoi, ik ben Claire. Na de Filmacademie ben ik werkzaam geweest als decorbouwer en rekwisiteur in de film- en televisiewereld. Tijdens mijn werk bij de kinderserie SpangaS kwam ik erachter dat ik de kinderwereld enorm inspirerend vond. Het spelenderwijs leren sprak mij erg aan. De wereld ontdekken op je eigen, pure manier is belangrijk voor ieder kind. Naast mijn werk bij Kleinlab zal ik mij verder verdiepen in de wereld van het kind met de studie Pedagogisch medewerker. In mijn vrije tijd rijd ik graag met mijn busje naar het strand om te surfen en hou ik van muziek, yoga en reizen. Ik heb erg veel zin om bij Kleinlab aan de slag te gaa


   

  Stoika Vreeze

  Hoi, Ik ben Stoika. Ik maak en timmer en teken al zolang ik me kan herinneren, eerst samen met mijn vader, later met vrienden en toen de kinderen geboren werden ook met de jongens. Omdat ik zelf heel blij word van creëren (ik heb een heel ‘bezig’ hoofd, een creatief vulkaanhoofd volgens vrienden) heb ik mijn kinderen al van jongs af aan mee laten klussen, tekenen, naaien, timmeren en koken. Eigenlijk deden ze gewoon overal aan mee. Gezellig naast me, al doende lerend en ontdekkend. In 2013 kreeg ik de kans een kindertimmerclub op te zetten binnen het ‘open werkplaats’ concept van Ifabrica. Daar realiseerde ik mij ook hoe geweldig leuk ik het vind om met kinderen te werken, hoe ‘open’ zij kunnen denken, hoe vrij ze nog zijn in het vinden van oplossingen en hoeveel humor ze hebben. Ik groeide op op een schip in hartje Amsterdam, studeerde aan de Mode academie Charles Montaige, werkte bij de tv, studeerde Antropologie en Communicatie wetenschappen aan de UVA. Daarna reisde ik over land van Nederland naar India, werd gegrepen door ‘het reisvirus’ en werkte een paar jaar als reisbegeleider in India, Nepal, Pakistan en Sri Lanka. Terug in Nederland ben ik als freelance grafisch vormgever aan de slag gegaan. Ik woon met mijn gezin in Amsterdam Noord.

 • Atelierista’s

  Bij Kleinlab staat de creatieve ontwikkeling van de kinderen centraal. We hebben op alle groepen mini-ateliers. Ook hebben we zowel op het KDV als op de BSO grote ateliers met alle mogelijke materialen en gereedschappen. Deze worden bestierd door onze ‘atelierista’s’: pedagogisch medewerkers van de groep, die de kinderen goed kennen, met een beeldende achtergrond. Vaak zijn zij naast hun werk bij Kleinlab actief als autonoom beeldend kunstenaar.De atelierista’s ondersteunen hun collega’s ook bij het ontwikkelen van creatieve activiteiten op de groep. Op deze website vind je bij ‘Visie’ meer informatie over ons creatief beleid.

  Suzanne (directie Kleinlab) heeft zelf ook een achtergrond als beeldend kunstenaar en kunstdocent, en stuurt het team van atelierista’s aan.


  Ursula Metzler

  Ursula is onze keramiste, al heeft ze ook vele andere talenten. Ze verzorgt iedere week keramiekworkshops voor alle groepen in onze eigen keramiekwerkplaats. Hieronder stelt ze zich voor:

  Ik ben een beeldend kunstenares met een passie voor zorg en onderwijs. Vanuit een klein Zwitsers dorpje begin ik al vroeg, gedreven door de behoefte om te ontdekken, aan mijn reis door het leven en vertrek ik naar de grote stad. Als heel jonge studente op de kunstacademie in Bazel ontdek ik de kracht van creativiteit. Het vermogen deze kracht in te zetten om een leven vorm te geven boeit mij nog steeds. Tijdens de kindertijd van onze dochter ben ik met veel plezier begonnen met kinderen te werken. Ook heb hier in Amsterdam de opleiding docent beeldende vorming gevolgd, en een paar jaar in het onderwijs en in de zorg gewerkt. Daarnaast ben ik buitenschoolse activiteiten voor kinderen blijven verzorgen op basisscholen in Amsterdam. De creativiteit van kinderen is sterk, haast onuitputtelijk, maar ook kwetsbaar en zeker de moeite waard om te beschermen. De kinderen verrassen mij daarbij steeds opnieuw met de energie waarmee zij zich vragen stellen en eigen oplossingen weten te bedenken.


  Marloes Schipper

  Marloes is de atelierista voor de BSO. Naast haar werk bij Kleinlab is ze beeldend kunstenaar. Hieronder stelt ze zich voor:

  Als kind tekende ik al heel veel, dat was voor mij een vorm om mijn fantasie en gedachtes tot leven te brengen. Maar ook kleertjes maken voor de poppen op de oude naaimachine van mijn moeder deed ik graag. Ik ben gestart aan de kunstacademie St. Joost en heb daar een opleiding mode-illustratie gevolgd en vervolgens de lerarenopleiding beeldende vorming afgerond. Mijn kunstenaarschap heeft mij naar vele werkplekken gebracht. Ik heb onder andere op een BSO in de Jordaan gewerkt, als docent CKV binnen het onderwijs en als freelance illustrator voor verschillende uitgeverijen. Werken met kinderen geeft mij veel voldoening. Kinderen kijken door een andere bril de wereld in, dat maakt het werken met hen zo mooi en waardevol. Kinderen zijn bijvoorbeeld goed in het zien van kleine details, die door volwassenen vaak over het hoofd worden gezien.


  Carla Benvinda

  Carla kreeg in haar vaderland Italië de Reggio Emilia-pedagogiek met de paplepel ingegoten en ‘leeft’ deze visie volledig. Ze is een van de KDV-atelierista’s. Hieronder stelt ze zich voor:

  Ik werk al meer dan 13 jaar met kinderen als kunstlerares van creatieve workshops. In mijn leven en ook in mijn werk heb ik altijd creativiteit en zorg gecombineerd. Individuele aandacht en het behoud van de eigenheid van het kind vind ik erg belangrijk. Kinderen, kunst, koken, reizen, muziek luisteren, opera, talen leren en nieuwe ervaringen opdoen zijn mijn grote passies. Ik vind het altijd geweldig die passies met de kinderen te delen en hun creativiteit te stimuleren. Zo blijf ik de kleine dingen waarderen, en voel ik me vrij en gewaardeerd.


  Ingeborg Nijssen

  Ingeborg heeft jaren als kunstpedagoog gewerkt. Bij Kleinlab is ze een van de KDV-atelierista’s. Hieronder stelt ze zich voor:

  Vanaf de jaren ‘90 werk ik met veel plezier in de kinderopvang, waarvan de laatste 10 jaar ook als kunstenaar. Jonge kinderen kunnen zich enorm verwonderen over het leven en genieten van al hun ontdekkingen. Ik geniet zo van hun verwondering en plezier in het ontdekken. Door het opdoen van ervaringen leren zij zichzelf en de wereld steeds beter te begrijpen. Ik zorg graag voor een veilige, prettige en stimulerende omgeving. Samen met collega’s en ouders een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kinderen geeft mij veel voldoening.

   

 • Invalpool

  Bij Kleinlab werken wij met een ruime personele bezetting, mede om een groot deel van het ziekteverzuim en vakantie met vaste krachten op te kunnen vangen. Het komt echter wel eens voor dat er verschillende medewerkers ziek zijn of vrij hebben. Ook bij langdurig afwezigheid vanwege (zwangerschaps)verlof of een cursus kunnen wij terugvallen op de medewerkers uit onze vaste Invalpool. Zij stellen zich graag aan je voor.


  Nana Zoë Jovanovic

  Ik ben 31 jaar en afgestudeerd muziektherapeute. De laatste 3 jaar heb ik vooral veel opgetreden en gewerkt met het muziek-en tekst-performance duo Siti Bauw. Ik werk sinds 2 jaar in de kinderopvang omdat ik er vreselijk van houd om bij kinderen te zijn. Hoe zij in de wereld staan en alles voor het eerst ontdekken; nog zo puur in hun emoties, zo eerlijk in hun uiting daarvan, dat vind ik mooi en inspirerend. Ik probeer ze dan ook altijd te ontmoeten in hun eigen belevingswereld, ze begeleiding, warmte, steun en middelen aan te bieden zodat ze zichzelf meer tot uiting kunnen brengen, en zich daarbij veilig voelen dit zo volledig mogelijk te doen.

   


  Alice Ruijters

  Als kind stond ik uren in de verkleedkist van mijn opa en oma om mezelf te veranderen in prinsessen en heksen. Als vanzelf ging ik later verder in het theater. Ik vertrok voor een aantal jaren naar Amerika om een theateropleiding te volgen en ik verdiende mijn brood met het spelen van voorstellingen. Teruggekomen in Nederland richtte ik Kindertheater Basta op. Na een aantal jaren kreeg ik twee dochters en daarmee ging er een nieuwe wereld voor me open. Toen ik door hun school gevraagd werd om theaterlessen te geven, ontdekte ik hoe leuk ik het eigenlijk vind om met kinderen te werken. Ze zijn snel enthousiast en ze duiken zo met je de fantasiewereld in! Omdat ik meer wilde leren over het lesgeven aan kinderen ben ik de PABO gaan doen. Naast het invallen als juf in kleuterklassen en het spelen in kindervoorstellingen, werk ik nu ook als vaste invaller op de BSO van Kleinlab. Ik vind het inspirerend om bij Kleinlab te werken omdat er veel leuke kinderen komen, omdat het er zindert van de creativiteit en omdat de sfeer uitnodigt om samen op ontdekkingsreis te gaan…


  Angela de Rie

  ‘Wat is jouw verhaal?’ vraag ik regelmatig aan kinderen die ik ontmoet. Soms delen ze dan hun lievelingsverhaal, soms vertellen ze wat ze hebben meegemaakt, die dag of in hun leven, en soms verzinnen we samen een verhaal. Het zorgt ervoor dat we echt in verbinding komen met elkaar. En dat is wat er in deze tijd hard nodig is.

  Mijn eigen lievelingsverhaal is een oud verhaal van de Aboriginals. Het gaat over twee vogels die altijd ruzie met elkaar hadden. Ze leefden in het donker en zagen niet dat ze meer op elkaar leken dan ze dachten. De strijd werd zo hevig dat de een niet meer kon vliegen, omdat hij was aangevallen door de ander. Die ander lachte hem daarom uit. Totdat de zon ging schijnen, en ze de beste vrienden werden. Toen konden ze weer genieten van alle mooie dingen om hen heen. Ik vertel dit verhaal vaak aan de kinderen. Soms speel ik het verhaal na met handpoppen, soms tekenen we de vogels of doen we hun bewegingen na. Er zijn kinderen die, zich dit verhaal jaren later nog kunnen herinneren.

  Mijn naam is Angela de Rie. Ik ben pedagoog, en vanuit mijn praktijk help ik nu ruim tien jaar kinderen, ouders en leerkrachten om net als de vogels uit het verhaal weer in het licht te kunnen leven. Daarnaast ben ik raja yoga-docent en schrijf ik regelmatig weblogs over kinderen (www.angeladerie.blogspot.nl). Mijn hobby’s? Spelen, met de hond Saar de natuur in, verhalen schrijven, films kijken, lezen en vooral ook regelmatig helemaal niets doen.


  Anne van Zoen

  Hoi! Ik ben Anne van Zoen en ben als vaste inval begonnen bij Kleinlab. Het is een inspirerende plek om te werken en ik sta helemaal achter de visie die wij hier volgen. Toen er een plekje vrijkwam op de peutergroep heb ik mij meteen aangeboden. Nu werk ik alweer sinds 2015 op de peutergroep met heel veel plezier! Ik word er blij van dat alle kinderen het hier zo naar hun zin hebben. Ze krijgen de ruimte om dingen te ontdekken en te onderzoeken. Hun creativiteit wordt gestimuleerd, wat ik erg belangrijk vind. Ik gun het ieder kind om op deze manier opgevoed te worden. Kleinlab is echt mijn tweede thuis geworden met fijne mensen om mij heen!


  Welmoed Koopman

  Mijn naam is Welmoed Koopman en ik ben sinds 2011 gediplomeerd Pedagoge. Daarnaast heb ik tijdens mijn werk bij KinderRijk een opleiding tot Kindercoach gevolgd. Voordat ik in de kinderopvang aan de slag ging, werkte ik bij verschillende organisaties, volgde ik een aantal opleidingen op creatief vlak (Filmacademie en Fotografie) en deed ik vrijwilligerswerk (o.a. bij Natuurmonumenten en in Ecuador in het regenwoud). Ook heb ik een achtergrond in natuur- en milieuwetenschappen en rechten. Ik heb ook een sterke voorliefde voor de natuur en onze planeet, en vind het belangrijk om de fantasie en de nieuwsgierigheid van kinderen in de stad te prikkelen met ”groene” activiteiten. Met kinderen werken is een mooie en dankbare bezigheid. Kinderen zijn zeer pure, unieke, kleine en volwaardige mensen. Ik vind het prachtig hen te ondersteunen in en te verzorgen bij hun ontwikkeling tot zelfstandige personen. Zelf ben ik ook moeder van twee kinderen, een jongen en een meisje van respectievelijk 11 en 7 jaar.

  Tot gauw bij Kleinlab. Ik kijk ernaar uit jullie en jullie kinderen te ontmoeten!


  Anna Amenta

  Hallo, Ik ben Anna Amenta; blij met het vertrouwen dat ik krijg om binnen Kleinlab de functie van invaller te vervullen. We kunnen elkaar op 3 dagen in de week in één van de groepen vanaf de onderbouw tm de bovenbouw tegenkomen. Ik kijk uit naar de ontmoetingen en de samenwerking. Mij realiserende dat je in de kleinste ontmoeting ws al veel meer van mij te weten zal komen dan wat ik hier kan noemen, laat ik de ambitie maar direct varen om mijzelf hier in woorden te presenteren. Wat ik als mens meeneem naar Kleinlab is mijn ervaring als leerkracht in het basisonderwijs, een passie voor wol en kleuren en alles wat je daarmee kan, en een nieuwe fascinatie voor de relatie BrainGym, de ontwikkeling van de hersenen en de positieve gevolgen hiervan op de totale ontwikkeling van kinderen. Binnenkort ga ik een aantal verdiepende cursussen in deze volgen en het lijkt me heel leuk om dit direct naar de kinderen te kunnen brengen. Verder hou ik van de keuken; van het spontane gesprek aan tafel tot een kook of bakpartij op een herfstige middag.


  Souad Hbidri

  Hallo, ik ben Souad, 47 jaar oud en geboren in Marokko. In Marokko heb ik een studie pedagogiek gevolgd en na mijn studie in 2002 ben ik voor de liefde naar Amsterdam verhuisd. Ik heb een lieve dochter van 10 jaar en woon sinds kort weer in Amsterdam, na 10 jaar in Brussel te hebben gewoond en gewerkt als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Ik hou van kinderen, naast werken met kinderen heb ik de kinderen van mijn zussen en broers helpen grootbrengen. Ik ben een echt familiemens. Ik vind het leuk om samen met kinderen te koken, te spelen, te lachen en te kletsen. Ik werk bij Kleinlab twee dagen op de peutergroep en als vaste inval voor zowel het KDV als de BSO. Ik voel mij thuis bij Kleinlab en het voelt als familie. Ik heb hier lieve collega’s, ouders en kinderen gevonden, een warm bad ofwel op zijn Arabisch “bhal daar”! Ik heb iedere dag zin om bij Kleinlab aan het werk te gaan. Besslama, Souad


  Ies Noordhoek

  Hoi, ik ben Ies. Afkomstig uit Zeeland ben ik lang geleden aangespoeld in Amsterdam. In deze geweldige stad heb ik een vrouw gevonden, een dochter gekregen en altijd gewerkt als beeldend kunstenaar en als hulpverlener in de opvang voor zwerfjongeren en in de jeugdzorg. Daarnaast ben ik ook zzp’er/ klusjesman en zo kwam ik twee jaar geleden bij Kleinlab binnen. Ik ben blij om deel uit te mogen maken van het Kleinlab-team en op deze bijzondere plek te mogen werken met en voor de kinderen van Kleinlab. Ik hoop dat ze zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen.


  Marit Rutten

  ‘Wat fijn dat je er bent.’ Dat is wat ik kinderen zonder woorden vertel.

  Nadat tijdens de pabo bleek dat ik wel een juf ben maar niet op een basisschool, werd ik museumdocent. Al tien jaar geniet ik in het museum van kleutertheater, tekenworkshops en verhalen vertellen. Ook geef ik schaats- en skeelerles. Ik houd ontzettend van tekenen en schilderen, van verhalen schrijven en van tot rust komen in de natuur. Ik naai mijn eigen kleding en pluk regelmatig wilde planten voor mijn thee of avondeten.

  Het is mijn doel een veilig kader te creëren waarbinnen een kind zich welkom voelt en uitgedaagd wordt om zich te uiten. Want dat uiten helpt je een beeld te vormen van wie je bent. Zo vergroot je je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Kleinlab is daarvoor een bijzonder mooie plek, waar kinderen echt de ruimte krijgen om al spelend en experimenterend te ontdekken wie ze zijn en wat ze de wereld kunnen geven.


  Pieke Werner

  Hallo, ik ben Pieke Werner! Ik groeide op in Brabant en Zeeland en begon op mijn 10e al met mijn eerste oppasbaantje. Vanaf dat moment is zorgen voor kinderen altijd een onderdeel van mijn leven gebleven.  Na mijn middelbare school kwam ik naar Amsterdam om te studeren aan de Rietveld academie en daarna ben als schrijver en kunstenaar aan het werk gegaan en kinder-kunstworkshops gaan geven. 

  In mijn omgang met kinderen ben ik steeds nieuwsgierig naar hoe ik mij in hun hun belevingswereld kan verplaatsen. Ik vind het telkens weer leuk om te zien op welke manieren zij hun eigenheid uitdrukken en haal pas echt voldoening uit mijn werk als ik aan kinderen merk dat zij zich gezien en begrepen voelen, waarmee er bij hen vertrouwen ontstaat. Liedjes, beeldend werk, verhaaltjes en grapjes zijn middelen om mij met kinderen te verbinden, maar ook ontspannen aandachtigheid, knuffelen, herhaling, duidelijke communicatie en improvisatie helpen daarbij. 

  In 2019 haalde ik na een werkstage mijn diploma voor pedagogisch medewerker. Ik heb daarna als freelance-invaller op erg veel verschillende kinderopvanglocaties gewerkt en heb toen helaas ervaren dat er te veel plekken zijn waar het ontbreekt aan emotionele veiligheid en waar kinderen zich gespannen, gefrustreerd en verveeld voelen. Ik vond collega’s ook regelmatig niet zo warm en bevlogen. Hoe anders is dat bij Kleinlab! Zowel de kinderen als de medewerkers zijn opvallend open, vrolijk en bezield. Het is voor mij daarom een geweldige plek om te werken en ik zou het alle kinderen gunnen hier naartoe te kunnen. De respectvolle visie van Kleinlab spreekt ook uit de verzorging en inrichting van het gebouw en de buitenspeelplaats, wat er gegeten wordt en hoe collega’s met elkaar en ouders  communiceren. 

  Naast mijn liefde voor kinderen heb ik ook een liefde voor natuur, dieren, buitenleven en Portugal. Samen met mijn vriendin zorg ik voor onze lieve hond Moos. Ik hou me verder ook bezig met het schrijven en vormgeven van verhalen en werk ik nu al een tijdje aan een boekje dat je van voor naar achter en van achter naar voren kan lezen…


  Regula Maria Muller

  Mijn naam is Regula Maria Muller. Vele jaren geleden kwam ik naar Nederland voor de kunstacademie. Ik werk als beeldend kunstenaar, geef workshops in mijn atelier en doe als docent Beeldende Kunst en Vormgeving schoolprojecten op alle niveaus in het onderwijs. Ik ben altijd op zoek naar een goed evenwicht tussen werken met mijn handen en hoofd. Dit was ook de reden waarom wij voor onze kinderen de Vrije school kozen: leren met hoofd, hart en handen. Op hun school was ik niet alleen klassenmoeder maar ook klassenassistente bij handwerklessen. Textiel heeft gezien mijn opleiding en werkzaamheden als beeldend kunstenaar altijd een belangrijke rol gespeeld. Textiele handvaardigheid is goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen en laat ze kennismaken met diverse technieken en materialen. Bij diverse projecten als kunstdocent en in mijn eigen vrij werk als kunstenaar werk ik met allerlei materialen en de meest uiteenlopende technieken. Ik wil graag met kunsteducatie het ‘out of the box-denken’ stimuleren. Het is goed om kinderen aan te spreken op hun verschillende zintuigen en om ze het gevoel te geven dat ze iets kunnen, dat ‘goed’ of ‘fout’ niet bestaat. Nadenken en zelfstandig oordelen is meer dan kennis kunnen reproduceren. De maatschappij verandert snel. Wat vandaag nieuw is, is morgen verouderd. Mensen die creatief hebben leren denken, zijn op deze ontwikkelingen voorbereid.


  Efrem Stein

  Hallo, mijn naam is Efrem en ik woon samen met mijn vriend in het centrum van Amsterdam. Ik ben theatermaker en performer. Speciaal voor de allerkleinsten maak en speel ik mijn eigen voorstellingen. Mijn tweede thuis is Noorwegen, waar ik regelmatig geniet van de natuur en werk als clown in ziekenhuizen en verzorgingshuizen.

  Met minimale middelen en met grootse fantasie en humor wil ik laten zien dat je niet veel nodig hebt om een leuke tijd te hebben. Ik houd van eenvoud, van de simpelheid der dingen. Wanneer je daar de aandacht op vestigt, een vergrootglas, ontstaan er merkwaardig leuke situaties. Iets kan rollen, maakt een apart geluidje als je er tegenaan tikt, scheurt of vliegt weg als je er tegen blaast. Kinderen herkennen dit. Ik beweeg mij in de belevingswereld van de kinderen. Ik ben een vrolijke ontdekker. Nieuwsgierig, betrokken, eigenzinnig en lief.

  In 2020 liep ik Kleinlab binnen. Ik was mijn nieuwe voorstelling ‘Wirrewar’ aan het maken en hiervoor wilde ik graag onderzoek doen samen met kinderen. Dit was ontzettend leuk op meerdere vlakken. De voorstelling is af en ik loop nog steeds Kleinlab binnen. Als invalkracht op de BSO. Een mooie aanvulling naast mijn theaterwerk. De visie en werkwijze van Kleinlab spreken mij erg aan. De onbevangenheid van betrokken collega’s en eigenzinnige kinderen die zich zichtbaar vrij en op hun gemak voelen bij Kleinlab geven mij inspiratie en plezier.


  Babette Voets

  Van jongs af aan heb ik creativiteit gebruikt om mijn verhaal te vertellen en de wereld om me heen een plek te geven en te verbeelden. Ik was hierbij veel in de natuur te vinden. Intuïtief heb ik zo een scherp observatievermogen ontwikkeld, waardoor ik snel door heb wat er in mijn omgeving  leeft of in iemand omgaat. Deze interesse in creatieve relaties heb ik doorgevoerd in mijn volwassen leven, en ik ben nu multidisciplinair kunstenaar en kunstdocent, waarbij ik mij voornamelijk focus op schilderen en performance. Ik gebruik het proces van kunst om het zintuiglijke bewustzijn en het creatieve vermogen richting de (eigen) natuur te vergroten.

  In de begeleiding van projecten vind ik het inspirerend om te ervaren hoe open kinderen de wereld benaderen en wat voor verscheidenheid aan mogelijkheden er in hun koppies leven. Ik vind het erg belangrijk dat ze deze diversiteit aan perspectieven ontplooien en op een speelse manier in contact komen met hun omgeving. Kleinlab sluit aan bij mijn idealen. Kinderen worden gezien en mogen de werking van de (eigen) natuur ontdekken door creatief experiment en onderzoek. Dit maakt een herverbinding en een actieve positieve verandering naar de omgeving in mijn visie mogelijk voor nu en later. Ik ben trots dat ik deel uit mag maken van dit betrokken, diverse en gedreven team!


  Isabel Huigen

  Ik ben Isabel, 48 jaar, getrouwd (sinds drie jaar, maar al 26 jaar samen), mama van drie dochters, Amber (19), Nikki (18) en Valerie (12). Ik ben geboren in Paramaribo, als hele kleine baby geadopteerd, en opgegroeid in een klein dorpje in Zuid-Holland. Als tiener een paar jaar in Singapore gewoond en na het afronden van de internationale school gaan studeren in Utrecht.

  Ik heb Frans gestudeerd, maar toen ik zelf kinderen kreeg, inmiddels samen met mijn vriend in Amsterdam, ben ik een andere richting ingeslagen. Ik ontdekte dat mijn hart bij kinderen ligt, van klein tot groot, bij hoe zij groeien en bloeien. Ik volgde een opleiding tot kindercounselor en later tot kinderyogadocent.

  Zo’n jaar of zes geef ik nu kinderyogalessen aan kindjes van alle leeftijden en ik werk een dag in de week in het AMC waar ik kunst maak met kinderen aan het bed. Kleinlab kwam op mijn pad toen ik een stageplek zocht voor mijn studie pedagogisch werk en ik ben heel dankbaar dat ik nu op deze mooie, creatieve en inspirerende plek mag gaan werken!

  Ieder kind bewandelt zijn of haar pad op geheel eigen wijze. Daar getuige van mogen zijn en soms een stukje mogen mee wandelen is wat mij blij maakt. “Children see magic because they look for it” (Christopher Moore). De magie zien in een boom, in een melkdop, in een verdwaald veertje of in zomaar een snippertje papier, dat is het cadeau dat kinderen aan ons volwassenen geven, iedere dag weer. En dat is wat maakt dat ik iedere dag graag bij kinderen wil zijn, om door hun ogen te mogen kijken en samen te leren en te beleven.


  Isis Verberk

  Van alle mooie speelplekken van Kleinlab is de wilde tuin mijn favoriet. Hij is niet zo groot maar tussen de struiken en de bloemen zijn overal plekjes en hoekjes waar de kinderen zich in de vrije natuur kunnen wanen. In de schaduw van de vlinderstruik handjes in het zand en voeten in het water. Springen en klimmen of lekker fietsen in de zon.

  Zelf ben ik ook graag buiten. Ga regelmatig naar mijn vakantiehuisje in de polder en zoek de rust op in de natuur. Beetje mijmeren, veel lezen, vogels kijken/luisteren, wandelen, slootje springen. Maar eenmaal bijgekomen mis ik de stad al snel en kom gauw weer terug naar Amsterdam. Hier ben ik geboren en getogen en heb ik verschillende studies gedaan, waaronder Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie en Sociaal Pedagogisch Werk.

  Naast mijn werk als beeldend kunstenaar sta ik nu ook als vaste inval op de groepen van de bso en het kdv van Kleinlab. Ik ben ontzettend blij met een plek op deze bijzondere opvang waar oprechte aandacht en volop de ruimte is voor alle kinderen en ieders eigenheid en waar ik op een waardevolle manier, en met heel veel plezier met de kinderen mag werken.


 • Directie


  Suzanne Huis

  Suzanne zet zich al haar hele leven in voor de creatieve ontplooiing van jonge mensen. Ze werkte tien jaar als docent Beeldende Vorming en CKV op een grote middelbare school in Amsterdam West. In die hoedanigheid nam ze deel aan de werkgroep Denk Einstein. Hier gaf zij haar ideeën over de omgang met en begeleiding van kinderen voor het eerst echt vorm. De Reggio Emilia-methodiek hielp haar haar visie en missie verder te ontwikkelen, net als het gedachtegoed van Aletha Solter, Emmi Pikler, Jesper Juul, Rudolf Steiner en Maria Montessori.

  Ze merkte dat werken met thema’s vaak te sturend is. Haar ideaal is om de jonge onderzoeker juist zo veel mogelijk vrijheid bieden, een kans om zelf op ontdekkingsreis te gaan. Ze gaat ervan uit dat ieder kind een innerlijke drang heeft om zijn wereld te vergroten. In een veilige, huiselijke en stimulerende omgeving zal elk kind de ruimte nemen om zich tot zijn eigen zelf te ontplooien.

  Suzanne heeft daarnaast een passie voor schilderen, kunst en architectuur. Ze maakt zelf expressieve schilderijen in mixed media en exposeert deze zo nu en dan. Ook houdt ze zich intensief bezig met de inrichting en aankleding van alle ruimtes bij Kleinlab. Ze is altijd op zoek naar objecten ‘met een ziel’ om de omgeving van de kinderen te verrijken. Want bovenal wil ze kinderen en jongvolwassenen begeleiden in hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling.

  Vanuit haar vruchteloze zoektocht naar een warm en uitdagend kinderdagverblijf voor haar eigen kinderen ontstond het idee om zelf een kinderopvang in Amsterdam Noord op te richten. Gesprekken met ouders uit de buurt trokken haar over de streep.

  Kleinlab is ontstaan vanuit idealen en een positief mensbeeld, en dat merk je aan alles: van de aankleding van de ruimtes tot de betrokkenheid van de pedagogisch medewerkers. Suzanne’s aanstekelijke enthousiasme stimuleert hen iedere dag om het beste te halen uit zichzelf en de kinderen die aan hun zorg zijn toevertrouwd.

  Suzanne heet je van harte welkom bij Kleinlab.

   

 • Ondersteunend


  Maike Jager | rechterhand directie

  Ik ben getrouwd met Enrico Poletti en samen hebben wij een zoon die Miro heet en we wonen in Amsterdam Noord.
  Ik werk vanaf mei 2012 bij Kleinlab. Binnen Kleinlab ben ik verantwoordelijk voor de personeelszaken, de algemene leiding, het vervoer van de kinderen en vervang ik Suzanne op dagen dat zij er niet is. Ook ben ik verantwoordelijk voor de klachtencoördinatie. Ik heb cultureel maatschappelijke vorming aan de Hogeschool van Amsterdam gestudeerd en heb vijftien jaar in de Amsterdamse hulpverlening gewerkt; van traditionele gezinsvervangende tehuizen voor mensen met een verstandelijke handicap tot het begeleiden van jonge tienermoeders en het opzetten van schuldhulpverleningstrajecten. De laatste drie jaar voordat ik bij Kleinlab kwam heb ik als overlastbemiddelaar bij woonstichting De Key gewerkt. Ik vind het heerlijk om eindelijk weer met kinderen te werken. Vrolijkheid en gezelligheid staan daarbij bij mij voorop. Schroom niet om op mij af te stappen voor vragen of opmerkingen.


  Maria Heesen | kindplanner & beleidsmedewerker

  Hoi, ik ben Maria. Ik woon samen met Allard en onze zoon Hidde. Bij Kleinlab ben ik verantwoordelijk voor de kindplanning. Ik werk voornamelijk vanuit huis, maar ben iedere dag bereikbaar op mijn mobiele nummer (06-28759341). Daarnaast help ik bij het samenstellen en schrijven van teksten voor Kleinlab en onderhoud ik samen met Suzanne deze website. Ik ben ook de vertrouwenspersoon voor het personeel bij Kleinlab. Ik ben opgeleid als beeldend kunstenaar en kunstdocent en werk naast mijn bezigheden bij Kleinlab als kunstdocent, en als tekstredacteur en tekstschrijver. Ik ben vanaf het begin bij Kleinlab betrokken (eerst vooral bij de teksten, later ook even als Kleinlab-moeder) en ben heel blij dat ik deel mag uitmaken van zo’n mooi initiatief. De liefdevolle en creatieve opvang van de kinderen is elke dag weer een inspiratie.


  Evelijn Buter | kinderkapper & management assistent

  droppedImage_1Mijn naam is Evelijn Buter, ik ben getrouwd met Robbert de Goede en samen hebben we twee dochters. Zo leuk dat ik naast de werkzaamheden als management assistent de kinderen van Kleinlab weer kan knippen! Naast de drie dagen in de week die ik bij Kleinlab werk ben ik kapper in de Pijp. Voordat ik de kappersopleiding deed, was ik twaalf jaar werkzaam bij een reclamebureau in Amsterdam. De eerste jaren deed ik receptie- en inkoopwerkzaamheden, en daarna werkte ik bij hetzelfde bureau als media-executive op de media-afdeling. De visie en sfeer bij Kleinlab spreken mij enorm aan, de kwaliteit en creativiteit spatten ervan af. Iedereen zet zich enorm in om het zo leuk en fijn mogelijk te maken voor ieder kind. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen!


  Claudia Beck | administratief medewerker

  Ik ben Claudia Beck, 43 jaar, en ben getrouwd met Charles Beck. Daaruit zijn twee geweldige dochters geboren: Charity (23) en Chelsea (16). Wij wonen gezellig met elkaar in het dorp Oostzaan. Ons gezin wordt gecompleteerd door de honden Chipie en Tipsy en de katten Matsoe en Squeezie. Ik heb twee grote hobby’s waar ik veel tijd in stop. Ieder jaar ga ik een week op zomerkamp met een grote groep kinderen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. Mijn andere grote hobby is OFC, een voetbalclub uit Oostzaan. Daar heb ik als trainster alle meidenteams onder mijn hoede. Verder doe ik het wedstrijdsecretariaat voor de jeugd, de kantine en verzorg ik het Zondag 1. Mede hierdoor denk ik me thuis te gaan voelen in de functie die ik bij Kleinlab krijg. Kinderen, activiteit, gezelligheid en organisatie. Mijn persoontje zal zeg maar ’het manusje van alles’ zijn, je zult mij daarom altijd ergens anders in het gebouw tegenkomen. Daar ben ik dan druk bezig  om het zo gezellig en leefbaar mogelijk voor de kinderen te maken. Ik heb er heel veel zin in en heb lang op deze kans gewacht om eindelijk te doen waar mijn hart ligt.


  Manon Baauw | vervoer BSO

  Mijn naam is Manon Baauw en sinds kort ben ik werkzaam bij Kleinlab. Ik woon met mijn man en zoon in Landsmeer en ik ben dol op de natuur. Dagelijks ben ik buiten te vinden met onze hond en vaak met een camera om mijn nek om mooie plaatjes te schieten. Al jong wist ik dat ik later met kinderen wilde werken. Voordat ik mijn zoon kreeg heb ik bij een kinderdagverblijf gewerkt. Om nu bij Kleinlab te werken is voor mij een bonus, omdat ik denk dat dit kinderdagverblijf uniek is in zijn soort: een veilige plek waar kinderen de kans hebben zich op allerlei vlakken te ontwikkelen en daarin ondersteund te worden door het hele team van Kleinlab.


  Ornella Boschma | groepshulp & facilitair medewerker

  Mijn naam is Ornella Boschma. Ik ben geboren in San Remo in Italië. Sinds 1984 woon ik met veel plezier in Amsterdam met mijn man Ronnie en mijn dochters Fiammetta (19) en Fiorenza (17). Lange tijd heb ik in de reiswereld gewerkt en zo heb ik vele mensen naar mijn prachtige land kunnen sturen. Vanaf de geboorte van mijn dochters heb ik met veel plezier en enthousiasme de wereld van kinderen ontdekt. Nu mijn dochters wat ouder zijn, wilde ik graag in een omgeving met kinderen werken. Ik houd veel van kinderen en ik geniet van hun fantasie en openheid. Ze verbazen me met hun verhalen en ideeën en daar wordt ik blij van. Ik zie er naar uit om bij Kleinlab het team te ondersteunen in hun dagelijkse werk.


  Aimee van Kleef | groepshulp & facilitair medewerker

  Mijn naam is Aimée van Kleef. Ik woon sinds zeven jaar in Weesp, samen met Willem en onze hond Saartje. Voordat ik Willem leerde kennen woonde ik in Huizen, daar zijn ook Sanne (mijn dochter van 29) en Benji (mijn zoon van 27) geboren en grootgebracht. Tijdens deze jaren werkte ik veel als administratieve kracht. Rond mijn vijftigste heb ik het roer omgegooid en ben ik kraamverzorgster geworden. Een aantal jaren heb ik met veel plezier in de kraam gewerkt. Mijn dochter kreeg in 2015 een eigen kindje, Lotte. Daar zorg ik nu wekelijks één dag voor. Dat combineer ik met werken in de kinderopvang als oproepkracht. Ik krijg vaak te horen dat ik een lieve, zorgzame vrouw ben. Deze eigenschappen pas ik graag toe, zowel privé als op de werkvloer. Verder leid ik een bourgondisch leven: wij gaan regelmatig uit eten, op vakantie en weekendjes weg. Bij ons is altijd iedereen welkom. Ik verheug me op een gezellige samenwerking bij Kleinlab!


  Ies Noordhoek | onderhoud gebouw

  Hoi, ik ben Ies. Afkomstig uit Zeeland ben ik lang geleden aangespoeld in Amsterdam. In deze geweldige stad heb ik een vrouw gevonden, een dochter gekregen en altijd gewerkt als beeldend kunstenaar en als hulpverlener in de opvang voor zwerfjongeren en in de jeugdzorg.

  Daarnaast ben ik ook zzp’er/ klusjesman en zo kwam ik een aantal jaar geleden bij Kleinlab binnen. Ik ben blij om deel uit te mogen maken van het Kleinlab-team en op deze bijzondere plek te mogen werken met en voor de kinderen van Kleinlab. Ik hoop dat ze zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen.


  Maarten de Vries | ICT & wagenpark

  Vanaf de oprichting ben ik van een afstandje betrokken geweest bij Kleinlab. Ik heb een prachtig bedrijf zien ontstaan en uitgroeien tot een heerlijk warme, veilige en bovenal inspirerende plek voor de kinderen- en zeker ook voor de medewerkers. Ik woon met vrouw, twee kinderen en twee katten in mijn geliefde Amsterdam-Noord, op loopafstand van Kleinlab.

  Tegenwoordig draag ik zorg voor de servers van Kleinlab en tracht ik de ICT-voorzieningen naar een hoger plan te krijgen. Daarnaast heb ik het wagenpark geheel vervangen. In plaats van de oude diesels worden de kinderen nu van school gehaald met vijf splinternieuwe en 100% elektrisch rijdende busjes!

   

 • Pedagoog


  Catherine Delsing

  De pedagogisch medewerkers van Kleinlab worden maandelijks getraind door pedagoge Catherine Delsing. Op die manier zorgen we er voor dat iedereen bij Kleinlab de pedagogische visie ook echt begrijpt en uitdraagt.

  Catherine Delsing is orthopedagoog en  sinds 25 jaar werkzaam in en voor de kinderopvang en naschoolse opvang. Haar specialisatie is interactie tussen volwassenen en kinderen en tussen kinderen onderling. Vanuit haar eigen bureau verzorgt zij training, coaching en werkbegeleiding ter bevordering van deskundigheid in het handelen naar jonge kinderen. Ze gebruikt hierbij een trainingstraject dat zij als pedagogisch directeur van een KDV in Amsterdam en als docent binnen de kinderopvang heeft ontwikkeld op basis van vragen vanuit de werkvloer.

  Catherine Delsing ziet, net als Kleinlab, een kinderopvang als een samenleving van kinderen en volwassenen: een dynamisch geheel. Haar belangstelling en speerpunt zijn in het bijzonder het centraal stellen van de opvoeder in het proces van het leren werken met nieuwe opvoedingsideeën. In haar trainingen voor professionele opvoeders staan houding, (zelf)observatie en omgaan met gevoelens centraal. Deskundigheidsontwikkeling op de werkvloer vraagt ook om een andere omgang met de beroepsgroep. Nieuwe ideeën zijn niet zomaar in praktijk te brengen. Catherine besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van de individuele medewerker. Dit aspect neemt ze mee in het hele pedagogische veranderingsproces, zodat iedere medewerker zijn of haar vak met meer deskundigheid en plezier  uitoefent. Haar training is dan ook een flexibele leerroute, afgestemd op de individuele deelnemer.

  Kleinlab en haar medewerkers ervaren haar methode als positief en leerrijk.

@